dilluns, 25 de maig del 2015

Europa 1 - Jerez 0; se'ns escapen vius

Magnífica imatge de la celebració del gol de Javi Lara; l'Europa ha merescut guanyar per més renda
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

En ple diumenge electoral, el resultat de l'Europa-Jerez de l'anada dels quarts de final del play-off d'ascens a Segona B pot ser llegit en clau política: tots guanyen. L'Europa, perquè s'ha endut el triomf, no ha encaixat cap gol a casa, i ha tornat a oferir bones sensacions que donen certa tranquil·litat per al partit de tornada; i el Jerez, perquè només ha perdut d'un gol quan s'hauria pogut endur algun altre, i perquè, amb l'eliminatòria oberta, podrà tenir una bona entrada al seu camp per intentar la remuntada. Diumenge vinent a partir de les 19h, la solució definitiva de l'eliminatòria.


 2.100 espectadors al Nou Sardenya; el Front Unió del Figueres ha tornat la visita dels Eskapulats ahir a Vilatenim
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Com demanàvem a la prèvia, l'Europa ha sortit amb l'esperit de la Copa Catalunya, i ho ha pogut fer amb dos titulars que pel matí eren suplents: i és que, atenció a la història que sembla dissenyada per algun rival, els dos pitxitxis escapulats de la temporada, Poves Ignacio Rosillo, eren vocals suplents a sengles taules electorals i s'haurien perdut el partit si hagués fallat algun dels vocals titulars!! (el delegat, Albert Benet, s'ha perdut el partit precisament per les obligacions electorals). Justament Ignacio ha estat co-protagonista de la jugada més decisiva del partit, només començar: no havíem arribat ni al minut 3, quan Padilla ha robat una pilota al mig del camp, l'ha obert a la dreta, on Rosillo ha fet la centrada, cap defensa del Jerez ha estat capaç de rebutjar, i la pilota ha caigut a la frontal per a Javi Lara, que l'ha posat lluny de l'abast del porter Àlex per fer l'únic gol del partit. Vuitè gol ja del cervell escapulat a la temporada, entre lliga (6), play-off (1) i Copa (1). L'Europa ha fet un pas endavant respecte als partits de play-off dels 2 anys anteriors i ha estat decididament valent i intens, davant un rival que es limitava a defensar, jugar a pilotades llargues, i en alguns moments, a frenar els jugadors graciencs amb excessiva duresa, amb la complicitat d'un àrbitre molt permissiu. En una molt bona primera part, Poves, Nils i Alberto han tingut bones ocasions per fer el 2-0, abortades per un magnífic Álex, que ha demostrat per què ha estat el Zamora de la Tercera extremenya.

Cordialitat entre presidents; una placa i un llibre del centenari escapulat marxen cap a Jerez de los Caballeros
(FOTO: CEEuropa)

A la segona meitat, el Jerez s'ha tret una mica la por de sobre, i ha sabut defensar millor. Amb tot, en cap moment ha donat un decidit pas endavant, i s'ha preocupat més de no encaixar el segon gol que d'anar clarament a buscar l'empat. L'Europa ha continuat dominant el joc, i ha demostrat que alguna cosa sí que sap fer amb la pilota als peus, per bé que li ha faltat encert per posar-la a dins i encarrilar l'eliminatòria. Nils, Camacho o Padilla ho han provat, mentre els 'templaris' han justificat la presència de Rafa Leva a la gespa amb un parells de xuts que el porter escapulat ha aturat sense més complicacions. Al final un 1-0 que es queda curt pels mèrits realitzats, i que farà que l'Europa tingui un claríssim objectiu a l'estadi del millor local de tot Espanya: marcar un gol que obligui al Jerez a fer-te 3 per deixar-te fora. Serà difícil, però el millor visitant del grup català de Tercera té arguments i recursos per assolir l'objectiu de ser al sorteig de semifinals del dilluns 1 de juny.

*Hem pogut seguir íntegrament el partit gràcies a la retransmissió de BTV

FONT: BTV Esports


FONT: CEEuropa.cat


Zona Mixta:

Només acabar el partit, sobre la gespa del Nou Sardenya, Marcos Arizmendi ha copsat les primeres impressions del tècnic Pedro Dólera i del golejador Javi Lara en la retransmissió en directe de BTV:

FONT: BTV Esports


Així ho han vist (*Ho aniré actualitzant a mida que arribin les cròniques):

-Web oficial CE Europa
-Web oficial Jerez CF
El parTUIT de la grada:

 FONT: twitter


Resultats Catalans Ascens a Segona B:





FONT: futbolme.com


FONT: FutbolCatMedia

Resultats Catalans Ascens a Segona:


FONT: futbolme.com

Pel que fa a la resta d'equips principals escapulats que encara no han acabat les respectives lligues, l'Europa B ha perdut el lideratge del grup 10 de Tercera Catalana en la penúltima jornada, però s'ha assegurat ja el segon ascens consecutiu, després de l'empat 1-1 contra l'Hospitalet Atlètic. El juvenil tanca la lliga en novena plaça, amb 50 punts, després de guanyar 1-2 a Cornellà. I l'Europa femení ha passat als vuitens de final de Copa Catalunya, després de golejar el Vic per 4-0.

L'Europa B ha assolit l'ascens a Segona Catalana...!
(FOTO: CEEuropa.cat)

...i el femení supera ronda de Copa Catalunya!
(FOTO: CEEuropa.cat)