divendres, 22 de maig del 2015

Prèvia Europa - Jerez; amb l'esperit de la Copa!

L'Europa comença aquest diumenge a les 18h al Nou Sardenya la tercera aventura consecutiva en el play-off d'ascens a Segona B, confiant que la dita es faci realitat. Per que aquesta vegada sigui la vençuda i l'equip de la Vila de Gràcia pugui aconseguir el desitjat ascens de categoria encara queda molt de camí, però tot l'europeisme té raons suficients com per creure que la fita és possible: per començar, l'equip manté el bloc de les últimes dues temporades, i per tant, acumula ja 6 partits de play-off d'experiència recent per saber llegir els riscos i prudències que es poden assumir en cada moment per anar avançant rondes. A més, la plantilla es va reforçar enguany de manera molt satisfactòria, i la sensació és que l'equip és més equilibrat i té més varietat de recursos per afrontar les dificultats que vagin sortint en el camí. I el punt de confiança i autoestima sembla òptim, després del gran èxit de la Copa Catalunya, i del gran final de temporada que ha fet l'equip a la lliga. Tot, per tant, apunta a què podem creure-hi plenament sense caure en l'error de creure'ns-ho. Ara només falta que el puntet de sort necessari també estigui de cara.

L'equip de Pedro Dólera arriba a aquest partit d'anada dels quarts de final amb una excel·lent dinàmica: 4 victòries seguides, 12 gols marcats en aquests 4 partits, i boníssimes sensacions a nivell de joc, físic i confiança. Els escapulats sumen dues victòries consecutives al Nou Sardenya, amb un balanç de 5 gols marcats i cap d'encaixat, i aquesta precisament serà la clau en aquest partit: mantenir el bon ritme golejador dels últims partits, i tant o més important, preservar la porteria a zero. Una fita assumible si es juga amb la mateixa concentració i intensitat que contra Barça B, Sabadell o Girona.


Equip i afició han de recuperar l'esperit de la Copa Catalunya per buscar la segona gran gesta de la temporada
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Pel que fa a la infermeria escapulada, tres noms centren l'atenció gracienca: Javi Sánchez ja va estar a la banqueta diumenge passat però encara tenia alguna petita molèstia muscular durant la setmana; Camacho es trobava en una situació similar, i ja no va jugar contra el Vilassar per molèsties musculars; i Poves ja ha començat a entrenar amb l'equip, però porta 3 setmanes sense jugar per la lesió que es va fer contra el Manlleu. Fins a última hora, doncs, no sabrem si poden jugar, encara que sigui uns minuts a la segona part. Respecte a l'últim partit, tornaran els 6 jugadors que estaven apercebuts: CanoAlegrePutxiIgnacioNils i Rafa Leva. Cal recordar que tots els jugadors comencen de zero un nou cicle disciplinari, i que les sancions per acumulació de targetes en el play-off tenen lloc quan un futbolista veu 3 grogues en diferents partits.

El davanter escapulat Javi Sánchez s'ha mostrat optimista en aquesta entrevista a La Xarxa de Comunicació Local:

FONT: La Xarxa



EL RIVAL:

FOTO: Jose María Colomo / Vavel

El Jerez CF va acabar la lliga en tercera posició del grup extremeny, amb 81 punts, i un balanç de 25 triomfs, 6 empats i 7 derrotes, 71 gols marcats i només 18 d'encaixats. Totes són xifres millors que l'Europa, però segurament hauríem de relativitzar bastant a l'hora de fer comparacions entre dues lligues tant diferents; només cal fixar-se que el campió extremeny (Mérida) ha sumat 26 punts més que el català (Ascó), però en canvi el descens ha estat 12 punts més barat al grup 14 (on el descens ha estat en només 33 punts) que al grup 5 (45 punts ha fet el Manlleu, que ni tan sols té assegurada la permanència per la opció dels descensos compensats). Així doncs, tot fa indicar que el grup extremeny on ha jugat el Jerez és bastant més desequilibrat que el català, on la lliga és terriblement igualada.

