dissabte, 10 de maig del 2014

Prèvia Europa - Masnou; apostar-ho tot al 13

A l'anada, l'Europa va fer història culminant la millor 1ª volta en 107 anys de vida; i diumenge...?
(FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CEEuropa)

Com el jugador que estava guanyant al casino i ho perd gairebé tot a l'últim suspir, a l'Europa li queda encara una darrera oportunitat per guanyar la lliga. Difícil? Molt. Necessitada de fortuna? Completament. Però arribats a aquest punt, no ens queda més remei que encomenar-ho tot al   nº 13, que seria el nombre de jornades acumulades com a líders en cas d'acabar aquesta en la primera posició. L'única jornada que compta, després d'una lliga de bojos amb canvis constants de guió i girs argumentals propis d'una ment desequilibrada. Així que, per què no confiar que a aquesta pel·lícula encara li quedi una gran sorpresa final...?

Obviament, tot passa per guanyar el partit contra el Masnou, i esperar les punxades de Cornellà a Castelldefels, i Montañesa a casa contra el Vilassar (amb sengles empats ja ens valdria). L'altra opció remota (empatar, que els teus dos rivals perdin, i que a més la Monta ho fes per 4 gols o més), la descarto completament (sí, ja sé que això és futbol i tot és possible, però toquem de peus a terra...). Els 3 rivals d'Europa, Cornellà i Montañesa tenen garantit que no acabaran entre els 3 últims, però com que un hipotètic descens del Prat des de Segona B podria implicar el descens del quart per la cua de Tercera, lluitaran per evitar aquesta posició d'alt risc. Per tant, tot és possible, malgrat que les matemàtiques juguin en contra dels interessos escapulats: de 27 possibles ressolucions de la lliga, només 4 farien campió l'Europa (15%), 9 la Montañesa (33%), i 14 el Cornellà (52%). Però com que sóc de lletres, desafiarem les matemàtiques...

El club ha presentat aquesta setmana el logo oficial del play-off 2014
(FOTO: CEEuropa.cat)

Altres motius per buscar el triomf? Intentar acabar el més amunt possible a la classificació. I és que, quedant segon a la lliga, t'asseguraries el factor camp en el sorteig de la 1ª ronda del play-off que es fa dilluns a Madrid, i jugaries contra el quart classificat d'un altre grup (per tant, a priori un rival un xic més assequible). Més raons? Igualar la millor marca de victòries de l'era Dólera (21). Una altra fita més complicada? Igualar o superar la millor xifra de gols en els 5 anys del tècnic escapulat (56; ara en sumes 52). Ser l'equip menys golejat de la lliga (tens 4 gols d'avantatge sobre la Montañesa), o la lluita pel pitxitxi de Javi Sánchez (20 gols, pels 21 del davanter del Manlleu Manel Sala) són altres alicients d'un partit a mil bandes en un apassionant diumenge de ràdio.

Eloi torna a la titularitat 5 mesos després (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa haurà de pagar penyora pel fatídic partit de diumenge passat a Terrassa: Rafa Leva serà baixa contra el Masnou per la sobrecàrrega al quàdriceps que, a hores d'ara, el fa ser dubte per als play-off. Cano també serà baixa per la contractura a l'esquena que es va fer en l'últim partit. Alegre ultima la seva recuperació i tampoc estarà disponible, igual que Valderas, per acumulació de targetes. La bona notícia seria el retorn dels sancionats absents a Terrassa Alberto, Guzmán i Marc Esteban, per bé que aquest darrer és dubte per una sobrecàrrega a l'abductor. Si Vivó veu la cinquena targeta groga o algun jugador és expulsat contra el Masnou, es perdria el partit d'anada de la 1ª ronda dels play-off.

Així valora el partit el tècnic escapulat Pedro Dólera:

FONT: BTV Esports


EL RIVAL:

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Per al Masnou, el partit també és una final a mitges. Tot i que en cap cas poden caure ja a la zona de descens directe a causa de l'enfrontament entre Gavà i Santboià, això no vol dir que estiguin matemàticament salvats. I és que, si el Prat no aconseguís la permanència en l'última jornada de 2ª B que es jugarà diumenge a les 18h, i cap dels catalans de 3ª assoleix l'ascens, això faria que el quart per la cua també baixés a Primera Catalana. I una derrota al Nou Sardenya faria que el Masnou ocupi aquesta quarta plaça per la cua, passi el que passi als altres partits. Així doncs, per evitar el risc d'un descens compensat, el Masnou necessita empatar (si hi ha un empat en el Gavà-Santboià) o guanyar (si es dóna qualsevol altre resultat en el partit dels seus rivals; per bé que si guanya el Gavà i el Masnou empata, podria arribar a salvar-se en els triples i/o quàdruples empats amb Vilassar i Castelldefels si aquests equips perden). En resum, que el Masnou vindrà a mossegar, com no podria ser d'una altra manera.

De cara a aquest partit, Miguel López no podrà comptar amb el lesionat de llarga durada Pol Moreno. La resta de jugadors estan disponibles, i n'haurà de descartar dos abans del partit. 


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme

Històricament, el Masnou ha estat un rival prou propici per als interessos graciencs: en 27 enfrontaments oficials, 16 victòries, 7 empats i només 4 derrotes, amb 34 gols marcats i 19 encaixats; en partits de lliga de Tercera, 21 precedents, amb 14 triomfs, 4 empats i 3 desfetes, 31 gols a favor i 14 en contra (els 4 últims partits contra els maresmencs han estat triomfs escapulats). I a casa hi ha 10 precedents en partit de Tercera, amb 6 victòries, 2 empats i 2 derrotes, 18 gols anotats i 10 de rebuts. L'últim cop que el Masnou va puntuar a Gràcia va ser el 7 de novembre de 2010, amb un empat 3-3; i l'últim cop que hi va guanyar, fa gairebé 8 anys, el 17 de setembre de 2006, amb un 0-2. La golejada més gran, va ser un 5-0, el 9 de març de 2008, amb gols de Moreno, Enric Pi, Benja, Zigor Alexanko i Delmàs:

FONT: hemeroteca Mundo Deportivo


A LA 1ª VOLTA:

En un partit marcat pel fort vent, l'Europa va guanyar 0-1 amb gol de Javi Sánchez i va tancar així la millor 1ª volta de la història, arribant als 41 punts de 57 possibles:

FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 11 de maig, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, i socis Manlleu, Montañesa, Cerdanyola i Santfeliuenc
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

La penya Eskapulats ha organitzat un esmorzar popular gratuït davant del Nou Sardenya a les 10:30h, per tal d'incentivar l'animació en un partit que pot ser històric:

FONT: twitter Eskapulats

I com ja és tradicional, la penya Caliu Gracienc lliurarà el premi al 'Jugador amb més caliu' de la temporada. En aquest cas, el successor d'Àlex Cano és Javi Sánchez, autor de 20 gols (de moment), i que demà podria guanyar el Pitxitxi de la lliga si marca 1 o més gols (dissabte a la tarda, Manel Sala -que suma 21 dianes- no ha marcat en el triomf del Manlleu per 1-0 sobre la Rapitenca)

FONT: twitter Javi Sánchez / Caliu Gracienc


PARTITS JORNADA 38:


FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:


FONT: CEEuropa.cat