dissabte, 3 de maig del 2014

Prèvia Terrassa - Europa; guanyar per celebrar

Cebri, Guzmán i Delmàs, celebrant un dels gols del triomf de l'any passat a Terrassa
 (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Sense gairebé temps ni per païr la recuperació del lideratge de Tercera, l'Europa afronta la primera final per assegurar objectius, desitjos i somnis: el calendari ha volgut que sigui a un dels camps més difícils de la categoria, l'Olímpic de Terrassa, però encara que sigui una paradoxa, les dimensions del terreny de joc i la bona ratxa davant els egarencs poden ser factors que juguin a favor dels graciencs. El repte és gran i el possible premi, majúscul: amb un triomf, l'equip de Pedro Dólera garantiria matemàticament jugar els play-off d'ascens a 2ª B per 2ª temporada consecutiva (fins i tot un empat podria ser suficient si l'Ascó no guanya a Sant Feliu); però és que amb un hipotètic triomf a Terrassa combinat amb les punxades de Cornellà (que rep el Gavà) i Montañesa (que visita Sant Boi), el conjunt de la Vila de Gràcia es proclamaria campió de lliga, 51 anys després. Curiosament, els 2 títols de Tercera aconseguits fins ara es van aconseguir jugant a fora, així com també l'última lliga guanyada pel club (a Regional Preferent, l'any 1977), tal i com repassàvem ara fa un any. Diumenge a les 12h, ens espera una jornada unificada plena d'emocions.

El golejador de dijous, Guzmán, un dels absents per sanció
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa afronta la final de l'Olímpic de Terrassa amb molta moral però fugint d'eufòries i optant per la prudència, per molts motius: un, per la dificultat del rival; dos, pel fet que s'estigui jugant les darreres opcions de play-off; i tres, per la fatiga acumulada en aquest final de campionat tan exigent a nivell de calendari. A més, no hem d'oblidar que l'equip arriba a la cita egarenca amb moltes baixes: Alegre (ja a la recta final de la seva recuperació) per lesió; i Alberto, Marc Esteban i Guzmán perquè van veure la cinquena groga dels respectius cicles en el partit de dijous contra la Rapitenca. Ara queden apercebuts de sanció de cara al darrer partit de lliga contra el Masnou Valderas i Vivó. La bona notícia per a diumenge és el retorn de Víctor Durán, un dels homes que s'haurà d'encarregar de prolongar encara més la ratxa de 275 minuts sense encaixar cap gol de l'equip, que han portat Rafa Leva a encapçalar la classificació del Zamora. Si, a més, el pitxitxi de la lliga Javi Sánchez pogués incrementar la seva renda golejadora per deixar enrere els perseguidors Javi Revert, Ernest Forgas i Manel Sala (que sumen 19 dianes), la visita a Terrassa es convertiria en rodona. Igualar el récord històric del club de 75 punts o superar el de les 21 victòries en l'era Dólera, continuen sent altres fites a l'abast.

Play-of, títol de lliga, Zamora, Pitxitxi... moltes coses en joc!
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Aquesta és la valoració del partit que fa el tècnic Pedro Dólera:

FONT: BTV Esports



EL RIVAL:

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Sisè amb 63 punts, el Terrassa necessita un triomf per apurar les darreres opcions de fer play-off. El conjunt de Miki Carrillo no ha tingut una temporada fàcil, i és que fins i tot el tècnic va ser qüestionat en algun moment de la lliga i va veure perillar el seu càrrec. La feina de l'ex-entrenador de la Montañesa, però, ha acabat traduïnt-se en resultats, i els egarencs encara opten a situar-se en la zona noble de la classificació. Sisè millor local de la categoria, només ha perdut 3 vegades a casa aquesta temporada, i precisament ha estat contra els altres 3 equips que ara mateix ocupen places de play-off: Montañesa, Rubí i Cornellà. Ara fa 3 partits que no guanyen de local, des que van golejar la Rapitenca per 5-1, el passat 23 de març.

El Terrassa ha estat un dels equips més 'estables' pel que fa a altes i baixes un cop començada la temporada: només han perdut Mario (Guineueta) i l'ex-escapulat Iván Álvarez (que va marxar al Vilafranca), i van incorporar l'ex de l'Oxford City Juli Serrano a mitja campanya. Gallar, amb 10 dianes, i Montoro i Pedro Garcia amb 7, són els màxims golejadors dels terrassencs.

De cara a aquest partit, Miki Carrillo no pot comptar amb el sancionat Josep Casasayas, ni amb els lesionats Batanero, Javi González i Héctor. També són dubte per molèsties físiques Juli Serrano i Montoro.


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme

Fa 19 anys que l'Europa no perd contra el Terrassa, i 20 que no ho fa en partit de lliga de Tercera. L'última derrota contra els egarencs va ser a 2ª B, el 12 d'abril de 1995, per 2-1. I un any abans havia arribat la darrera desfeta gracienca a terres vallesanes, en un 5-1 el 23 de gener de 1994. Els escapulats han jugat 48 partits oficials contra els terrassencs a casa o a fora, amb un balanç de 21 victòries, 10 empats i 17 derrotes, 77 gols marcats i 73 d'encaixats. A Tercera, 39 precedents, amb 17 triomfs, 10 empats i 12 desfetes, 59 gols a favor i 52 en contra. Els 3 darrers partits han estat victòries de l'Europa per 2-0 o 0-2, com ara el debut de lliga de la temporada passada, amb gols de Cebri i Camacho:

FONT: BTV Esports


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va tancar 2013 amb un còmode triomf per 2-0, en un molt bon partit que van segellar els gols de Cebri i Cano:

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


ESTADI:

OLÍMPIC DE TERRASSA (c/ Jocs Olímpics s/n, Terrassa)
Diumenge 12h

15 euros, General
1 euro, habitants Terrassa, Matadepera, Viladecavalls o Vacarisses
Gratis, socis Terrassa (tenen 2 invitacions gratuïtes)


FOTO: clubsicamps.cat

FONT: Google Maps

El web oficial de l'Europa ha confirmat que l'autocar organitzat pel club s'ha omplert. Entre les 60 persones que l'ompliran i d'altres que hi aniran pel seu compte en cotxes particulars o transports públics, s'espera que uns 200 aficionats escapulats acompanyin l'equip per ajudar-lo en els ambiciosos reptes que se li plantegen al davant. La Vila de Gràcia vol tornar a la plaça de l'Ajuntament a celebrar coses grans!

L'afició escapulada tornarà a estar al costat de l'equip de manera massiva
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

La transcendència del partit també s'està veient reflectida a les xarxes socials, amb missatges de suport arribats des de diversos punts del planeta, o vídeos motivacionals per esperonar encara més al vestidor:

FONT: twitter

FONT: Youtube José Márquez


PARTITS JORNADA 37:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

-Diumenge 12h, Nou SardenyaEUROPA FEMENÍ - AEM (26ª jornada Segona Divisió femenina, grup 3)

-Diumenge 18h, Mpal Can AranyóALEGRIA - EUROPA B (32ª jornada Quarta Catalana, grup 17)


FONT: CEEuropa.cat