Així va fer els seus gols de la passada temporada l'actual pitxitxi del Jerez, Chema
(FONT: Youtube José María Chávez)

Tot sembla indicar que l'equip de José Antonio Vázquez Bermejo és un bloc realment molt sòlid defensivament, amb bon domini de l'estratègia i velocitat al davant. Ha estat l'equip menys golejat de la seva lliga, i el seu porter, Àlex, ha aconseguit el trofeu Zamora per segona vegada. A partir de les dades que ens facilitava l'Agustí Tenllado, l'equip base en quant a minuts jugats el completen en defensa Barrero, Pedro Oliva, Héctor Gallego i Jesús Cruz (autor de 4 gols; i compte amb els seus potents serveis de banda), al mig del camp Jorge Zafra (jugador amb més targetes de tot Extremadura, i ex del Terrassa ara fa uns anys), Toboso, Oli i Juan Germán (autor de 13 gols), i en atac Javi Bolaños (14 dianes) i el pitxitxi Chema (16 gols). El migcampista Miguel Pérez o el davanter Víctor Aguinaco són altres jugadors que acumulen bastants minuts.

Jorge Zafra, un dels finalistes a la Pilota d'Or del futbol extremeny; Juan Germán també està nominat
(FOTO: Hoy.es)

Els extremenys arriben al Nou Sardenya després de tancar la lliga amb una derrota per 1-0 al camp de l'Extremadura en el duel directe per la segona plaça. De fet, el Jerez ha perdut als camps de tots els rivals directes de la zona alta (1-0 en les visites al Mèrida, Badajoz i Extremadura, i 3-1 al camp del Coria). A més, no va poder passar de l'empat als camps del sisè (Moralo), setè (Don Benito) i vuitè (Azuaga). Per tant, fa la sensació que si l'Europa és capaç de marcar ràpid, podria fer entrar els nervis a un conjunt extremeny que baixa molt el rendiment lluny del seu estadi, i que de ben segur tindrà encara molt present a la memòria l'eliminació de l'any passat en 1ª ronda de play-off, amb un contundent 4-0 al camp de l'Arenas de Getxo. El factor psicològic pot ser molt important en aquest sentit...

El lateral dret titular Pedro Oliva és l'únic dubte dels extremenys
(FOTO: E. Domeque / El Periódico Extremadura)

De cara a aquest partit, l'únic dubte del Jerez és el lateral dret Pedro Oliva, que es va retirar lesionat als primers minuts del darrer partit de lliga, diumenge passat al camp de l'Extremadura. L'altre futbolista lesionat, Juan Germán, ja té l'alta i estarà disponible per jugar al Nou Sardenya. El rival de l'Europa surt divendres a la mitjanit en autocar per arribar a mig matí; els extremenys dormen a Sant Esteve Sesrovires i tenen previst entrenar dissabte a la tarda, i visitar el Nou Sardenya diumenge al matí, però sense exercitar-se.

Això és el que ha dit avui l'entrenador del Jerez José Antonio Vázquez Bermejo a l'emissora extremenya Radiogolex (minut 25'30" del player):

FONT: Radiogolex

I aquests són alguns resums de partits del Jerez d'aquesta temporada, per fer-se una idea del rival de l'Europa:

FONT: Youtube Miguel J. Villa

FONT: Youtube Moralo TV

PRECEDENTS:

El Badajoz és l'únic rival extremeny que ha tingut fins ara l'Europa en partit oficial
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)

Com explicàvem aquesta setmana, Europa i Jerez CF no s'ha enfrontat mai en partit oficial. Una mica abans de la fundació del club extremeny l'any 1969, però, l'equip de la Vila de Gràcia sí que es va enfrontar 4 vegades a un altre equip d'aquella comunitat: el Badajoz. La temporada 65-66, a la llavors Copa del Generalísimo, l'Europa va superar l'eliminatòria, guanyant 2-1 a casa i empatant 0-0 al Vivero. I dues campanyes més tard, tots dos equips es van retrobar a la lliga de Segona Divisió, amb un nou triomf escapulat a casa (amb un contundent 4-0), i l'única derrota en el partit de la 2ª volta, per 2-1.

