divendres, 8 de maig del 2015

Prèvia Martinenc - Europa; definir posició a ca'ls veïns

Javi Lara va debutar en partit oficial amb l'Europa al camp del Martinenc, ara fa gairebé 4 anys
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Un cop garantida la classificació per al tercer play-off d'ascens a Segona B consecutiu, l'Europa té ara 2 partits per concretar en quina posició acaba la lliga. La segona plaça és encara possible, però passa per una única i difícil opció: guanyar al camp del Martinenc i a casa al Vilassar, i que la Pobla perdi els partits a Terrassa i contra el Figueres. El més factible és acabar en la tercera plaça per tercer any seguit, i ni hauria prou en fer al derbi el mateix resultat que el Prat a Figueres per garantir aquesta posició. I l'única manera de perdre una plaça i caure fins a la quarta és no guanyar cap dels 2 partits que resten i que el Prat guanyi els dos que li queden (en l'última jornada, els potablava reben el Castelldefels), o bé perdre'ls tots dos i que els potablaves en guanyin un i n'empatin l'altre.

El gran repte per a aquests dos darrers partits de lliga és mantenir la fam, la tensió competitiva i l'encert de les últimes setmanes, per tal d'arribar al play-off en les millors condicions possibles. Les baixes provocaran rotacions a un equip que pot tancar la lliga ampliant encara més el rècord històric d'imbatibilitat a domicili: en cas d'empat o victòria diumenge al Guinardó, l'Europa arribaria al play-off amb una ratxa de 12 partits invicte fora de casa, gairebé 6 mesos després de la derrota en l'altre derbi al camp de la Montañesa.

El sancionat Guzmán, una de les 5 baixes de l'Europa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Pedro Dólera té uns quantes baixes. D'entrada, el cos tècnic no pot comptar, per lesió, amb cap dels dos davanters centres: Javi Sánchez ja es va treure el guix per la fractura de peronè que va patir setmanes enrere i ja treballa en la rehabilitació per estar disponible per al play-off, tot i que l'evolució en les pròximes setmanes marcarà la seva disponibilitat. En situació similar es troba Àlex Poves, després que aquesta setmana s'hagi confirmat que pateix un trencament de 2 centímetres a l'isquiotibial de la cama esquerra, i s'haurà d'estar un mínim d'un parell de setmanes de baixa. A més, Pastells i Guzmán hauran de complir partit de sanció per acumulació de targetes, i tampoc podrà jugar Valderas, per motius laborals. Així, el futbolista del filial Guillem Josa i un jugador del juvenil completaran la convocatòria dels graciencs per a aquest partit.

Aquestes són les valoracions prèvies de Dólera a BTV, i també del tècnic del Martinenc Agustín Vacas:

  FONT: BTV Esports


EL RIVAL:

FOTO: Dani Falcón / fcmartinenc.cat

Situació francament complicada és la que afronta ara mateix el Martinenc. El conjunt del Guinardó es troba en la penúltima plaça, a 4 punts del quart per la cua (el Santfeliuenc, que a dia d'avui també baixaria pel descens a Tercera ja confirmat del Sant Andreu), a 5 del Manlleu (i amb el goal-average perdut) i a 6 del Peralada (a qui visiten en la darrera jornada, amb un 2-0 a favor del partit de la 1ª volta). És a dir, que l'única opció que té el veí de l'Europa és guanyar els 2 partits que li resten i esperar punxades dels rivals directes. Tota una quimera per a un equip que fa 6 jornades que no guanya i que només ha sumat 2 punts dels últims 15. Amb tot, el que està claríssim és el que el Martinenc sortirà a totes per apurar opcions fins la darrera jornada, ja que un empat o una derrota en el derbi d'aquest diumenge el convertiria matemàticament en equip de Primera Catalana.

Agustín Vacas va substituir Manel Moya ara fa 10 jornades
(FOTO: Dani Falcón / fcmartinenc.cat)

Ara fa 10 jornades, l'equip del Guinardó va canviar d'entrenador per intentar salvar l'equip, posant Agustín Vacas en el lloc de Manel Moya. I el cert és que les xifres dels dos tècnics són gairebé idèntiques: si Moya havia sumat 27 punts en 26 jornades (poc més d'un per partit), Vacas n'ha aconseguit 10 en 10 partits. Després de debutar amb una derrota 0-3 contra el Terrassa, el tècnic i ex-jugador del Martinenc va enllaçar una bona ratxa de 2 victòries i 3 empats que semblaven apuntar cap a la salvació, però 3 derrotes consecutives contra Palamós, Prat i Pobla han condemnat als Diables Vermells a la situació que viuen avui.

