Penals en contra:  1 (Juan Germán - Jerez CF)1

(FOTO: Àngel Garreta / MUNTATGE: 'Vamos, escapulados!')

DADES PLAY-OFF:

*L'Europa ha jugat el play-off d'ascens a 2ª B per tercer any consecutiu.

*És la primera vegada a la història que l'equip escapulat empalma 3 play-off d'ascens seguits.

*Aquest ha estat el vuitè play-off d'ascens a 2ªB que afronta l'Europa a la seva història (els 5 primers en format lligueta: '93-'94, '95-'96, '96-'97, '98-'99 i 2000-'01, i els tres últims, consecutius, ja en format d'eliminatòries)per bé que hauríem d'afegir les 4 promocions d'ascens a 2ª als anys 50 i 60, quan encara no existia la 2ª B ('56-'57, '57-'58, '61-'62 i '62-'63). Per tant, i sempre a partir de les dades del CD oficial d'Història i Estadística del CE Europa, fins ara l'Europa ha jugat 12 play-offs d'ascens des de 3ª divisióVa pujar en dues ocasions: 1963 (a 2ª divisió) i 1994 (a 2ª B).

*A més, hem d'afegir 1 altre play-off d'ascens des de Regional a Tercera que va culminar amb l'ascens, la temporada 1988-89. En total, doncs, serà el tretzè play-off d'ascens absolut del primer equip de l'Europa.

*Seguint aquestes dades, el balanç en partits de play-off/promocions d'ascens seria el següent:

PARTITS JUGATS: 52
GUANYATS: 19
EMPATATS: 15
PERDUTS: 18
GOLS A FAVOR: 73
GOLS EN CONTRA: 63

MAJOR GOLEJADA EN PLAY-OFF: Mercantil 3 - Europa 8 ('56-'57) / Europa 5 - Olot 0 ('56-'57)
PITJOR DERROTA EN PLAY-OFF:  Alzira 4 - Europa 0  ('98-'99) i Alacant 4 - Europa 0 (2000-2001) / Europa 1 - Alzira 3 ('98-'99. Juntament amb el 0-1 contra l'Arandina de l'any passat, són les dues úniques derrotes a casa en play-off de la història escapulada)

ÚLTIM TRIOMF EN PLAY-OFF: Europa 1 - Jerez 0 (24 maig 2015)
ÚLTIM TRIOMF EN PLAY-OFF A DOMICILI: Vilafranca Bonany 0 - Europa 1 (10 juny 2001)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

A Jerez de los Caballeros es va acabar la ratxa de 6 mesos i mig sense perdre a fora
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

*L'equip va perdre diumenge fora de casa per primer cop en 6 mesos i migL'anterior derrota lluny del Nou Sardenya abans de la de Jerez havia estat el 16 de novembre, quan l'Europa va perdre el derbi al camp de la Montañesa per 2-1. Des de llavors, havia acumulat 8 victòries i 4 empats a domicili.

*L'Europa no marca a domicili en un play-off des de fa 14 anys. L'últim gol escapulat a domicili en partit de promoció d'ascens el va marcar Albert Serrano el 10 de juny de 2001, en un 0-1 a Vilafranca de Bonany, Mallorca.

*Precisament, aquell 0-1 a Vilafranca de Bonany va ser el darrer triomf a domicili de l'Europa en un play-off.

10 de juny de 2001; últim gol a fora i darrera victòria a domicili de l'Europa en un play-off
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)

*L'equip no es quedava sense marcar des del 19 d'abril, en el 0-1 contra el Cerdanyola.

*L'Europa no es quedava sense marcar a fora des del 5 d'abril (0-0 a Peralada); des de llavors, havia empalmat 4 partits a domicli marcant (un total de 9 gols).

*Dels 47 partits oficials jugats aquesta temporada, l'Europa només s'ha quedat sense marcar 10 vegades

*De 47 partits oficials, l'equip ha deixat la porteria a zero en 18 ocasions.

*Amb la derrota a Jerez, l'equip tanca la temporada amb un balanç de 50 partits jugats (amistosos + Copa Catalunya + lliga + play-off), amb 26 victòries, 15 empats i 9 derrotes, 70 gols marcats i 39 d'encaixats.

*Feia més de 2 mesos que a l'Europa no li xiulaven un penal en contra. L'anterior havia estat a casa, contra el Rubí.

Àlex Poves, pitxitxi escapulat en competicions oficials, amb un total de 12 gols

*Àlex Poves acaba la temporada com a pitxitxi escapulat en competicions oficials, amb un total de 12 gols (9 lliga + 3 Copa Catalunya); el segueixen Ignacio amb 10 (7+3), i amb 8 Camacho (7+1) i Javi Lara (6+1+1 play-off).

*El golejador més rendible del primer equip és Camacho, amb 1 diana cada 190 minuts, seguit de molt a prop per Poves (1 cada 192'). Anecdòticament, la millor mitjana golejadora és per al juvenil Lozano, que va marcar 1 gol en els 52 minuts acumulats en els dos últims partits de lliga.

*Javi Lara ha estat el màxim assistent escapulat en competicions oficials, amb un total d'11 passades de gol (8+3); completen el podi Nils amb 9 (8+1), i Ignacio amb 7 (4+2+1)

*En total, 27 jugadors han defensat la samarreta escapulada aquesta temporada en competició oficial. L'únic jugador de la primera plantilla que no ha debutat ha estat el porter Víctor Cócera, i sí que ho van fer 7 futbolistes del futbol base: Miki, Berrio, Marc Soto, Lozano, Guti i Josa ho van fer en lliga; i Josa també va jugar uns minuts en Copa Catalunya, igual que Carles Torrentbó

Rafa Leva, seguit d'Oriol Dot, els dos escapulats amb més minuts de la temporada

*Rafa Leva ha estat el jugador escapulat que ha disputat més minuts en competició oficial, amb un total de 3.780 (42 partits, tots de titular); el segueixen Oriol Dot amb 3.708 (42/41) i Putxi amb 3.637 (42/41).

*Javi Lara ha estat el jugador escapulat que més partits oficials ha disputat (44 de 47), seguit de Nils (43), i de Rafa Leva, Orio Dot i Putxi (42).

*Aquest és el quadre de jugadors amb més minuts jugats entre lliga, play-off i Copa Catalunya aquesta temporada:

*El tècnic Pedro Dólera va sumar a Jerez de los Caballeros el seu partit oficial nº 249 a l'Europa (228 de lliga, 8 de play-off i 13 de Copa Catalunya), rècord absolut del club (l'anterior era Pep Moratalla, amb 190 partits en dues etapes)

*Podeu repassar les estadístiques específiques de la lliga regular en aquest enllaç.