5 de novembre de 1967; l'escapulat Barberà va fer 2 dels 4 gols de l'Europa contra el Badajoz
(FONT: llibre 'Història d'un Històric' / Ramon Vergés)

Pel que fa al Jerez, aquesta serà la tercera vegada que es vegi les cares amb un rival català en un play-off d'ascens a Segona B, i en les dues visites anteriors a casa nostra, va caure derrotat. La temporada 2006 va ser eliminat pel Gavà, en caure 3-1 a la Bòbila, i després empatar 1-1 a Extremadura. El precedent més recent contra un rival català va ser la temporada 2009-2010, quan van perdre 2-1 a Reus, però en van tenir prou amb un 1-0 a la tornada per arribar a la darrera ronda (on els va eliminar l'Alzira). De fet, aquell 6 de juny de 2010 els extremenys van aconseguir el seu últim triomf en un partit de play-off; des de llavors, acumuln 5 derrotes i 1 empat en els partits de promoció d'ascens a Segona B.


El Jerez ha perdut en les dues visites a Catalunya en play-off: a Gavà al 2007 i a Reus al 2010
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 24 maig, 18h

10 euros General anticipada
12 euros General dia partit
5 euros socis anticipada
6 euros socis dia partit, carnets federatius
6 euros  públic general amb cupó 50% L'Escapvlat i L'Independent 
Gratis socis protectors, jugadors f.base, i menors 15 anys


FONT: CE Europa


FOTO: 'Vamos, escapulados!'


FONT: Google Maps


Temps previst per a diumenge
(FONT: meteosat.com)

La Penya Eskapulats ha convocat tots els aficionats i socis de l'Europa que ho vulguin a la Plaça Raspall a les 16h, per tal de pujar plegats fins el Nou Sardenya. Bufandes, samarretes i tota mena d'atrezzo i merxandatge escapulat seran ben rebuts!

FOTO: La Xarxa

Per evitar cues com les de la final de Copa Catalunya, és recomenable que arribeu a l'estadi amb temps de marge per poder entrar abans que comenci el partit. Recordeu que us faran el 50% de descompte en el preu de l'entrada a taquilles el mateix dia de partit si porteu el cupó que apareix als diaris gratuïts L'Escapvlat i L'Independent de Gràcia (punts de distribució aquí).

FONT: twitter L'Independent de Gràcia

BTV emetrà el partit en streaming a travès del seu lloc web i per ràdio a Barcelona FM (91.0), amb Roger Matamoros de narrador, Marcos Arizmendi a peu de gespa, David Ferrús a la càmera, i el fins fa ben poc entrenadors de porters del primer equip de l'Europa, Toni Ribas.

Comentarista escapulat de luxe per a la retransmissió de BTV
(FONT: elportero.es)


Per cert, el club ha anunciat al seu lloc web oficial que organitza un autorcar d'aficionats per desplaçar-se a Jerez de los Caballeros de cara al partit de tornada. Sortiria dissabte al matí i tornaria diumenge després del partit, amb un cost de 88 euros per a socis i 98 per no socis, entrada per al partit inclosa (l'allotjament de la nit de dissabte corre a càrrec de cada aficionat/soci). Per que l'autocar tiri endavant, hi ha d'haver un mínim de 40 sol·licituds abans de dimecres a les 14h.


RESTA CATALANS ASCENS 2ª B:



FONT: futbolme

CATALANS ASCENS A 2ª:




FONT: futbolme


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (33ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (34ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: FCF.cat

-FEMENÍ A (Copa Catalunya, Setzens de final):

FONT: FCF.cat

FONT: CEEuropa.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!