dilluns, 12 de maig del 2014

El Mutilvera navarrès, rival a la 1ª ronda de play-off!



El Mutilvera navarrès serà el primer rival de l'Europa als play-off d'ascens a 2ª B, segons el sorteig que s'acaba de realitzar a la seu de la Federació Espanyola de Futbol a Madrid. El partit d'anada es jugarà DIUMENGE A LES 18h AL NOU SARDENYA, i la tornada el següent cap de setmana a Navarra. El Mutilvera ha acabat tercer classificat del grup 15 de Tercera, sumant 75 punts, i amb un balanç lleugerament millor que els escapulats: 22 victòries, 9 empats i 7 derrotes, amb 57 gols a favor i 26 en contra. Serà la primera vegada a la història que Europa i Mutilvera s'enfrontin en partit oficial, per bé que en alguna ocasió els navarresos ja s'han enfrontat a equips catalans en eliminatòries d'ascens a 2ªB:

FONT: twitter Roger Sánchez

Fundat l'any 1968, i amb 650 socis, el Mutilvera s'ha afiançat en l'última dècada com un dels equips més potents del grup de Tercera navarrès. De fet, només ens hem de fixar que des que va pujar a Tercera la temporada 2001-2002, ha jugat play-off en 7 de les seves 12 participacions. Les 7 vegades han estat als últims 9 anys, pel que hem de preveure que serà un equip força experimentat en aquest tipus de competició. Això sí, en cap d'elles va aconseguir l'ascens a 2ª B. Confiem que l'Europa s'interposi en el camí dels navarresos i allargui aquesta mala estrugança del rival.


L'equip juga el seus partits a la població que dóna nom a l'equip, Mutilva, situada a només 4 km de Pamplona (de fet, forma part de la seva àrea metropolitana), i amb menys de 8.000 habitants. Situada a uns 450 km de la Vila de Gràcia, el trajecte per arribar en cotxe pot ser d'entre 4 i 5 hores. L'equip juga els seus partits al Campo Municipal Polideportivo de la Valle d'Aranguren, a Mutilva Baja. Inaugurat l'any 2007, té gespa artificial, i una capacitat per a unes 2.000 persones.

FONT: soccerway.com

Pel que fa a l'equip, l'entrena Javier Moncayo, tècnic de Tarazona de 42 anys amb més d'una dècada d'experiència a les banquetes, i que prèviament havia entrenat al juvenil del club, o a d'altres equips com Monteagudo, Peña La Unión de Calatayud, Murchante o Tarazona. Precisament, el tècnic concedia auqesta entrevista a principis de temporada, on parla del seu gust per jugar la pilota, o la condició d'equip cridat a fer play-off:

FONT: Navarra Deportiva


FOTO: Mutilvera.com

A la porteria, Esteban i Aitor s'han anat alternant la titularitat, repartint-se gairebé al 50% els 27 gols encaixats pel conjunt navarrès. La majoria de jugadors provenen d'equips de la zona, com Izarra, Huarte, o Peña Sport, i també en tenen alguns pujats del filial, com els defenses Alberto i Fis. Pel que fa a xifres golejadores, destaquen el migcampista Dani Ederra amb 12 dianes, els davanters Eztieder (8), Íñigo Gil (6), el migcampista Marco (6), o l'atacant Ibero (4). Els 3 gols dels defenses Iosu i Casado poden ser una bona advertència de cara a l'estratègia i el joc aeri.

Dani Ederra, pitxitxi del Multivera, amb 12 gols
(FOTO: noticiasdenavarra.com)

El Mutilvera ha perdut aquesta temporada 7 partits, i curiosament 3 d'ells han estat en les darreres 5 jornades (i de la mateixa manera que l'Europa, ha patit dues derrotes als 2 últims partits de lliga). Fins el 12 d'abril no va perdre cap partit a casa, però també s'ha deixat molts empats com a local, sumant un balanç final de 40 punts de 57 possibles al seu estadi (només 1 punt més que l'Europa al Nou Sardenya). Per tant, camp complicat, però no inexpugnable. Precisament aquest cap de setmana, l'Huarte es va convertir en el primer equip que aconseguir fer-li 3 gols en un partit aquesta temporada, per bé que el Mutilvera va formar amb diversos jugadors juvenils.

Podeu consultar més informació sobre el Mutilvera a través d'altres canals, com el seu web oficial, les notícies al Diari de Navarra, el canal oficial a Youtube, o videoresums a Youtube:

FONT: Youtube Fermin Astrain

Per cert, al programa '100% Europa' de Ràdio Gràcia han parlat amb el porter de l'Europa Rafa Leva (que espera estar a punt per a diumenge), i ha fet aquesta primera valoració del resultat del sorteig:

FONT: Ràdio Gràcia

El president escapulat Guillaume De Bode ha participat al sorteig
(FOTOCAPTURA: Marca.com)