divendres, 29 de maig del 2015

Prèvia Jerez - Europa; futbol i caràcter


L'1-0 a favor de l'Europa del partit d'anada deixa l'eliminatòria completament oberta
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa marxa a Jerez de los Caballeros amb l'objectiu de tornar a casa dilluns amb la classificació sota el braç per a les semifinals del play-off d'ascens a Segona B. La victòria per 1-0 en el partit d'anada al Nou Sardenya del passat diumenge és un bon resultat per als escapulats, però queda molt curt com per anar a Extremadura amb confiances. Ben al contrari, l'equip de Pedro Dólera passarà un autèntic examen sobre la gespa del Manuel Calzado, pel pèssim estat del terreny de joc, per la forta calor (s'esperen sol i temperatures pròximes als 28 graus a Jerez de los Caballeros a l'hora del partit), i també pels missatges que han anat arribant durant tota la setmana que deixen ben clar que serà un partit on l'altre futbol tindrà també molta presència. I si diumenge passat l'Europa va demostrar ser millor que el seu rival en el joc de toc i combinació, ara toca posar-se la granota de treball per intentar imposar-se també en el futbol directe, de xoc i en el de la picardia i el joc subterrani.

Amb el mal estat de la gespa, la pilota aturada pot tenir molt importància diumenge
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'equip arribarà a l'estadi de 'La Pipa' després de 5 victòries consecutives, la millor ratxa de tota la temporada. A més, l'Europa ha estat el millor visitant del grup català de Tercera, i acumula ja 6 mesos i mig invicte fora de casa; en concret, són 12 els partits sense perdre a domicili, des de la derrota al camp de la Montañesa per 2-1 el passat 16 de novembre. Com explicàvem a principis de setmana, només 2 resultats a domicili de lliga i play-off dels 3 últims anys eliminarien l'Europa, i totes aquestes dades han de donar prou confiança i autoestima com per sortir al camp amb relativa tranquil·litat. I és que tots sabem que diumenge espera un partit duríssim, però l'equip ha de sentir que és capaç d'assolir l'objectiu.  Serà vital marcar algun gol per fer valer el valor doble dels gols a camp contrari, però el factor porteria a zero és encara més important. Aquesta temporada l'Europa ha estat capaç de no encaixar en 18 partits, i sumar el dinovè partit amb aquesta estadística implicaria automàticament superar l'eliminatòria.

Els darrers partits a domicili han de ser el mirall per afrontar l'examen a Jerez de los Caballeros
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'equip marxa dissabte al matí sense lesionats, en un trajecte de 3 hores en AVE fins a Madrid, per agafar després un autocar fins a terres extremenyes (unes 5 horetes més de carretera). El retorn serà després del partit de diumenge, un cop sopats, per agafar un AVE fins a Barcelona a primera hora de dilluns. Finalment no hi haurà autocar d'aficionats perquè no es va arribar al quòrum exigit, però sí que s'espera que hi vagin alguns seguidors escapulats per compte propi.

Actualització dissabte:



Els Eskapulats van visitar l'equip a l'entrenament de divendrs per desitjar sort
(FOTOS: CE Europa)




L'expedició de l'Europa ha marxat dissabte cap a Extremadura en AVE i autocar
(FOTOS: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)



Al twitter de BTV estan penjant alguns vídeos del viatge. Els podeu veure en aquest link. Un cop l'Europa ha arribat a terres extremenyes, també han muntat aquest altre vídeo:

FONT: BTV Esports


EL RIVAL:

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

El Jerez CF va ser un equip un xic poruc en el partit del Nou Sardenya; segurament, perquè el gol matiner de Javi Lara li va portar fantasmes de la golejada per 4-0 al camp de l'Arenas de Gexto del play-off de l'any anterior. Amb tot, de ben segur que l'equip que veurem diumenge serà diferent. El més probable és que el joc directe de puntada llarga no variï, però l'agressivitat serà encara més gran de la que ja van demostrar alguns dels seus jugadors en alguna acció contundent a l'estadi gracienc. Com ja han advertit alguns dels seus futbolistes, a Jerez estan convençuts que el punt feble de l'Europa és a l'hora de defensar la pilota aturada i el joc en llarg, i en aquest sentit l'equip de Pedro Dólera farà bé d'evitar còrners i faltes a prop de l'àrea. Fins i tot els serveis de banda de Jesús Cruz poden ser un problema, i també caldrà anar amb compte amb aquesta faceta del joc.

