dimarts, 9 de juny del 2015

Albert Poch serà el nou entrenador de l'Europa

L'ex-tècnic del Gavà ocuparà la banqueta escapulada
(FOTO: Àlex Gallardo)

L'Europa ja té substitut per a Pedro Dólera. Es tracta de l'ex-entrenador del Gavà, Albert Poch. Té 48 anys, i ara mateix no tenia equip, després de la surrealista destitució que va patir a Gavà al desembre de l'any passat. La presentació del tècnic de Sant Adrià del Besós es farà demà dimecres a les 19:30h a la sala de premsa del Nou Sardenya.

Albert Poch és un tècnic que al Gavà es va caracteritzar pel gust pel futbol ofensiu, combinatiu i de toc. A més, és un entrenador que aposta per donar oportunitats als jugadors joves, i tot plegat el converteix en un perfil teòricament molt atractiu per a un equip que s'ha acostumat a lluitar a la zona alta de Tercera com és ara mateix l'Europa. En els pròxims dies, Poch haurà de començar a dissenyar la nova plantilla i definir les altes i baixes de cara a la pròxima temporada. En el vestidor escapulat es retrobarà amb un futbolista al que va fer explotar al Gavà, com és Albert Alegre.

Si voleu saber més sobre la filosofia futbolística del nou entrenador de l'Europa, us recomano aquesta deliciosa entrevista que li va fer fa només uns dies Roger Sánchez a 'Tercera.cat'.


VA JUGAR UNA TEMPORADA A L'EUROPA

Albert Poch torna a l'Europa 25 anys després de jugar una temporada d'escapulat
(FOTO: Col·lecció particular Albert Poch)

Aquesta no serà la primera aventura escapulada d'Albert Poch. Quan era futbolista, amb només 22 anys va fitxar per l'Europa la temporada 1989-1990. Sota les ordres del desaparegut Carles Anglès, aquell jove defensa que llavors era conegut simplement com a 'Albert', va jugar 7 partits amb el primer equip escapulat, segons recull el CD oficial d'Història i Estadística del club. La forta competència d'un equipàs que va acabar cinquè a la lliga (amb noms com Capella, Ventura, Carmona, Samper, Ureña, Salinas, etc), i també una lesió al genoll, no li van permetre triomfar al club gracienc; ara, 25 anys després, tindrà l'oportunitat de fer-ho des de la banqueta del primer equip.

Poch va debutar amb l'Europa sent suplent en un triomf 1-0 davant la Grama, el 14 de gener de 1990
(FOTO: hemeroteca Mundo Deportivo)

A banda de l'Europa, i segons les dades de 'Galeria del Futbol Català', com a futbolista Poch també va jugar a equips com el Sant Gabriel, Mataró, Sant Andreu, Malgrat, Cornellà, Prat, Caprabo, Vilassar de Mar, Castelldefels o Santboià. Es va retirar al 2002 amb 35 anys, i ja des d'un any abans, va començar la seva trajectòria tècnica com a entrenador del cadet B del Gavà. Tret d'un any com a segon entrenador al Poble Sec al costat del seu inseparable Ramón López Adán, ha desenvolupat tota la seva carrera com a tècnic al club gavanenc. En la seva trajectòria al futbol base blaugrana, va aconseguir pujar el juvenil de Segona Divisió a Lliga Nacional. Posteriorment, va ser entrenador del primer equip durant 3 temporades i mitja, en què es va convertir en el segon tècnic amb més partits seguits dirigits a Tercera (169). Sabeu qui era l'únic que el superava? Sí, un senyor anomenat Pedro Dólera...


BALANÇ FAVORABLE A POCH EN ELS ENFRONTAMENTS AMB DÓLERA

De manera inevitable, Poch es trobarà amb les odioses comparacions amb Dólera, qui ha deixat el llistó a l'Europa realment molt alt. Curiosament, però, el nou entrenador de l'Europa surt guanyador en els enfrontaments directes amb el tècnic pratenc: i és que, segons recollia Havok en el seu fantàstic blog sobre el Gavà, els dos entrenadors s'han enfrontat 9 vegades a les banquetes (sempre en partits Europa-Gavà de les darreres 4 temporades), amb un balanç de 4 triomfs per a Poch, 2 empats, i 3 victòries per a Dòlera. Confiem que si es retroben enguany en el doble enfrontament Europa-Prat, la balança torni a caure del costat del tècnic adrianenc.