dimarts, 30 de juny del 2015

Badalona i Granollers, rivals en 1ª ronda dels Històrics

Així ha quedat el quadre de 1ª ronda de la 30ª edició del Torneig d'Històrics del futbol català
(FOTO: twitter @thistorics)

Si aquest matí coneixíem que l'Europa tornarà a debutar en Copa Catalunya contra l'Espanyol B, al vespre hem sabut també els dos rivals en el triangular de 1ª ronda del Torneig d'Històrics que organitza el Martinenc, i que enguany celebra la 30ª edició: seran el Badalona (Segona B), i el Granollers (que acaba de pujar a Tercera). Serà dimarts 4 d'agost, a partir de ls 18h al Municipal, del Guinardó, i en el tradicional format de triangulars de 45 minuts cada partit. En cas de superar ronda, l'Europa jugaria les semifinals dissabte contra el campió del grup 1 (que formen Cornellà, Vilafranca i Júpiter, i hauran jugat dilluns), ja en format de partit de 90 minuts. La final es jugarà enguany en diumenge, a les 19h. Per l'altra banda del quadre, dimecres es disputarà el triangular del grup 3 (Sant Andreu, Rubí i Sants), i dijous el del grup 4 (L'Hospitalet, Montañesa i Martinenc). Com a novetat, enguany divendres hi haurà jornada de descans.

El directiu Ferran Iraola ha representat l'Europa en el sorteig
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Cal recordar que l'Europa només ha guanyat una vegada el Torneig d'Històrics: va ser al 2010, amb Pedro Dólera a la banqueta, derrotant el Sant Andreu per 2-0 en la final. Abans, havia arribat a dues finals més, els anys 1985 (derrota 3-2 contra el Júpiter a la final) i 1993 (desfeta per 3-0 davant el Sants). La temporada passada l'equip va tornar al torneig després d'uns anys d'absència, i va caure en 1ª ronda per culpa dels penals, després d'empatar 0-0 contra el Sant Andreu i de derrotar 1-0 al Sants amb gol de penal de Roberto Camacho

Un parell de moments de la presentació que s'ha fet al Municipal del Guinardó

FONT: BTV Esports (M. Arizmendi / P. Franch)

DEMÀ A LA TARDA, PRESENTACIÓ DE FERNANDO

El porter Fernando, una de les cares noves que es presentarà demà
(FOTO: FC Barcelona.cat)

Mentre es feia el sorteig del Torneig d'Històrics al Municipal del Guinardó, 1.200 metres més enllà, a les oficines del Nou Sardenya, l'entrenador escapulat Albert Poch continuava treballant per confeccionar l'Europa 2015-2016, en una tarda prou fructífera per a l'equip gracienc. Aquest dimecres a les 16h, l'Europa presentarà una nova cara de la plantilla: com ja s'havia anunciat als últims dies, el porter provinent del Mercadal Fernando García-Alejo farà la primera compareixença com a escapulat davant els mitjans de comunicació. El jove porter s'escaparà del campus de porters en el que participa aquests dies a la seva Seu d'Urgell natal per fer la presentació oficial com a nou jugador de l'Europa. A més, el club pot fer oficial a les pròximes hores la incorporació d'un nou migcampista i un nou extrem, que serien presentats la pròxima setmana juntament amb David López, que encara no ha fet els tradicionals tocs de pilota vestit d'escapulat ni les primeres valoracions davant la premsa.