dimecres, 20 de maig del 2015

Els precedents contra rivals extremenys, favorables a l'Europa

L'únic precedent en lliga va acabar amb un resultat que signaríem tots per a diumenge
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)

L'Europa jugarà el pròxim diumenge el cinquè partit oficial de la història contra un equip extremeny. El Jerez CF serà, de fet, el segon rival d'aquesta comunitat contra el que s'enfronti l'equip de la Vila de Gràcia, ja que fins ara, els 4 precedents existents eren contra el Badajoz. La primera vegada que catalans i extremenys es van trobar les cares va ser precisament en una eliminatòria que va superar l'Europa, en la 1ª ronda de la llavors Copa del Generalísimo. En el partit d'anada, el 24 d'octubre de 1965, els graciencs van guanyar per 2-1, amb gols de Villodres i Elizondo. El partit de tornada es va jugar a l'estadi del Vivero el 7 de novembre de 1965, i va acabar amb empat sense gols, resultat que donava la classificació als escapulats.

L'Europa va superar l'única eliminatòria jugada contra un equip extremeny, a la Copa '65-'66
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


Dues temporades més tard, Europa i Badajoz es van retrobar a la lliga de Segona Divisió. En el partit de la 1ª volta, jugat el 5 de novembre de 1967 a la Vila de Gràcia, els escapulats van golejar els extremenys per 4-0, amb gols de Luna, Barberà (2) i Gili. A la 2ª volta es va produir l'única derrota de l'Europa en partits contra extremenys, quan va caure per 2-1, en un partit disputat el 25 de febrer de 1968. El gol de l'honor gracienc el va fer Paquito.


AL NOU SARDENYA, TOTHOM AMB L'ESCAPULADA!

FONT: twitter @jmtdsgn (Jofre Mañé)

Aquesta temporada el Nou Sardenya ha viscut grans nits de Copa amb un ambient fantàstic a la grada, i ara l'equip i el club volen rememorar aquells 3 partits contra Barça B, Sabadell i Girona en 3 hipotètics partits de play-off. Per tal d'afavorir la millor de les atmosferes ambiental i estètica, des del club animen a tots els escapulats que vagin diumenge al camp del carrer Camèlies per que vesteixin la samarreta escapulada, o en el seu detriment, roba de color blanca o blava. Com ja va passar en els partits de Copa Catalunya, el de diumenge serà d'aquells partits que comencen a guanyar-se a la grada, i la pressió ambiental serà el motor per començar a construir un bon resultat i ficar els jugadors en la tasca a realitzar. Com el dia de la final de Copa Catalunya, la gespa ha de tremolar per encomanar aquesta tremolor als jugadors del Jerez, i que l'Europa pugui aconseguir un bon resultat de cara al partit de tornada al camp del millor local de tot Espanya.

DIUMENGE, TOTHOM D'ESCAPULAT!! 


EL DIARI DE PLAY-OFF DE JAVI SÁNCHEZ, AL WEB OFICIAL

FONT: Javi Sánchez / CEEuropa.cat

Amb motiu del play-off 2015, el web oficial de l'Europa ha encetat un espai novedós per conèixer cóm es viu la promoció d'ascens des de dins del vestidor escapulat. El cronista que ens obre les portes del vestidor és el davanter Javi Sánchez, que ens va il·lustrant diferents episodis del dia a dia de l'equip. En el primer capítol, Javito explicava cóm es van viure els prolegòmens i el post-sorteig, i en el segon, revela quin jugador va guanyar la porra encertant el rival que li tocaria a l'Europa en 1ª ronda. Podeu seguir el diari del play-off a través del facebook i del twitter oficials del club.


EL PARTIT DE TORNADA JA TÉ DIA I HORA

FONT: twitter Jerez CF

Segons ha confirmat el Jerez CF a través del seu compte oficial de twitter, el partit de tornada d'aquests quarts de final del play-off d'ascens a Segona B serà diumenge 31 de maig a les 19h. Un horari que, afegit a la distància entre la Vila de Gràcia i Jerez de Los Caballeros (uns 1.070 km per carretera), i les dificultats en els mitjans de transport, dificultaran força el desplaçament d'aficionats escapulats a Extremadura (i més tenint en compte que al dia següent és feiner). Encara no s'han fet oficials els detalls del viatge de l'equip, per bé que el tècnic Pedro Dólera ja apuntava dilluns a La Xarxa que estudien volar en avió fins a Sevilla i des d'allà desplaçar-se per carretera fins a terres extremenyes, en un trajecte d'un parell d'hores. Una altra opció una mica més pròxima és volar fins a Badajoz, que està a poc més d'una hora en carretera de Jerez. 

Distància, mitjans de transport i horari dificultaran el viatge d'escapulats a Jerez
(FONT: Google Maps)