divendres, 16 de maig del 2014

Prèvia Europa - Mutilvera; que comenci la festa dels play-off!

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Segon any de blog, i segon any consectiu de play-off: després d'una dura temporada de treball, lluita, récords, alegries i decepcions, l'Europa afronta una nova fase d'ascens a 2ª B. Segurament, sense tantes eufòries com l'any passat, però sí amb més experiència; raons per sentir que l'equip respondrà amb més fiabilitat, a partir de l'humilitat, la feina, el caràcter i la prudència. Jugar bé al futbol i amb convicció serà igual d'important que saber ser intel·ligent en cada moment, i no perdre de vista en cap moment que es tracta d'una eliminatòria de 180 minuts. Hi haurà temps per gaudir i brillar a nivell individual, però també caldrà saber patir i ser solidaris, com un bloc amb un mateix objectiu col·lectiu. I dins d'aquest col·lectiu no només hi ha jugadors i tècnics, sinó també tot un club, la seva massa social i una afició que enguany és encara més activa i també jugarà un important rol en aquesta eliminatòria. Uns i altres, preparem-nos per gaudir d'un premi més que merescut. Que comenci la festa dels play-off!

L'Europa estrena samarreta amb motiu del play-off
(FOTO: CEEuropa.cat)

L'Europa arriba al partit de diumenge després d'una setmana marcada per les emocions del sorteig i la feina per recopilar informació sobre la Mutilvera. Ha estat també una setmana per intentar recuperar lesionats com Rafa Leva o Cano, que a hores d'ara continuen sent dubte per a aquest partit d'anada. Pedro Dólera, que complirà 200 partits oficials a la banqueta escapulada, no podrà comptar segur amb el lesionat Alegre. En començar els play-off, tots els jugadors fan net de targetes, i com s'anunciava en acabar el sorteig del passat dilluns a Madrid, en aquesta fase el cicle de grogues que comporten sanció és de 3.


EL RIVAL:

FOTO: Osasunista.net

Tal i com ja explicàvem dilluns només acabar el sorteig, la Mutilvera ha estat el tercer classificat del grup navarrès de Tercera. Els homes de Javier Moncayo han acabat la lliga amb un balanç de 75 punts, 22 victòries, 9 empats i 7 derrotes, 57 gols marcats i 26 de rebuts. Per tant, un equip de xifres similars a l'Europa (fins i tot un xic superiors en termes absoluts), per bé que resulta difícil equiparar amb certesa els grups català i navarrès actuals. Com a visitant, l'equip de Mutilva ha guanyat aquesta campanya 10 partits, n'ha empatat 4 i n'ha perdut 5. Igual que l'Europa, arriba al play-off en una dinàmica no massa bona de resultats, i és que va perdre els dos darrers partits de lliga, i 3 de les darreres 5 jornades. Això sí, en l'últim partit, Moncayo va aprofitar que ja tenien assegurada la tercera plaça per jugar amb juvenils i donar descans a homes importants, i com ha reconegut el mateix tècnic, porten 15 dies preparant específicament el play-off amb la intenció de "jugar 6 partits". Confiem que l'Europa pugui trencar aquest desig...

 Esteban, el porter amb més titularitats
(FOTO: bdfutbol)

Tot i que el futbol navarrès acostuma a ser eminentment físic, Moncayo explicava avui a aquest blog que el seu és un equip al que li agrada jugar la pilota amb futbol combinatiu. El tècnic de la Mutilvera també ha assegurat que es mantindrà fidel al seu estil, per bé que pot introduir petites variacions per contrarrestar el joc de l'Europa. Equip sòlid defensivament i que encaixa pocs gols, els seus porters són els joves Esteban Iparraguirre (23 anys) i Aitor Navarro (20), que han alternat titularitats; el primer amb una mitjana una mica pitjor que Rafa Leva (0'75 gols per partit, amb un total de 15 gols rebuts en 20 partits), i el segon amb una xifra fins i tot millor (11 gols en 18 partits, amb una mitjana de 0'61). 

 Eneko, el futbolista amb més minuts del Mutilvera
(FOTO: mutilvera.com)

En defensa, són titulars indiscutibles Eneko Martinez (35 partits, tots en l'onze inicial, i jugador amb més minuts de la plantilla, amb 3.104), el contundent i golejador ex-Hospi i Lleida Iñaki Casado (34 partits, 13 targetes i 1 vermella directa, 3 dianes), o Iosu Contreras (28 partits, 9 grogues i 1 vermella, i també 3 gols); altres defenses amb força presència són els centrals Albisu (19 partits, 9 grogues i, atenció, 4 vermelles!) i Alberto Garcia (19 partits, 4 grogues), o també Fis (12 partits). 

 Alex Guembe, un ex-Grama que ja ha jugat al Nou Sardenya
(FOTO: mutilvera.com)

Pel que fa al mig del camp, els jugadors més utilitzats són el defensiu Cisneros (17 targetes grogues i 1 vermella!), Barbarín, Íñigo Marco, Ibero o l'omnipresent Rojas (compte amb aquests tres últims, que aporten gol, amb 6, 5 i 3 dianes respectivament). L'ex-Grama Álex Guembe, o Imanol Puñal (cosí, per cert, del jugador d'Osasuna Patxi Puñal) també tenen força participació.

