dimecres, 27 de maig del 2015

La gespa del Manuel Calzado, un obstacle més per a l'Europa

La gespa de camp del Jerez es conserva en molt mal estat
(FONT: TV Jerez)

Sots, bonys, gespa altíssima, superfície irregular, zones pelades o, fins i tot, una gran quantitat de petites flors formen part del que es trobarà l'Europa el pròxim diumenge en el terreny de joc de l'estadi Manuel Calzado de Jerez de Los Caballeros (en aquest vídeo de fa dues setmanes, es pot observar amb detall el pèssim estat de la gespa). Tal i com han advertit entrenador i diversos jugadors del Jerez CF, la gespa del camp extremeny es troba en molt mal estat, i aquest és un dels cavalls de batalla del tècnic José Antonio Vázquez Bermejo amb el seu club i amb l'ajuntament local. 

Els peus dels jugadors queden enfonsats en una gespa altíssima i plena de flors, sots i bonys
(FONT: TV Jerez)

Mirant-ho des de la perspectiva escapulada, l'equip de Pedro Dólera no només haurà de saber-se adaptar al fet de jugar en una superfície poc freqüent al grup català de Tercera com és la gespa natural, sinó que també haurà d'afrontar el que comportaran les irregularitats del camp; i és que, difícilment podrem veure un partit de futbol de toc i combinació, facetes del joc on l'Europa va demostrar ser superior al Jerez diumenge passat al Nou Sardenya. Per tant, caldrà esperar que els locals busquin un joc directe de pilota llarga i segones jugades, molt de futbol de xoc, i jugades a pilota aturada. La major fatiga muscular i la calor seran també altres circumstàncies a tenir en compte. A dia d'avui, a Jerez de los Caballeros s'esperen sol i temperatures d'uns 25 graus per a diumenge a l'hora del partit (19h).

La superfície del terreny de joc de 'La Pipa', molt irregular
(FONT: TV Jerez)

Tot i el poc costum de jugar sobre gespa natural, enguany tots els resultats jugats per l'Europa sobre aquesta superfície classificarien l'equip escapulat: es va guanyar a Palamós, es van treure empats que van poder ser victòries a Peralada o Ascó, i es va caure per 2-1 a Gavà.


L'Europa va guanyar sobre la gespa natural de Palamós
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


CHEMA: "NOSALTRES SABEM ON HI HA ELS FORATS DE LA GESPA"

El pitxitxi del Jerez, amenaça escapulada
(FOTO: lapreferente.es)

El rival de l'Europa ha tornat aquesta tarda als entrenaments després de 2 dies de descans. Abans de la sessió, el golejador del Jerez CF, José María Chávez 'Chema', ha passat pels micròfons de 'Minuto 30' a Canal Extremadura ràdio, i ha valorat el partit del pròxim diumenge a les 19h. El pitxitxi dels 'templaris' confia que el mal estat de la gespa de l'estadi Manuel Calzado jugui a favor del seu equip, que hi està més acostumat (minut 15'30" del player):



FONT: Canal Extremadura


Un altre jugador del Jerez que s'ha referit a l'eliminatòria contra l'Europa és el porter Álex Gragera, en una entrevista al portal Hoy.es.


PER ARA, POQUES ENTRADES VENUDES


Quan queden 4 dies per a aquest partit de tornada dels quarts de final del play-off d'ascens a Segona B entre Jerez i Europa, el ritme d'entrades venudes és fluix; malgrat tot, des del club extremeny confien que conforme s'apropi el dia del partit, el seu públic comenci a comprar les entrades per tañ d'omplir la graderia principal de l'estadi Manuel Calzado. Això és el que ha explicat el president del Jerez, Manuel Sánchez, a Canal Extremadura ràdio:

FONT: Canal Extremadura


EL MADRILENY SERGIO OLIVERA SÁNCHEZ, ÀRBITRE DEL PARTIT



La Federació Espanyola de Futbol ha fet públiques les designacions arbitrals per als partits de tornada de la 1ª ronda del play-off d'aquest pròxim diumenge: l'encarregat d'impartir justícia en el Jerez - Europa serà el madrileny Sergio Olivera Sánchez, assistit a bandes per Daniel Carrasquilla López i Agustín López Castaño. Es tracta d'un àrbitre amb experiència al grup madrileny de Tercera i també als play-off dels darrers anys (l'any passat, va xiular partits de l'Arandina, o una de les finals entre Tenerife i Somoza). Com a curiositat, també ha estat assistent a partits de Segona B, i la temporada passada ho va ser en un Ontinyent 0 - Prat 3, en un partit en què va jugar l'ara futbolista escapulat Ignacio Rosillo.