dijous, 4 de juny del 2015

Pedro Dólera anuncia que marxa de l'Europa

Un Dólera molt emocionat ha comunicat el seu adéu a la sala de premsa del Nou Sardenya
(FOTO: 'Vamos, escapulados!)

"Sentia que era el moment de marxar"; amb aquesta frase, a les 20:38h d'aquest dijous 4 de juny de 2015, Pedro Dólera ha explicat que deixa l'Europa, 6 anys menys 7 dies des de la seva arribada. Amb la sala de premsa del Nou Sardenya plena, el tècnic pratenc ha llegit un comunicat de comiat de 9 minuts, en què s'ha emocionat diverses vegades recordant tot el que ha passat com a entrenador escapulat. Dólera marxa "orgullós i amb el cap ben alt" per la seva trajectòria al club gracienc, i per haver "retornat l'Europa a la primera línia del futbol català després d'anys de travessa del desert", i també per "haver contribuït a enganxar la gent jove a l'equip del barri".

Dólera ha estat acompanyat pel seu ajudant Dani Contreras, el vicepresident Arturo Ramírez i el president De Bode
(FOTO: 'Vamos, escapulados!)

El ja ex-entrenador escapulat ha agraït directius, ajudants tècnics, jugadors, família, penyes i premsa pel suport rebut, ha explicat que espera poder tornar algun dia al club, i ha admès que el seu staff tècnic marxarà amb ell. També visiblement emocionat, el president del club, Guillaume De Bode, ha assegurat que "marxa un amic", ha agraït la feina de Dólera i tot l'staff tècnic, i ha apuntat que ja formen part de la història del Club Esportiu Europa. De Bode no ha volgut parlar encara de possibles substituts, tot i que admet que el club ja té alternatives per ocupar la banqueta escapulada.

Staff tècnic al complet; molts marxen amb Dólera a viure noves aventures futbolístiques
(FOTO: 'Vamos, escapulados!)

Dólera no ho ha anunciat, però tot fa indicar que deixa el club de la Vila de Gràcia per marxar a l'altre equip de la seva vida, el Prat, el conjunt de la seva ciutat natal i on ja va ser jugador. El tècnic amb més partits oficials de la història del club gracienc (249) diu adéu després de 6 temporades al capdavant de la sempre exigent banqueta escapulada. Una trajectòria que ha deixat petjada a la història europeista, i també resultats: campió de Copa Catalunya 2015, primer tècnic de la història del club gracienc que empalma 3 play-off d'ascens seguits, el primer títol del Torneig dels Històrics del club (2010), o 2 edicions del Vila de Gràcia en són els més destacats; però, a més, ha deixat un reguitzell de rècords històrics que seran complicats d'igualar, i també ha hagut de passar moments molt delicats, com aquella lliga en què l'equip va fregar el descens a Primera Catalana al 2012. Per temperament, manera d'expressar-se i estil de joc, un tècnic que no deixa indiferent, i que a la Vila de Gràcia ha tingut seguidors i detractors, però al que ningú li pot negar la dedicació obsessiva, el sacrifici i el donar la cara en els bons i en els mals moments. Se'n va un entrenador i un staff tècnic que han entrat per mèrits propis en la centenària història del Club Esportiu Europa, i als que només els podem desitjar molta sort, i dir gràcies per tot el que han donat al club. I també a aquest blog, començant pel seu nom...


 A la sala de premsa no hi cabia ningú més
(FOTOS: 'Vamos, escapulados!)

Aquesta és la roda de premsa íntegra i el posterior torn de preguntes:




FOTO: 'Vamos, escapulados!