dijous, 1 de maig del 2014

Europa 1 - Rapitenca 0; líder de classe treballadora!

Eufòria al Nou Sardenya! L'equip torna a ser líder a 2 jornades per al final de lliga! 
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Guzmán ha posat la classe i tot l'equip el treball: l'Europa ha guanyat 1-0 la Rapitenca i ha aprofitat la derrota de la Montañesa a Rubí per convertir-se en l'1 de maig a la classificació, quan només queden dues jornades per acabar la lliga. L'equip ha fet una bona feina col·lectiva i ha pogut sentenciar el partit a la primera meitat, però també ha hagut de patir al final per culpa de la renda mínima al marcador. Amb tot, els 275 minuts sense encaixar cap gol han servit per sumar 7 punts dels darrers 9 jugats, recuperar el lideratge 74 dies després, i fer que Rafa Leva se situï líder del Zamora (0'74 gols encaixats per partit, pels 0'76 de Tato Burgada, de la Monta). Després dels empats del Cornellà a Sant Boi i de l'Ascó a casa contra el Vilassar, l'equip de Pedro Dólera té 2 punts més que els cornellanencs, que són segons (en cas d'empat a punts, el goal-average és per als escapulats) i que Montañesa, que cau a la tercera plaça (però tenen l'average guanyat a l'Europa). Amb la derrota al Nou Sardenya, per cert, la Rapitenca ha consumat avui el descens a Primera Catalana. Ànims i sort!

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

A l'Europa li ha costat entrar en el partit. Tot i la joventut del seu onze, la Rapitenca ha sortit amb molta agressivitat, volent deixar clar que es jugaven el descens i no posarien les coses gens fàcils. Als graciencs els ha costat 18 minuts fer la primera rematada a porteria, feta per Javi Sánchez i aturada per Josué. 10 minuts després, però, Guzmán ha engaltat de volea a la frontal de l'àrea una pilota que queia del cel, i l'ha clavat en perfecta paràbola diagonal a l'escaire del segon pal. Golàs que acabava amb tota una volta sense marcar, precisament al camp de la Rapitenca. Els del Montsià han intentat reaccionar amb una rematada alta de Rosales, però a l'últim quart d'hora, ha estat l'Europa qui ha pogut matar el partit, amb rematades de Rovira, Javito, Alberto i Guille. La millor notícia a aquella horas ha arribat de Can Rosés, quan el Rubí ha marcat l'1-0 sobre la Montañesa al fil del descans. L'Europa marxava a les dutxes com a nou líder de Tercera.

Guzmán ha rebut un fort trau al cap poc abans de marcar el gol del triomf
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

A la segona part, tots dos equips han notat la fatiga pel calendari saturat, i l'angoixa pel que hi havia en joc en les respectives lluites. Així, el partit s'ha travat encara més (amb més interrupcions per lesions, com la del visitant Rosales, que ha hagut de marxar en llitera absolutament estabornit), i les ocasions de gol han arribat en comptagotes. Al minut 65, s'ha reclamat penal per una acció sobre Marc Esteban, però l'àrbitre no ha considerat que hi hagués infracció sobre el jugador de l'Europa. 4 minuts després, ha arribat el gran ensurt del matí, quan el dorsal nº 11 de la Rapitenca, Iván, s'ha plantat sol davant Rafa Leva i ha rematat fregant el pal. Pràcticament la única rematada gracienca amb intenció de la segona meitat ha estat un cop de cap de Cano que ha sortut fora. Al darrer quart d'hora de partit, ha tocat patir, més per la incertesa d'un marcador tan curt que per les ocasions de perill d'una Rapitenca un xic innocent. Al final, eufòria per un nou triomf que deixa l'equip líder ams 2 punts més que els seus immediats perseguidors, a dues jornades per acabar la lliga. 

El vestidor de l'Europa ha estat una festa per celebrar el lideratge! A dues finals de fer història!
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El resultat del Rubí - Montañesa fa que l'Europa s'asseguri també el triple empat amb aquests dos equips i gairebé també un hipotètic quíntuple empat entre els 5 primers (té 7 gols de marge sobre el Rubí, amb qui empata a punts en la lligueta entre els 5 equips); així, de 15 possibles igualtats a punts finals amb 1, 2, 3 o 4 rivals, l'equip gracienc té 10 que li són favorables, 2 perduts (goal-average directe amb la Monta, i quàdruple empat amb Rubí, Montañesa i Ascó, que seria favorables als rubinencs), i 3 pendents de la diferència de gols general (el quíntuple empat, amb 7 gols de marge sobre el Rubí, i els triples empats amb Monta i Cornellà, i amb Monta i Ascó -en tots dos casos, li hauríem de retallar 1 gol més a la Montañesa). Diumenge, primera final per defensar amb ungles i dents el lideratge: ni més ni menys que a Terrassa, que s'està jugant les darreres opcions de play-off (es troba a 3 punts del quart), i sense AlbertoMarc Esteban i Guzmán, que avui han vist targetes grogues que comportaran sanció. Compte, perquè amb l'empat de la tarda del Cornellà, l'Europa podria ser fins i tot campió diumenge si venç a l'olímpic egarenc i Cornellà i Monta no guanyen els seus respectius partits (tots dos juguen contra rivals que es juguen la permanència: els verds reben el Gavà, i els de Nou Barris visiten el Santboià). Vamos, escapulados!


  FOTO: BTV Esports (Carles Alcoyent)


FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

En acabar el partit, hem parlat amb el golejador Guzmán, el nou Zamora Rafa Leva, i l'entrenador del nou líder, Pedro Dólera:



FONT: 'Vamos, escapulados!'


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial UE Rapitenca

-Golcat
-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-Passió Esportiva
-El Travesser
-El 9 Esportiu

-L'Independent de Gràcia


Resultats Jornada 36:

FONT: FCF.cat


Per cert, que també ha jugat avui l'Europa B, que ha golejat 5-1 l'Alzamora. Els campions escapulats augmenten fins a 15 punts ja l'avantatge sobre l'Olympia, que és segon.