dilluns, 25 de maig del 2015

Només 2 resultats a fora dels últims 3 anys eliminarien l'Europa

8 de juny de 2014; el 2-0 a Socuéllamos, última derrota a domicili que eliminaria l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CEEuropa)

El dia després de guanyar 1-0 al Jerez en l'anada dels quarts de final del play-off d'ascens a Segona B, un encara continua amb aquella sensació d'haver perdonat el rival i haver pogut deixar l'eliminatòria gairebé sentenciada. Amb tot, això és el que tenen de dificultosos els play-off, així que res millor que anar a buscar hemeroteques, arxius i xifres per adonar-se que el resultat pot ser millor del que sembla. Sempre amb la relativitat que puguin tenir les comparacions, evidentment...

L'Europa suma 6 mesos i mig invicte a domicili, i ha guanyat els 2 últims partits a fora
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Com ja apuntàvem la setmana passada, diumenge vinent a l'estadi Manuel Calzado de Jerez de los Caballeros (conegut popularment com 'La Pipa'), s'enfrontaran el millor local de tot Espanya amb el millor visitant del grup català de Tercera. La ratxa del Jerez a casa és realment impressionant, amb una única derrota des del 23 de novembre de 2013 (0-1 contra el Villanovense, que ara lluita per pujar a Segona), però també és magnífica la trajectòria de l'Europa a domicili: com recordareu, l'equip acumula 12 partits invicte fora de casa, i la darrera derrota lluny del Nou Sardenya va ser el 16 de novembre de 2014, quan va caure al camp de la Montañesa per 2-1. Un resultat que donaria la classificació als escapulats pel valor doble dels gols a camp contrari, i que és el mateix que s'ha produït en totes les altres derrotes a domicili dels graciencs fora de casa (Prat, Rubí i Gavà).

L'equip arribarà  a Jerez amb una ratxa de 5 victòries seguides, la millor de tota la temporada
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De fet, la darrera vegada que l'Europa va perdre a domicili per 2 gols (resultat que, per tant, eliminaria l'Europa), va ser el 8 de juny de l'any passat: precisament, va ser el 2-0 a Socuéllamos a les semifinals del play-off de la passada temporada. I justament, l'altra única derrota de lliga i play-off de les 3 darreres campanyes per més d'un gol lluny de casa va ser el 2-0 encaixat al camp de l'Arandina, en els quarts de final del play-off de fa 2 anys. Tret d'aquests dos resultats, les úniques derrotes escapulades a domicili de la penúltima i avantpenúltima temporada van ser per la mínima (en 7 ocasions: Terrassa, Pobla, Manlleu i Monta l'any passat; i Vilassar, Cornellà i Rapitenca en fa dues). Si a això li sumem les bones sensacions que està donant l'equip aquesta temporada, la superioritat tècnica demostrada ahir, o les 5 victòries consecutives de l'equip de Pedro Dólera, cal tenir confiança en les possibilitats de classificació gracienca, repetint el que ja va passar en el darrer play-off en l'eliminatòria contra el Mutilvera. 


VÁZQUEZ BERMEJO: "ENS QUEDA UNA BONA SENSACIÓ PEL RESULTAT"

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat
L'entrenador del Jerez CF, José Antonio Vázquez Bermejo, ha admès avui al programa 'Minuto 30' de Canal Extremadura ràdio que tot i que el resultat li sembla perillós, no se'n va del tot descontent del Nou Sardenya; i ja ha advertit que el seu equip farà suar l'Europa si vol aconseguir passar l'eliminatòria (minut 18'30" del player):



FONT: Canal Extremadura


TOBOSO: "L'EUROPA ÉS EL FAVORIT"

FONT: Hoy.es


També s'ha referit al partit d'ahir el jugador del Jerez Antonio Toboso a 'Radiogolex' de Cadena Cope, que ha reconegut la qualitat escapulada, però ha enviat un missatge d'ànim als seus per intentar la remuntada, i ha apuntat a les jugades a pilota aturada com a punt feble de l'Europa:


FONT: Radiogolex


JA HI HA PREUS PER A LES ENTRADES DEL JEREZ - EUROPA

FOTO: twitter Jerez CF

Segons ha anunciat el Jerez CF al seu compte oficial de twitter, les entrades generals (les corresponents als aficionats de l'Europa que viatgin a Extremadura) per al partit de tornada del pròxim diumenge a les 19h costaran 10 euros anticipada i 12 a taquilla el mateix dia de partit. Els escapulats que viatgin acompanyats de menors han de saber també que els nens de 8 a 11 anys hauran de pagar 3 euros, i els adolescents entre 13 i 18 anys, n'hauran de pagar 5. A banda, i tal i com va fer l'Europa, els socis del Jerez pagaran només 5 euros (tot i que els anomenats 'Socios Oro' entraran sense pagar).

L'Europa nolieja un autocar per anar a Jerez De Los Caballeros
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Recordeu també que l'Europa ha organitzat un viatge per als aficionats que es vulguin desplaçar que inclou autocar i entrada a un cost de 88 euros (socis) i 98 (no socis). L'autocar sortiria dissabte a les 7:30h del matí del Nou Sardenya i tornaria diumenge a la nit, després del partit. És imprescindible, això sí, que abans de dimecres a les 14h hi hagi un mínim de 40 persones apuntades per que l'oferta vagi endavant. Tots els detalls, al web oficial del club.