Albert Vivó, un dels ex-escapulats al Martinenc
(FOTO: Dani Falcón / fcmartinenc.cat)

De cara a aquest partit, l'entrenador del Martinenc també té moltes baixes: en principi no podran jugar per lesió Alberto García, Fortià, Massegú i Cristian, que va patir una punxada muscular en l'entrenament de dijous. Elhadji i Massip també arrosseguen molèsties físiques i són dubte, igual que Diego per motius laborals. Els del Guinardó no tenen cap sancionat per a aquest partit.


PRECEDENTS:

Cal afegir el 0-0 del partit de la 1ª volta
(FONT: futbolme.com)

Segons les dades del CD oficial d'Història i Estadística de l'Europa, són ja 46 els precedents oficials de partits entre Europa i Martinenc. El balanç és favorable als escapulats, que han guanyat 21 partits, han empatat 13 i han perdut 12 més, amb 78 gols marcats i 63 d'encaixats. A Tercera, 33 precedents, amb 13 triomfs, 13 empats i 7 derrotes, 48 gols marcats i 35 de rebuts.

El darrer precedent en partit oficial entre diables vermells i escapulats al municipal del Guinardó va ser el 7 d'agost de 2011 a la Copa Catalunya, amb victòria gracienca per 2-5. Aquell dia van debutar amb l'Europa en partit oficial Rafa LevaJavi Lara o Nils, i també van jugar 4 futbolistes més de l'actual plantilla: CanoAlbertoRovira i Valderas, que va fer 2 gols. També van marcar AlbertoSegalés i Ramon Gatell.

Valderas va fer un doblet en l'últim precedent jugat al Guinardó, a la Copa Catalunya 2011
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

I si parlem de l'últim precedent de lliga, va ser el 9 de gener de 1994 al Guinardó, amb triomf del Martinenc per 5-2, amb 2 gols de l'ara entrenador del Prat (i ex Europa) Manolo Márquez, i l'actual tècnic dels Diables Vermelles, Agustín Vacas, també de titular amb els locals

21 anys, 4 mesos i 1 dia després, es jugarà un derbi Martinenc-Europa de lliga al Guinardó
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

Europa i Martinenc van empatar sense gols en una bonica matinal de presentació de futbol base, homenatges i molt bona afluència de públic al Nou Sardenya. Els pals i la manca d'encert van evitar el triomf escapulat:

  FONT: BTV Esports


ESTADI:

MUNICIPAL DEL GUINARDÓ (Telègraf 31 - Guinardó)
Diumenge 10 maig, 12h

10 euros General
5 euros socis CE Europa
Gratis socis FC Martinenc


FOTOS: 'Vamos, escapulados!'


1.200 metres, 3 minuts en cotxe, 15 caminant o 1 parada de metro, entre els camps d'Europa i Martinenc
(FONT: Google Maps)


Temps previst per a diumenge
(FONT: meteosat.com)

La Penya Eskapulats organitza una cercavila per fer a peu els 10-15 minutets que separen el Nou Sardenya del Municipal del Guinardó. La convocatòria és al camp de l'Europa a les 10:30h. Si no, el camp és just a la sortida de l'estació Guinardó-Hospital Sant Pau de la línia groga del metro.

FOTO: facebook Eskapulats

Com ha fet en els darrers anys amb tots els derbis barcelonins, BTV oferirà el partit en directe per streaming. La narració la farà Roger Matamoros, amb els comentaris tècnics de Jordi Argilés 'Archi' (que repeteix respecte al partit de la 1a volta), Jordi Montalbo al micròfon autònom, i David Ferrús a la càmera. La retransmissió també es podrà seguir per ràdio a Barcelona FM, al 91.0 de la FM.

Roger Matamoros narrarà el derbi en directe per BTV
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')



PARTITS JORNADA 37:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (31ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (32ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: FCF.cat

*L'Europa femení ha acabat ja la lliga de Segona Divisió.


FONT: CEEuropa.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!