dissabte, 31 de maig del 2014

Prèvia Europa - Socuéllamos; que continuï la festa!!!

FOTO: CEEuropa

Optimisme prudent. Aquest podria ser el concepte anímic amb què l'Europa afronta aquestes semifinals del play-off d'ascens a Segona B. Després d'eliminar Mutilvera, l'equip de Pedro Dólera afronta l'anada d'aquesta 2ª ronda de la competició amb el mateix esperit: treball, humilitat, feina d'equip i tensió per sobre de tot, i a partir d'aquí, continuar prolongant la ratxa amb la porteria a zero (237 minuts ja), i intentar marcar tants gols com sigui possible per afrontar la tornada amb les màximes garanties i mínimes urgències. Durant tota la setmana el missatge del vestidor ha estat unànime i l'objectiu és claríssim: implicar al màxim l'afició escapulada i involucrar tota la Vila de Gràcia i la gent del futbol català per que el Nou Sardenya sigui una olla a pressió, i d'aquí que club i penyes estiguin posant el màxim de facilitats per que la gent pugui comprar entrades a preus reduïts (5 euros). A més, la plantilla ha mostrat en tot moment la millor de les predisposicions en els spots que s'han fet per promocionar el partit a través de les xarxes socials:

FONT: Youtube 'vamos, escapulados!'

FONT: Penya Eskapulats


Marc Esteban, titular indiscutible als play-off, serà una baixa important diumenge
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Després de tota una setmana de feina a la gespa i als despatxos buscant el màxim d'informació del Socuéllamos, l'equip arriba al partit amb un parell de baixes que s'afegeixen a la ja coneguda d'Albert Alegre: i és que, com explicàvem durant la setmana, Marc Esteban i Xavi León es perdran, com a mínim, aquestes semifinals, per culpa de les lesions que van patir diumenge passat a Navarra: en el cas del migcentre, un microtrencament a l'abductor dret que l'obligarà a estar-se 7 dies de repós absolut, abans de sotmetre's a noves proves per comprovar si arribaria a una hipotètica ronda final. En circumstàncies similars es troba León, per culpa d'un trencament al bíceps femoral que l'hauria de tenir uns 15 dies de baixa. La bona notícia és que Roberto Camacho, també retirat a Mutilva per molèsties físiques, estarà a disposició dels tècnics.

Per cert, precisament Marc Esteban és l'únic jugador apercebut de sanció ara mateix, i és que ha vist ja 2 targetes grogues en aquest play-off. 

Aquesta és la valoració que fa Pedro Dólera a BTV Esports:

FONT: BTV Esports (Carles Alcoyent)

El tècnic escapulat també ha ha intervingut en el programa local de SER Deportivos La Mancha:

FONT: SER Deportivos La Mancha


EL RIVAL:

Possiblement, el rival de l'Europa hagi de jugar de groc per evitar similituds de colors
(FOTO: udsocuellamos.com)

El Socuéllamos arribarà a Barcelona acompanyat amb un autocar de més d'una cinquantena d'aficionats manxecs, i molta il·lusió per afrontar aquestes semifinals. Les paraules del seu president, Jordi López, en aquesta entrevista així ho demostren. És el segon play-off de la seva història, i busquen un històric ascens, després d'haver completat la millor classificació en els seus 90 anys de vida. Als quarts de final van eliminar el Praviano asturià guanyant-lo en els dos partits (0-1 i 2-1), i el fet de ser el subcampió manxec amb xifres com 72 gols marcats i només 26 encaixats ja parlen per sí soles del potencial d'aquest equip. Aquest és l'anàlisi que en fèiem el dilluns del sorteig. Us recomano llegir l'anàlisi del rival de l'Europa que fa el director del blog '3div18', Pepe López, al blog Tercera.cat d'en Roger Sánchez.

La notícia destacada per a l'eliminatòria contra l'Europa és la baixa del seu davanter nigerià Mensha (11 gols), per culpa d'una lesió al cinquè metatarsià del peu esquerre. Una baixa que pot obrir les portes de la titularitat al senegalès Ibra (del que ja us parlàvem dilluns), al costat del pitxitxi manxec Bolo (16 gols).

El tècnic del Socuéllamos, Ángel García Cosín, analitza així el partit en el programa local de SER Deportivos La Mancha:

FONT: SER Deportivos La Mancha

En aquest mateix programa, durant la setmana també analitzava l'eliminatòria el Director Esportiu del Socuéllamos, Vicente Aguado:

FONT: SER Deportivos La Mancha


PRECEDENTS:

-No hi ha cap precedent oficial entre Europa i Socuéllamos


ESTADI:

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 1 de juny, 18h

10 euros General
5 euros socis, familiars Escola i futbol base, i carnets federatius
Gratis  jugadors escola i futbol base, menors 14 anys, socis protectors


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


DIUMENGE, NINGÚ POT FALTAR AL NOU SARDENYA!!

FONT: twitter

Per tal d'incentivar la presència del màxim nombre d'aficionats, la Torcida Escapulada ha anunciat al seu lloc web que qui vulgui entrades a 5 euros les pot pagar de manera anticipada a la seva seu a recepció de l'Orfeó Gracienc (c/Astúries 83), i recollir-les el dia de partit a les 17:15h davant el gimnàs Europolis ubicat a la cantonada del Nou Sardenya (c/Camèlies amb c/Sardenya). 

