dilluns, 18 de maig del 2015

El Jerez extremeny, rival en 1ª ronda del play-off

FONT: Jerezcf.com

El Jerez extremeny serà el rival de l'Europa en la 1ª ronda del play-off d'ascens a Segona B. Així ho ha decidit el sorteig que s'ha fet aquesta tarda a la seu de la Federació Espanyola de Futbol a Las Rozas, Madrid. Un sorteig a priori no massa favorable als interessos escapulats, ja que per tercer any consecutiu, l'Europa haurà de jugar el partit d'anada a casa, i previsiblement l'eliminatòria es decidirà en la tornada a terres extremenyes.


FOTOCAPTURA: 'vamosescapulados!'

L'equip de Jerez de los Caballeros ha acabat tercer classificat del grup 14, amb 81 punts sumats, a 17 del campió (Mérida), però també amb 15 de marge respecte al cinquè, fet que denota que ja porten setmanes pensant i preparant aquest play-off. El balanç en lliga del Jerez ha estat de 25 victòries, 6 empats i 7 derrotes, amb 70 gols marcats, i 18 d'encaixats, esdevenint l'equip menys golejat del seu grup. Les seves xifres a casa són espectaculars: en aquesta lliga, 17 victòries, 2 empats i cap derrota. De fet, l'última derrota al seu camp va ser el 24 de novembre de 2013, quan va perdre 0-1 amb el Villanovense. És l'única derrota com a local en els dos últims campionats de lliga. A fora, en canvi, el rendiment del Jerez CF baixa bastant: en aquesta lliga ha guanyat 8 partits, n'ha empatat 4, i n'ha perdut 7.

FONT: twitter Jerez Club de Fútbol

Resum Badajoz-Jerez d'aquesta temporada
(FOTO: Youtube Miguel J. Villa)



Resum Moralo-Jerez d'aquesta temporada
(FOTO: Youtube Moralo CP)


L'equip extremeny està entrenat per José Antonio Vázquez Bermejo, tècnic de 58 anys que ja havia entrenat prèviament al Jerez, abans de tornar la temporada 2013-2014. De fet, va arribar al club verd-i-negre als 10 anys per jugar al futbol base, i s'hi va passar mot de temps, fins que una lesió el va obligar a penjar les botes. També al club de Jerez de Los Caballeros va començar la seva carrera com a tècnic. Ha entrenat altres equips com Díter Zafra o Linares.

Donant un cop d'ull a la plantilla, i sempre des del desconeixement que suposa un equip que queda tan lluny del nostre abast i atenció habituals, criden l'atenció les xifres golejadores d'alguns futbolistes: el màxim golejador és el davanter Chema, amb 16 dianes. Els altres 'killers' ofensius són Javi Bolaños, autor de 14 gols i del qui destaquen l'oportunisme i la definició, o Juan Germán, que n'ha fet 13, i a qui descriuen com extrem habilidós, capaç de jugar també com a mitjapunta o segon atacant. Un dels defenses centrals, Jesús Cruz, ha fet 4 gols. El porter titular és Álex.

Chema, el pitxitxi dels 'templarios' amb 16 gols
(FOTO: Hoy Jerez de los Caballeros)

FONT: Youtube Jose Maria Chávez

El rival de l'Europa juga els seus partits a la Ciudad Deportiva Manuel Calzado. És un estadi de gespa natural amb pista d'atletisme, amb un terreny de joc de 100 metres de llarg per 60 d'ample. Té capacitat per a unes 5.000 persones, i està ubicat a les rodalies de Jerez de los Caballeros, ben a prop de la plaça de toros.

L'estadi del Jerez és de gespa natural, i té pista d'atletisme
(FOTO: Flickr Gabriel1987)


HISTÒRIA:


L'equip verd-i-negre té un grup d'animació, el 'Frente Templario'
(FOTO: blog Frente Templario)

El Jerez CF va ser fundat l'any 1969, i va començar la seva trajectòria en categories regionals. Als anys 80 va fer el salt a Tercera, categoria on ha jugat 22 temporades, sent campió de lliga 4 vegades (1994, 1997, 1998 i 2007). Entre les temporades 1998-1999 i 2004-2005 va acumular 7 participacions a la 2ª B, punt àlgid de la història del club extremeny. Ara ja fa 9 temporades que juga novament a Tercera.

El rival de l'Europa és un clàssic de les promocions d'ascens a Segona B, ja que hi ha participat en 10 ocasions, aconseguint l'ascens la temporada 97-98. Enguany el disputa per segon any consecutiu. La temporada passada va caure amb contundència en primera ronda: va empatar 0-0 a casa contra l'Arenas de Getxo, i va perdre a terres basques per 4-0.

El Gavà de Toni Llebaria va eliminar el Jerez al 2007
(FOTO: Manel Montilla / hemeroteca Mundo Deportivo)

En aquestes 10 promocions d'ascens a Segona B, s'ha trobat dues vegades abans amb equips catalans: la temporada 2006-2007 va caure eliminat pel Gavà, en caure 3-1 a La Bòbila, i després empatar 1-1 a Extremadura. El precedent més recent contra un rival català va ser la temporada 2009-2010, quan van perdre 2-1 a terres tarragonines, però en van tenir prou amb un 1-0 a la tornada per arribar a la darrera ronda (on els va eliminar l'Alzira). De fet, aquell 6 de juny de 2010 van aconseguir el seu últim triomf en partit de play-off, i des de llavors acumulen 5 derrotes i 1 empat en els partits de play-off.


DÓLERA: "EM SAP GREU PER LA GENT; ÉS UN VIATGE COMPLICAT"


El play-off ja aixeca gran expectació; el Nou Sardenya s'ha d'omplir com en la final de Copa Catalunya!
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Aquesta és una primera valoració del rival que han fet el tècnic Pedro Dólera i el capità Àlex Cano a La Xarxa, i també a Barcelona FM:

FONT: La Xarxa

FONT: Barcelona FM