divendres, 1 de maig del 2015

Prèvia Europa - Manlleu; embocar el play-off

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

A 3 jornades per al final de la lliga, arriba l'hora de treure la calculadora i els èxcels, davant les nombroses combinacions de resultats i possibles empats múltiples a la classificació. Passi el que passi, el que està clar és que amb un triomf aquest diumenge davant el Manlleu, l'Europa deixaria el play-off pràcticament a tocar. I tal i com explica el web oficial del club, existeix la possibilitat, fins i tot, que l'assegurés matemàticament, en cas de triomf combinat amb empat o derrota del Rubí. A més, en cas d'empat en el Prat - Terrassa d'aquest diumenge, una victòria escapulada contra el Manlleu deixaria a només 1 punt assegurar-te, com a mínim, la tercera plaça (les opcions de ser segons van lligades ineludiblement a què la Pobla perdi un mínim de 2 dels 3 partits que li resten, o a què els empati tots). Sigui com sigui, la proclama principal de totes aquestes especulacions és clara: cal guanyar el teu partit, i després ja farem comptes amb els molts equips implicats en la mateixa lluita...

L'Europa arriba al partit de diumenge després d'haver trencat diumenge a Les Grases una ratxa de 5 partits sense fer-ho. La victòria al camp del Santfeliuenc va refermar la bona feina feta als últims partits, però aquest cop amb l'encert de cara a porteria que havia faltat darrerament. Un cop resolt aquest problema, l'equip de Pedro Dólera afronta el partit de diumenge amb l'objectiu de treure's una altra espineta: resoldre els partits a casa. Només hi ha 6 equips en tota la lliga que tinguin pitjors xifres com a locals que l'Europa (27 punts guanyats, i 24 de perduts), i aquest ha estat el gran llast que ha impedit lluitar pel títol fins al final. L'equip fa 1 mes que no guanya al Nou Sardenya (el 2-1 contra el Gavà del 29 de març, just després de la final de Copa Catalunya), i acumula dues derrotes seguides (Montañesa i Cerdanyola) i 230 minuts sense marcar a la Vila de Gràcia (el segon gol d'aquell partit, marcat per Ignacio al minut 40). Xifres impròpies d'un equip gran i que cal maquillar ja mateix.

Putxi no ha perdut mai en cap Europa-Manlleu, fos amb la samarreta que fos
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Dólera no pot comptar amb el lesionat Javi Sánchez, però recupera Oriol Dot, absent a l'últim partit per acumulació de targetes.


EL RIVAL:

FOTO: Jaime Blanco

Setzè amb 42 punts, el Manlleu lluitarà per assegurar la permanència en aquestes 3 jornades que resten. Tot i que té 6 punts de marge respecte el descens directe (que marca el Martinenc) i 4 sobre el quart per la cua (Santfe), els osonencs no poden respirar tranquils encara, per la opció dels descensos compensats que es farien realitat si Sant Andreu, Cornellà o fins i tot Olot baixessin des de la Segona B i no hi tants equips catalans que pugin des de Tercera. Tot i que només han guanyat 1 dels últims 5 partits (la setmana passada, 2-1 davant el Rubí), cal destacar que no han perdut amb cap dels equips de la zona alta amb qui s'han enfrontat darrerament (empats amb la Pobla, Prat, o Vilafranca). En els 2 últims mesos, a més, han redreçat el pèssim rendiment a fora, i han sumat les 3 victòries a domicili que acumulen en tota la lliga (Martinenc, Terrassa i Sabadell B). I tot i lluitar a la zona baixa, no hem de passar per alt també que, amb 48 dianes, són el sisè equip més golejador de la lliga (4 gols més que l'Europa, sense anar més lluny...). I bona part de culpa en aquest sentit la té un futbolista ben conegut a la Vila de Gràcia...

La gran amenaça: l'ex-escapulat Manel Sala torna després de lesió
(FOTO: Viuelmanlleu)

...i és que, un any més, Manel Sala encapçala la llista del pitxitxi amb 16 dianes, igualat amb Santi Triguero (Vilafranca) i Sergi Arimany (Palamós). La notícia aquest setmana és que el goleador del Manlleu torna a l'equip després de 3 setmanes d'absència per lesió, i això ja sabem perfectament que vol dir perill; només cal recordar els espectaculars gols que ha fet a les darreres visites al Nou Sardenya, de falta o de tisora des de la frontal de l'àrea. Al marge d'aquest retorn, el tècnic Miquel Muñoz no pot comptar amb el sancionat Pol Coll,. En principi tenia també el dubte de Seuma, que segons el blog 'Viu el Manlleu', ja estarà disponible, un cop recuperat d'una lesió al genoll.

Miquel Muñoz va prendre el relleu de Diego Morata a la banqueta del Manlleu al mes de febrer
(FOTO: twitter @miquel_m_m)


PRECEDENTS:



Cal afegir el triomf per 0-2 del partit de la 1ª volta
(FONT: futbolme.com)

En el partit de la 1ª volta, l'Europa va trencar una ratxa de 5 anys sense derrotar el Manlleu. El cert és que, en els últims anys, els osonencs se li han resistit, i molt, al conjunt gracienc, que només ha pogut guanyar 2 dels 13 darrers enfrontaments. Una altra dada que ho demostra? Ja fa 7 anys i mig de l'últim triomf a casa davant l'equip manlleuenc, el 4 de novembre de 2007, amb gols de Delmàs i Benja. El tècnic Pedro Dólera encara no ha pogut derrotar mai els osonencs al Nou Sardenya.

El balanç en els 38 enfrontaments oficials en totes les competicions és d'11 victòries, 14 empats i 13 derrotes, amb 50 gols marcats i 50 més de rebuts. 

4 de novembre de 2007; la darrera victòria de l'Europa sobre el Manlleu a casa
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va sumar un molt bon triomf per 0-2 a Manlleu, en un partit brillant dels escapulats. Javi Sánchez i Ignacio van fer els gols.

  FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 3 maig, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, socis de la Montañesa, Martinenc i Santfeliuenc
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius. 
Gratis també aquest diumenge per a totes les dones*



FONT: Google Maps


Temps previst per a diumenge
(FONT: meteosat.com)

*Com ja ha fet en altres ocasions coincidint amb el dia de la mare, el club ha decretat entrada de franc per a totes les dones aquest diumenge.

Abans del partit, per cert, es guardarà un minut de silenci per Óscar Jiménez, l'exjugador del futbol base que esperava un transplantament de medul·la òssia, i que no ha pogut superar la seva malaltia. També als darrees dies ens va deixar Paco Bonilla, ex-futbolista escapulat la temporada 82-83. Descansin en pau tots dos, i molts ànims i força a familiars i amics.

FOTO: facebook Eskapulats


PARTITS JORNADA 36:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (30ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (31ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: FCF.cat

*L'Europa femení ha acabat ja la lliga de Segona Divisió.


FONT: CEEuropa.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!