dilluns, 11 de maig del 2015

Martinenc 2 - Europa 4; tercers en estat de gràcia

L'Europa ha guanyat un derbi vibrant i certifica la tercera plaça per tercer any consecutiu
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Tercera victòria consecutiva, 10 gols en els 3 últims partits, i dotzè partit consecutiu invicte a domicili, per seguir ampliant el rècord històric del club. Les sensacions que està deixant l'equip en aquest final de temporada són magnífiques, però alhora amargues, perquè està confirmant que amb la meitat de l'encert demostrat darrerament, l'Europa hauria pogut ser campió perfectament. En qualsevol cas, si fugim del futbol ficció i tornem a la realitat, el cert és que l'equip gracienc ha confirmat avui la tercera plaça final per tercer any consecutiu, després de guanyar un derbi vibrant al camp del Martinenc. L'equip ha fet un partit molt complet, ha demostrat estripada i capacitat de reacció, i ha vist cóm debutava el jugador del juvenil A Àlex Lozano, que fins i tot ha estat a punt de marcar. El Martinenc ha certificat el descens a Primera Catalana, 1 any després del retorn a Tercera. Ànims als 'Diables Vermells', i a tornar a Tercera ben aviat!

El bigolejador Padilla suma 3 dianes als darrers 15 dies
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El partit ha estat intens, obert i amb alternatives. L'Europa ha començat dominant i ha pogut avançar-se en rematades de Camacho o Nils. Àlex ha fet la primera advertència local, i al minut 25, en ple domini escapulat, els locals s'han avançat gràcies a un magistral llençament de falta de Velillas, pràcticament idèntic al que va fer ara fa 2 anys amb el Júpiter al Nou Sardenya, però aquesta vegada amb la pilota entrant enganxada a la base del pal. Tot i que el Martinenc ha enllaçat llavors els seus millors minuts en el partit, l'Europa ha reaccionat i ha pogut empatar en una gran acció individual de Cano, i en un potent xut llunyà d'Alberto; en sengles ocasions, però, el porter Carulla ha evitat el gol amb grans intervencions. Res no ha pogut fer, però, al minut 41, quan l'Europa ha tingut premi en una centrada-xut de Nils que Camacho ha rematat a gol des de l'àrea petita. Setè gol per a ell en lliga. Abans del descans, Padilla ha enviat una nova falta al travesser (ja en porta 3 en aquesta lliga), però només començar la segona meitat, no ha perdonat: gran centrada d'Ignacio i Padi remata de cap avançant-se a un defensa. Només 6 minuts després, Elhadji ha empatat en una jugada d'oportunisme, però això no ha enfonsat un Europa en estat de gràcia: al minut 64, preciosa combinació Padilla-Rovira-Javi Lara-Ignacio, que assisteix de primeres per que Lara culmini la paret amb un suau toc d'enorme classe, similar al de la semifinal de Copa Catalunya contra el Sabadell. Sisè gol en lliga per a un Lara que només 8 minuts després, ha servit la sentència des del córner, per que Padilla rematés de cap al fons de la xarxa. Quart gol del migcampista escapulat, tots ells fora de casa.   

El juvenil Lozano ha debutat en el darrer quart d'hora de partit
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Amb el triomf, l'Europa certifica automàticament la tercera plaça, i ja sense opcions de ser segon (avui l'Ascó s'ha proclamat campió -felicitats a un just guanyador del campionat- i la Pobla ha assegurat la segona plaça). Si la vaga que es manté convocada a dia d'avui no ho impedeix, l'equip de Pedro Dólera tancaria la lliga regular diumenge vinent a les 12h davant el Vilassar, en un partit intranscendent que ha de servir per mantenir el to de cara als play-off. Com que cap dels apercebuts ha vist avui targetes, és possible que els tècnics facin rotacions i puguin donar minuts també a jugadors del filial.

*(Hem pogut seguir íntegrament el partit gràcies a la retransmissió per 'streaming' de BTV)


FONT: BTV Esports


FONT: FCF.cat


Així ho han vist (*Ho aniré actualitzant a mida que arribin les cròniques):

-Galeria Imatges (web oficial CE Europa)
-Galeria imatges (Dani Falcón / FC Martinenc)

-Rodes de premsa entrenadors (web oficial CE Europa)

-Golcat
-L'Esportiu
-Passió Esportiva


El parTUIT de la grada:


 FONT: twitter


Resultats 37ª Jornada:

FONT: FCF.cat

Pel que fa a la resta d'equips principals escapulats que encara no han acabat les respectives lligues, l'Europa B continua líder per goalaverage del grup 10 de Tercera Catalana, gràcies al 9è triomf consecutiu (golejada per 6-0 davant el cuer, el Racing Vallbona). El juvenil va caure 1-0 al camp de l'Hospitalet, i manté la desena plaça amb 44 punts.