divendres, 15 de maig del 2015

Prèvia Europa - Vilassar; amb el play-off al cap

L'Europa tanca diumenge la lliga regular amb un dels partits aparentment més intranscendents dels últims anys. Els escapulats reben un Vilassar que fa setmanes va consumar el descens a Primera Catalana, i ho fan amb la certesa que acabaran la lliga en la tercera plaça. Així doncs, contràriament al que havia passat les dues darreres campanyes en què l'equip de Pedro Dólera arribava a la darrera jornada pendent de possibles caramboles a tres bandes que el poguessin fer campió, enguany l'única preocupació dels graciencs serà mantenir el bon nivell competitiu i golejador de les darreres jornades per arribar al play-off en les millors condicions possibles.

Donades les circumstàncies, la convocatòria dels tècnics escapulats per a aquest partit tindrà moltíssimes novetats. Per començar, no hi seran 3 lesionats: els dos davanters, Javi Sánchez i Poves, continuen treballant en la recuperació de les respectives lesions per poder arribar així a l'inici del play-off. En situació similar es troba Camacho, que té molèsties a l'abductor i descansarà diumenge per intentar estar a punt per a l'anada dels quarts de final de la promoció d'ascens. Tampoc es vestiran contra el Vilassar els 6 apercebuts de sanció per acumulació de targetes, per tal que quedin nets per a l'inici del play-off: Cano, Alegre, Putxi, Ignacio, Nils i Rafa Leva. I una altra baixa serà la del porter Víctor Cócera, per motius laborals. Així, Sergio serà el porter titular, i la convocatòria es completarà amb 5 juvenils (cal recordar que el filial lluita pel títol de lliga i juga diumenge a les 10h): el porter Pablo, el defensa Miki, el migcampista Víctor Berrio, i els atacants Soto i Lozano, que ja va debutar diumenge contra el Martinenc.

El porter Sergio, o juvenils com Lozano, seran protagonistes contra el Vilassar
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Aquesta és la valoració prèvia de Pedro Dólera a BTV:

  FONT: BTV Esports


EL RIVAL:

FOTO: uevilassardemar.cat

El Vilassar de Mar s'acomiadarà de Tercera divisió al Nou Sardenya, després de 3 temporades consecutives en la categoria. L'equip de Toni Romero arriba al partit després d'un meritori triomf per 2-1 contra el Rubí que posava fi a 6 jornades sense guanyar i deixava els rubinencs sense opció al play-off. Tot i començar la temporada amb 3 victòries a les 6 primeres jornades, l'equip maresmenc va estar 18 partits sense vèncer, sumant només 4 punts de 54. Així, va quedar condemnat al descens amb mesos d'antel·lació al final de lliga, en una temporada que ha estat un autèntic malson. És l'equip amb diferència que marca menys gols (només 28 en 37 partits), i el segon que més n'encaixa (61, només superat pels 68 del també descendit Martinenc).

Peque serà baixa per sanció
(FOTO: Quim Puig / L'Esportiu)

De cara a aquest partit, Toni Romero no pot comptar amb el lesionat Roberto Morales. També és baixa Alberto Aybar 'Peque' per sanció.


PRECEDENTS:

Cal afegir l'1-2 del partit de la 1ª volta
(FONT: futbolme.com)

Europa i Vilassar s'han enfrontat 19 vegades en partits oficials, i sempre ho han fet a Tercera divisió. Curiosament, en cap d'aquests precedents s'ha produït un empat, circumstància realment sorprenent amb aquest volum de partits disputats fins ara entre els dos conjunts. Una altra dada ressenyable en els precedents és que l'Europa ha perdut 4 dels 9 partits contra el Vilassar disputats com a local. Amb tot, n'ha guanyat els 2 últims, i ja fa 11 anys que no perd a casa contra el conjunt maresmenc.

21 de març de 1999; el precedent amb més gols entre Europa i Vilassar
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va començar 2015 amb un bon triomf per 1-2 al Xevi Ramón, amb dianes de Camacho i Poves:

  FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 17 maig, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, socis de la Montañesa, Martinenc i Santfeliuenc
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius. 
Gratis també aquest diumenge per a totes les dones*


FOTO: 'Vamos, escapulados!'


FONT: Google Maps


Temps previst per a diumenge
(FONT: meteosat.com)

PREMIS I HOMENATGES

Guzmán i Cano van rebre homenatge del club per les seves xifres rodones de partits jugats amb l'Europa
(FOTOS: CE Europa)

Abans del partit, es farà lliurament dels tradicionals guardons de les penyes al millor jugador escapulat de la temporada. Pel que fa al 'Jugador amb més caliu' que entrega la penya Caliu Gracienc des de la temporada 1996-1997, el guanyador ha estat Sergi Pastells. I en el cas del rebatejat trofeu 'Àlex Delmàs' que lliura la Torcida Escapulada des de la campanya 2004-2005, els vencedors ex aequo són Gerard Puigoriol 'Putxi' i Rafa Leva, que repeteix de l'any passat.

FONT: twitter

Abans del partit, a les 9h, es farà el també tradicional partit entre les penyes de l'Europa i les colles de Sant Medir.

FOTO: La Xarxa


EL SORTEIG DE PLAY-OFF, DILLUNS A LES 17:30H

FONT:CEEuropa.cat

Segons comunica la Federació Espanyola de Futbol a través de circular oficial, el sorteig de la 1ª ronda del play-off d'ascens a Segona B en què participarà l'Europa tindrà lloc dilluns a les 17:30h a la seu de l'organisme a Las Rozas. Com en els dos anys anteriors, l'equip gracienc entrarà dins el bombo dels tercers classificats, de manera que si el sorteig segueix el mateix procediment, l'eliminatòria dels escapulats seria de les últimes a saber-se, ja que abans es faria el sorteig dels campions (on hi haurà l'Ascó), i el dels segons de grup contra quarts classificats (on hi haurà la Pobla de Mafumet, i un altre equip català que es decidirà en la jornada final de diumenge). En les eliminatòries entre tercers on quedarà enquadrat l'Europa, també se sorteja el factor camp, i caldrà confiar que hi hagi més sort que ens dos anys precedents, on totes les eliminatòries han estat sempre amb la tornada a domicili. Diumenge també coneixerem tots els possibles rivals de l'Europa en aquesta ronda de quarts de final: confirmats matemàticament ja fins dissabte, hi ha el Gerena sevillà, l'Izarra navarrès, l'Arenas Club basc, El Castillo del grup murcià (tot i que és equip de Huércal-Overa, Almeria) i el Jerez extremeny (de Jerez de los Caballeros, no pas d'Andalusia). I també de manera virtual el Sariñena aragonès.

Abans del que incumbeix l'Europa, a les 17h es farà el sorteig d'ascens a Segona divisió, on hi haurà el Nàstic com a campió de grup, i podrien entrar també Lleida i Reus.



PARTITS JORNADA 38:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (32ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (33ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: FCF.cat

*L'Europa femení ha acabat ja la lliga de Segona Divisió.


FONT: CEEuropa.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!