dilluns, 26 de maig del 2014

El Socuéllamos manxec, rival a semifinals!

FOTO: yotufutbol.com

El Socuéllamos serà el rival de l'Europa a les semifinals del play-off d'ascens a Segona B, segons ha deparat el sorteig que s'ha fet a primera hora de la tarda a la seu de la Federació Espanyola de Futbol a Madrid. El rival de l'Europa va ser segon al grup manxec, per darrere el Puertollano, amb uns números gens menyspreables: 83 punts, 25 victòries, 8 empats i 5 derrotes (dues de les quals, a casa), 72 gols a favor i 26 en contra. En els quarts de final han eliminat el CD Praviano asturià guanyant els dos partits: 0-1 a l'anada, i 2-1 a la tornada en el seu estadi, el 'Paquito Jiménez'.

El Socuéllamos està d'aniversari, i juga el seu segon play-off de la història
(FOTO: forosocuellamos.com)

Fundat l'any 1924, enguany el Socuéllamos celebra el seu 90è aniversari. Des dels anys 60 ha jugat majoritàriament a Tercera, amb algun descens. De fet, aquest any havien pujat des de categoria regional preferent i han aconseguit la millor classificació de la seva història: un meritori segon lloc que l'ha portat a jugar el segon play-off de la seva història, 23 anys després de l'anterior (90-91); sense res a perdre, l'equip castellà lluita pel somni de jugar a Segona B per primera vegada en 90 anys de vida. Aquest és el seu himne.

Situada a 587 km de Barcelona per autopista, Socuéllamos és una població d'uns 14.000 habitants de la província de Ciudad Real, ubicada a mig camí entre aquesta ciutat i Albacete. 

FONT: GoogleMaps

Com deia, el Socuéllamos juga els seus partits a l'estadi 'Paquito Jiménez', de gespa artificial, i amb una pista d'atletisme que pot ajudar l'Europa a no sentir tanta pressió ambiental en el partit de tornada. El terreny de joc fa 100 metres de llarg per 65 d'ample, dimensions gairebé calcades a les del Nou Sardenya. L'estadi es va inaugurar l'any 1960, i té capacitat per a unes 2.000 persones. Enguany, el Socuéllamos ha sumat 43 punts de 57 possibles com a local, cedint només 2 derrotes i 4 empats a casa. Una de les penyes de l'equip té un nom ben curiós: 'Peña Emiliano Mecachis'

FOTOS: udsocuellamos.es

Presidit per Jordi López (tot i el nom, no és català, tot i que coneix molt casa nostra per la seva família), el Socuéllamos compta amb Ángel García Cosín com a tècnic. Es tracta d'un entrenador jove de només 31 anys, nascut a Alcázar de San Juan, que fa dues temporades que dirigeix l'equip castellà (aquest és el blog que feia fins fa un parell d'any sobre ciències aplicades al futbol). Enguany opta a ser escollit millor entrenador de Tercera de Castella i la Manxa. Això és el que deia ahir després del triomf que els va classificar per a semifinals:

FONT: Youtube

FOTO: udsocuellamos.es

Pel que fa a la plantilla, el porter és Ruiz Caba, que ha encaixat 19 dels 26 gols del seu equip. Novillo per la dreta, i López per l'esquerra acostumen a ser els laterals. Els defenses centrals amb més participació són Jacinto (3 gols) i Pablo Buendía (1 gol), i Javi Díaz i Chato són dues alternatives en aquesta posició (2 gols cadascun). Carlos García, Vílchez i Agustín (1 gol) acostumen a jugar per l'eix del mig del camp, amb Bienve o Alfonso per la dreta i Santi CabezaKike Domínguez per l'esquerra com a interiors que aporten gol (9, 5, 12 i 4, respectivament). Els homes referent a dalt són el seu pitxitxi, Javi Bolo (15 gols), i una dupla d'africans: el nigerià Mensha (11 gols, i que ahir es va retirar lesionat), i el senegalès Ibra (3 gols, que va provar amb el R. Madrid C, i al que fa un temps li van dedicar aquest reportatge a La Sexta per la seva curiosa història de futbolista 'sense papers'):

FONT: Youtube

A través de Youtube, podeu veure imatges de partits del Socuéllamos, i també d'altres com el vídeo promocional d'aquests play-off:

FONT: Youtube

El partit d'anada d'aquestes semifinals de play-off es jugarà diumenge a les 18h al Nou Sardenya, i el més probable és que la tornada també sigui en aquest mateix horari, una setmana després. Serà la primera vegada que Europa i Socuéllamos s'enfrontin en partit oficial.

Aquesta és la primera reacció del tècnic de l'Europa Pedro Dólera respecte aquest sorteig, al web oficial del club.