De la seva banda, els Eskapulats també facilitaran entrades a preu reduït a tothom qui ho vulgui; per fer-ho, us podeu posar en contacte amb ells a través del seu compte de twitter o el de facebook, o comprar les entrades en la cercavila popular que, com el dia de Mutilvera, sortirà de Plaça Raspall a les 16h de diumenge.

El club va confirmar dijous que ja s'havien venut més de 700 entrades anticipades, i dissabte ha anunciat que hi haurà récord en 107 anys de vida pel que fa a periodistes acreditats per cobrir el partit al Nou Sardenya:

FONT: twitter CE Europa

Totes les previsions metereològiques (com ara la del web oficial del club, que ofereix Carles Nerín, de MeteoGràcia) asseguren que a l'hora del partit farà sol i caloreta.

FONT: meteosat.com

Per cert, el club també ha confirmat al seu lloc web que posarà un autocar a disposició de socis, penyistes i aficionats per desplaçar-se la setmana vinent a Socuéllamos. Sortiria el mateix diumenge de partit a les 6:30h del matí, per tornar quan acabi el matx (la tornada serà diumenge 8 de juny a les 19h). El preu és de 35 euros per a socis i 40 per a no socis, i no inclou l'entrada al partit.


LA XARXA TORNARÀ A EMETRE EL PARTIT DES DEL NOU SARDENYA

El programa de l'esport català oferirà l'Europa - Socuéllamos
(FONT: 'En Joc' / La Xarxa)

La versió de ràdio i TV del programa 'En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local tornarà a apostar pels play-off d'ascens en l'edició d'aquest pròxim diumenge. En aquest cas, farà un desplegament per cobrir televisivament l'Europa - Socuéllamos (18h), amb la presència d'una Unitat Mòbil per oferir les imatges en directe del partit amb la màxima qualitat possible. Com és habitual, Óscar HerrerosRoger Sánchez i Anna Freixa seran als estudis centrals, mentre David Fleta explicarà el que passi al Nou Sardenya amb l'anàlisi tècnic de l'ex-capità escapulat Àlex Delmàs. Podeu seguir-ho tot plegat per la vostra ràdio o TV locals (El Punt Avui, Esplugues TV, Canal Terrassa, etc.), o a través del lloc web de La Xarxa. Confiem poder explicar una victòria gracienca!

Precisament Delmàs ha fet una carta oberta als aficionats per que vagin al Sardenya, en el seu article a l'Independent de Gràcia. El pots llegir en la contraportada (darrera pàgina d'aquest enllaç).


RESTA PARTITS CATALANS PLAY-OFF:


FONT: Futbolme

Play-off a Segona:

FONT: Futbolme


DADES PLAY-OFF:

L'Europa jugarà el seu 11è play-off d'ascens des de 3ª divisió. Fins ara, 2 ascensos (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

*L'Europa juga el play-off per segon any consecutiu. En tots dos casos, com a tercer de grup.  

*Aquest és el setè play-off d'ascens a 2ªB que afronta l'Europa a la seva història (els 5 primers en format lligueta: '93-'94, '95-'96, '96-'97, '98-'99 i 2000-'01, i el de l'any passat, ja en format d'eliminatòries)per bé que hauríem d'afegir les 4 promocions d'ascens a 2ª als anys 50 i 60, quan encara no existia la 2ª B ('56-'57, '57-'58, '61-'62 i '62-'63). Per tant, i sempre a partir de les dades del CD oficial d'Història i Estadística del CE Europa, fins ara l'Europa ha jugat 10 play-offs d'ascens des de 3ª divisióVa pujar en dues ocasions: 1963 (a 2ª divisió) i 1994 (a 2ª B).

*Seguint aquestes dades, el balanç en partits de play-off/promocions d'ascens seria el següent:

PARTITS JUGATS: 48
GUANYATS: 18
EMPATATS: 14
PERDUTS: 16
GOLS A FAVOR: 72
GOLS EN CONTRA: 59

MAJOR GOLEJADA EN PLAY-OFF: Mercantil 3 - Europa 8 ('56-'57) / Europa 5 - Olot 0 ('56-'57)
PITJOR DERROTA EN PLAY-OFF:  Alzira 4 - Europa 0  ('98-'99) i Alacant 4 - Europa 0 (2000-2001) / Europa 1 - Alzira 3 ('98-'99. Juntament amb el 0-1 contra l'Arandina de l'any passat, són les dues úniques derrotes a casa en play-off de la història escapulada)

ÚLTIM TRIOMF EN PLAY-OFF (abans d'aquest any): Vilafranca Bonany 0 - Europa 1 (10 juny 2001)
ÚLTIM TRIOMF EN PLAY-OFF A GRÀCIA (abans d'aquest any): Europa 4 - Lorca 0 (3 juny 2001)
ÚLTIM TRIOMF EN PLAY-OFF A DOMICILI: Vilafranca Bonany 0 - Europa 1 (10 juny 2001)


VAMOS, ESCAPULADOS!!!