diumenge, 31 de maig del 2015

Jerez 2 - Europa 0; atrapats en el temps

Per tercer any consecutiu, una bona temporada acaba amb decepció
(FOTO: Àngel Garreta / twitter CEEuropa)

Aranda de Duero, Socuéllamos i ara, Jerez de Los Caballeros. Per tercer any consecutiu, una derrota per 2-0 lluny de casa ha eliminat l'Europa del play-off d'ascens a Segona B, i la sensació de decepció és similar o fins i tot més gran que les temporades precedents; primer, perquè tenies millor equip que en les campanyes anteriors; i segon, perquè el teu rival era molt inferior a tu. Les circumstàncies han tornat a ser decisives (un camp vergonyós que semblava una platja, un penal inventat quan tenies el partit controlat...), però tant o més, ho han estat els errors propis. L'Europa hauria d'haver sentenciat l'eliminatòria a casa i va tornar a patir d'indolència; i anant encara més lluny, l'Europa hauria d'haver lluitat pel títol de lliga (i la ronda de campions) fins al final, només que hagués sabut matar partits en què va crear mil i una ocasions. La temporada es tanca amb nota pel triomf a la Copa Catalunya i pel tercer triomf consecutiu, però la decepció en lliga i play-off és molt gran amb una plantilla com aquesta.

Un penal inventat quan l'Europa era millor ha donat vida als locals; la manca de gol pròpia ha sentenciat
(FOTO: Àngel Garreta / twitter CEEuropa)

L'equip de Pedro Dólera ha començat molt bé el partit, fent-se amo i senyor de la pilota, i tenint-la al camp del Jerez. Tot i les bones intencions combinatives, avui el camp no estava per jugar al toc, i a l'equip li ha faltat trobar la manera d'aconseguir profunditat i generar perill. Com en el partit d'anada, era evident que el Jerez se sentia inferior, però acostumat a la malmesa gespa del Manuel Calzado, ha estat més pràctic per buscar la porteria de Rafa Leva: al minut 27, Zafra ha xutat per sobre del travesser, i un parell de minuts més tard, ha arribat la jugada que ha canviat el partit: servei de banda dels locals, la pilota rebota i va cap a la línia de fons, i en la cursa per arribar-hi, Juan Germán i Oriol Dot van al terra i l'àrbitre xiula el més fàcil: penal a favor dels locals. El mateix jugador del Jerez l'ha transformat enganyant Rafa Leva, i ha ressucitat al seu equip. L'Europa ha tingut una bona opció en una centrada-xut de Putxi que ha acabat a córner, però el cert és que les millors ocasions abans del descans han estat per als extremenys, en contres i pilotades llargues: un xut alt de Toboso, i un altre de Chema salvat amb el peu pel porter escapulat han deixat el marcador amb l'1-0 a l'equador del partit.

Nils ha estat un dels jugadors més incisius de l'Europa, tot i el vergonyós estat del camp i la duresa local
(FOTO: Àngel Garreta / twitter CEEuropa)

A la segona meitat, les sensacions no han variat massa: un Europa dominador i superior però estèril, i un Jerez que optava per esperar i sortir a la contra amb futbol directe i molta agressivitat defensiva. Padilla hauria pogut decantar la balança de l'eliminatòria en dues oportunitats, amb un xut alt, i la millor ocasió escapulada en tot el partit: recuperació a la frontal de l'àrea, conducció fin a la cuina, i 'padillazo' amb la dreta des de l'interior de l'àrea que el porter Àlex (possiblement un dels jugadors determinants de l'eliminatòria) ha rebutjat com ha pogut. L'Europa continuava sovintejant l'àrea rival i feia la sensació que acabaria empatant, però ni les jugades per banda ni les faltes laterals han donat avui els seus fruits. En canvi, quan tot semblava abocat a la pròrroga, al Jerez se li ha aparegut la verge i ha obtingut massa premi per a la poca voluntat de futbol generada: a 4 minuts del final, una pilotada des de camp propi a la frontal gracienca ha caigut a peus de Chema, qui ha ajustat un fort xut al pal dret que Rafa Leva no ha pogut rebutjar en el seu vol sobre la gespa/sorra de 'La Pipa'. D'aquí fins al final, l'Europa ho ha intentat a la desesperada, però ni un cop de cap alt de Cano, ni un gol ben anul·lat a Camacho per fora de joc han pogut impedir el 2-0 final, i l'eliminació gracienca.

*Hem pogut seguir íntegrament el partit gràcies a BTV

FONT: BTV Esports


FONT: twitter jesus_caballo

CANVIS: Miguel Pérez per Toboso ('68), Parra per Zafra ('69) i Aguinaco per Bolaños ('91) // Rovira per Nils ('78) i Camacho per Oriol Dot ('86),

TARGETES:  grogues per als locals Toboso, Jesús Cruz, Jorge ZafraChema, Pedro Oliva, i per al visitant Padilla

GOLS: (1-0) Juan Germán (p) '30; (2-0) Chema '86


Zona Mixta:

Després del partit, al programa 'En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local han parlat amb el capità de l'Europa Àlex Cano, que ha mostrat la decepció del vestidor escapulat:

  FONT: La Xarxa


Així ho han vist (*Ho aniré actualitzant a mida que arribin les cròniques):

-Web oficial CE Europa
-Web oficial Jerez CF

-Rodes de premsa entrenadors (web oficial CE Europa)

-Galeria Imatges (web oficial CE Europa)

-Golcat
-Tercera.cat
-L'Esportiu
-Diari Ara
-Esport 3


El parTUIT de la grada:

 FONT: twitter


Resultats Catalans Ascens a Segona B:




*L'Ascó passa a 2ª ronda per la repesca dels campions de grup
(FONT: futbolme.com)

Resultats Catalans Ascens a Segona:

FONT: futbolme.com

Pel que fa a la resta d'equips principals escapulats que encara no han acabat les respectives lligues, l'Europa B ha acabat la lliga com a segon del grup 10 de Tercera Catalana, i puja de categoria per segon any consecutiu; en l'última jornada, triomf per 3-6 al camp del Santa Eulàlia. I l'Europa femení ha passat als quarts de final de Copa Catalunya, gràcies a un triomf per 0-1 a Pallejá amb gol de Marina Batalla al tram final de partit.