dimarts, 23 de juny del 2015

'Rubi': "Estic molt content; l'Europa és un equip 'top'"

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Començàvem la sèrie de primeres valoracions dels nous fitxatges de l'Europa amb les paraules del porter Gianni Cassaro, i avui avancem una línia i ens fixem en el defensa Rubén Cruz 'Rubi'. El nou lateral escapulat ha jugat també d'extrem, i és pura velocitat i profunditat. Amb cabells de punta a l'estil Bart Simpson, i timidesa davant els micros, arriba decidit a demostrar que a ell la descaradura li surt quan corre la banda amb una pilota als peus (dades del seu perfil futbolístic, en l'entrada del passat divendres). 

FONT: 'Vamos, escapulados!'


SERGIO FERNÁNDEZ MARXA AL SABADELL B

Sergio va jugar enguany al camp del Sabadell B; ara hi jugarà com a local
(FOTO: 'Vamos, escapulados!)

Finalment, cap dels 3 porters que hi havia a la plantilla continuarà a l'Europa. Després de les marxes de Víctor Cócera a la Montañesa i Rafa Leva al Masnou, el tercer en sortir serà també Sergio Fernández, que signa avui pel Sabadell B. El jove porter de 21 anys marxa amb l'aspiració de tenir partits i continuïtat per seguir creixent en la seva carrera, i per això va comunicar la seva decisió a l'Europa a finals de la passada setmana. En la seva única temporada a la Vila de Gràcia, Sergio ha jugat 4 partits: va debutar en la complicadíssima visita al camp de l'únic equip català que encara pot pujar a Segona B (triomf 1-2 a la Pobla de Mafumet), i va jugar també en l'1-1 al camp del Sabadell B (on va fer aturades espectaculars a la segona part), en la derrota 0-1 davant el Rubí (amb gol encaixat de penal) i en el triomf per 2-0 contra el Vilassar de l'última jornada de lliga. Molta sort en el futur!


FALTEN 4 JUGADORS PER COMPLETAR LA PLANTILLA

Tècnic i directius continuen parlant amb jugadors per completar la plantilla
(FOTO: 'Vamos, escapulados!)

Amb la baixa de Sergio, i en espera de la decisió final de Sergi Pastells (tot apunta a què marxarà a un equip de Segona B), són ja 10 els jugadors que no continuen a l'Europa (la meitat de la plantilla de la darrera temporada). El tècnic Albert Poch deia a les últimes hores a Ràdio Gràcia que vol una plantilla de 19 jugadors, i que espera incorporar-ne 3 de nous, amb màxima prioritat per a un davanter golejador (a les darreres hores, el Badalona de Segona B presentava un dels jugadors amb els que s'havia estat negociant, Xavi Civil). Sense comptar Pastells, ara mateix la plantilla compta amb 15 efectius segurs: els 9 futbolistes que ja han renovat (Cano, Alberto, Dot, Alegre, Guzmán, Padilla, Rovira, Nils i Poves), i els 6 fitxatges ja confirmats i presentats (Gianni, 'Rubi', David López, Uri González, Fran Bea i Pedro Bilbao). Per tant, en faltarien 4 per completar el vestidor que vol Poch: un altre porter (hi ha previsió de fitxar-ne un sub-23 que es pot confirmar als pròxims dies), el davanter, un migcampista i un extrem (un d'aquests 3 jugadors també seria sub-23). Cal tenir en compte també que diversos jugadors del filial faran la pretemporada amb el primer equip: en principi haurien de ser 3 futbolistes del B (el migcampista Guillem Josa, l'extrem Carlos Torrentbó i un tercer per definir) i el mig del juvenil A Javi Prats, i a la pràctica alguns d'ells poden acabar formant part de manera efectiva de la plantilla. 

L''Europoch' es posa a la feina el 20 de juliol

Per cert, el tècnic va confirmar també al programa '100% Europa' que l'equip començarà a treballar el dilluns 20 de juliol en dobles sessions de matí i tarda. Com dèiem a les últimes hores, ja està confirmada la participació en el Torneig dels Històrics, del 3 al 9 d'agost (dimarts vinent es farà el sorteig dels triangulars de 1ª ronda). Abans, el cap de setmana de l'1 i el 2 d'agost està prevista la primera eliminatòria de la Copa Catalunya, on l'Europa defensarà el títol aconseguit el passat 25 de març. En cas d'anar superant eliminatòries, durant el mes d'agost també es jugarien la 2ª i 3ª ronda, previstes per als caps de setmana del 8-9 i del 15-16.