Mal rollo entre club i ajuntament de Jerez de los Caballeros
(FONT: twitter Jerez CF)

De cara a aquest partit, el tècnic José Antonio Vázquez Bermejo pot comptar amb tots els seus homes. L'entrenador s'ha mostrat avui novament molt crític amb l'Ajuntament de Jerez de los Caballeros pel mal estat de la gespa; i més després de veure l'activitat que hi ha hagut aquest divendres sobre el terreny de joc del Manuel Calzado (minut 18'30" del player):

FONT: Canal Extremadura

Amb tot, l'Ajuntament de Jerez de los Caballeros ha fet un vídeo per incentivar la presència d'aficionats a l'estadi Manuel Calzado. Un vídeo, on per cert, 'rebategen' l'Europa amb el nom de fa anys...


FONT: Ajuntament Jerez de los Caballeros


PRECEDENTS:

L'Europa va superar l'única eliminatòria oficial a Extremadura, la temporada '65-'66
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)

Europa i Jerez CF es van enfrontar per primera vegada en partit oficial el passat diumenge. Era el cinquè enfrontament de l'equip de la Vila de Gràcia amb un equip extremeny, i és que als anys 60 havia disputat 4 partits oficials contra el Badajoz. La temporada 65-66, a la llavors Copa del Generalísimo, l'Europa va superar l'eliminatòria, guanyant 2-1 a casa i empatant 0-0 al Vivero. I dues campanyes més tard, tots dos equips es van retrobar a la lliga de Segona Divisió, amb un nou triomf escapulat a casa (amb un contundent 4-0), i l'única derrota en el partit de la 2ª volta, per 2-1. Per tant, l'Europa no ha guanyat mai a Extremadura, però els dos resultats obtinguts fins ara li valdrien per accedir a semifinals del play-off.


El Gavà ja va eliminar el Jerez a terres extremenyes l'any 2007
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)

Pel que fa al Jerez, aquesta és la tercera vegada que es veu les cares amb un rival català en un play-off d'ascens a Segona B: abans de l'eliminatòria contra l'Europa, la temporada 2006-2007 l'equip extremeny va ser eliminat pel Gavà, en caure 3-1 a la Bòbila, i després empatar 1-1 a Extremadura. El precedent més recent contra un rival català va ser la temporada 2009-2010, quan van perdre 2-1 a Reus, però en va tenir prou amb un 1-0 a la tornada per arribar a la darrera ronda (on els va eliminar l'Alzira). De fet, aquell 6 de juny de 2010 els extremenys van aconseguir el seu últim triomf en un partit de play-off; des de llavors, acumulen 5 derrotes i 1 empat en els partits de promoció d'ascens a Segona B.


ESTADI:

MANUEL CALZADO (Travesía Plaza de Toros - Jerez de los Caballeros)
Diumenge 31 maig, 19h

12 euros General dia partit
10 euros General anticipada
5 euros socis Jerez CF, i menors 13-18 anys
3 euros menors 8-12 anys
Gratis socis or Jerez CF



FOTO: flickr Gabriel1987



FONT: Google Maps


Temps previst per a diumenge
(FONT: meteosat.com)

Com explicàvem durant la setmana, el partit NO es podrà seguir per TV ni streaming; les maneres de fer-ho seran el twitter oficial de l'Europa, o la tradicional que mai falla: la ràdio. En aquest cas, Barcelona FM oferirà el partit en viu pel 91.0 FM, el web de BTV a través de l'apartat de ràdio en directe, o l'apliació per a telèfons mòbils de l'emissora. Canal Extremadura ràdio i 'Radiogolex' de la Cadena Cope Badajoz també seran en directe des de l'estadi Manuel Calzado. 

Barcelona FM aproparà les incidències del partit des de Jerez de los Caballeros
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

La Penya Eskapulats ha convocat tots els aficionats i socis de l'Europa que ho vulguin a la seva seu a La Barraqueta de Plaça Raspall, per viure plegats la retransmissió radiofònica del partit:

FOTO: La Xarxa



RESTA CATALANS ASCENS 2ª B:



FONT: futbolme

CATALANS ASCENS A 2ª:




FONT: futbolme


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (34ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-FEMENÍ A (Copa Catalunya, Vuitens de final):

FONT: FCF.cat

FONT: CEEuropa.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!