 Eztieder, un dels més desequilibrants
(FOTO: lapreferente.com)

A la part ofensiva, molts dels grans perills de la Mutilvera: entre els 3 atacants més utilitzats han fet 26 gols, amb paper destacat del ràpid, habilidós, llest i polivalent Dani Ederra (12 gols, i amb llarga experiència a 2ª B, a equips com Logroñés, Izarra o Peña Sport), l'incisiu i profund per banda dreta Eztieder (8 dianes), o el fort i bon rematador de cap Íñigo Gil (6 gols). Peio Ibáñez és un altre jugador que acostuma a tenir minuts entre els atacants. 

Dani Ederra, l'home-gol dels navarresos
(FOTO: Navarra Deportiva)

De cara a aquest partit, Javier Moncayo no pot comptar amb el lesionat Andoni Ibáñez. També era dubte per problemes físics un titular indiscutible, Cisneros, però tret de recaigudes de darrera hora, sembla que el lloc al pivot defensiu serà per a ell. La Mutilvera arriba aquest dissabte al migdia a Catalunya. A les 19h tenen previst entrenar-se al Nou Sardenya, i faran nit a Sant Just Desvern.


PRECEDENTS:

No hi ha cap precedent oficial entre Europa i Mutilvera. Com explicava dijous, els 9 precedents escapulats contra equips navarresos van ser contra Osasuna: 8 partits de Segona divisió als anys 60, amb un balanç de 3 victòries, 1 empat i 4 derrotes, 9 gols marcats i 8 encaixats. L'altre precedent, el 5 de juny de 2007, en el partit que obria els actes del Centenari escapulat, amb derrota per 1-2.

Delmàs, el dia del Centenari escapulat... i el del seu aniversari
(FOTO: CEEuropa.cat)

En els 7 intents de la Mutilvera per pujar a 2ª B, ja s'havia enfrontat a algun equip català: sense anar més lluny, l'any 2007, i només 5 dies després de l'Europa-Osasuna, el Girona va eliminar els navarresos, remuntant un 1-0 de l'anada amb un contundent 4-0 a Montilivi, gràcies a un hat-trick de Miki Albert i un últim gol del fins ara entrenador del Manlleu Jordi Dot.

Jordi Dot, celebrant el quart gol del Girona contra el Mutilvera, el 10 de juny de 2007
(FOTO: Eudald Picas / El 9 Esportiu)


ESTADI:

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 18 de maig, 18h

12 euros General
6 euros socis, familiars Escola i futbol base, i carnets federatius
Gratis  jugadors escola i futbol base, menors 14 anys, socis protectors


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


DIUMENGE, NINGÚ POT FALTAR AL NOU SARDENYA!!

FONT: Eskapulats 

Durant tota la setmana, a les xarxes socials s'ha fet servir l'etiqueta #objectiu4000 per tal d'arribar a aquesta xifra d'espectadors en el partit de diumenge, i superar així els 3.550 de l'any passat contra l'Arandina. Com és habitual, la Penya Eskapulats ha preparat una movilització per tal d'implicar la Vila de Gràcia en les ambicions esportives de l'Europa. Així, han convocat una cercavila popualr que començarà a les 16h a Plaça Raspall, per pujar des d'allà fins al Nou Sardenya passant pels carrers de la Vila. A més, també han preparat aquest video motivacional:

FONT: Youtube Eskapulats Gràcia


El club ha estrenat al seu lloc web un servei de meteorologia (gràcies a Carles Nerín, de MeteoGràcia) que assegura que a l'hora del partit farà sol i caloreta.

Per cert, el club ha confirmat al seu lloc web que posarà autocars a disposició de socis, penyistes i aficionats per desplaçar-se la setmana vinent a Navarra. Sortiriaen el mateix diumenge de partit a les 7:30h del matí, per tornar quan acabi el matx (recordem que la tornada també serà a les 18h). El preu és de 28 euros per a socis i 33 per a no socis, i no inclou l'entrada al partit (que costarà 10 euros).


LA XARXA OFERIRÀ IMATGES EN DIRECTE DES DEL NOU SARDENYA

El programa de l'esport català oferirà l'Europa - Mutilvera
(FONT: 'En Joc' / La Xarxa)

La versió de ràdio i TV del programa 'En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local seguirà de ben a prop els play-off d'ascens dels equips catalans. Aquest diumenge, farà un desplegament per cobrir televisivament els partits Terrassa - Linares (17h) i Europa - Mutilvera (18h). Com és habitual, Óscar Herreros, Roger Sánchez i Anna Freixa seran als estudis centrals, mentre David Fleta narrarà des de l'Olímpic de Terrassa amb els comentaris de Toni Carrillo, i servidor explicarà el que passi al Nou Sardenya amb l'anàlisi tècnic de l'ex-capità escapulat Àlex Delmàs. Podeu seguir-ho tot plegat per la vostra ràdio o TV locals (El Punt Avui, Esplugues TV, Canal Terrassa, etc.), o a través del lloc web de La Xarxa. Confiem poder explicar una victòria gracienca!


DADES PLAY-OFF:

L'Europa jugarà el seu 11è play-off d'ascens des de 3ª divisió. Fins ara, 2 ascensos (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

*L'Europa jugarà el play-off per segon any consecutiu. En tots dos casos, com a tercer de grup.  

*Aquest serà el setè play-off d'ascens a 2ªB que afronti l'Europa a la seva història (els 5 primers en format lligueta: '93-'94, '95-'96, '96-'97, '98-'99 i 2000-'01, i el de l'any passat, ja en format d'eliminatòries)per bé que hauríem d'afegir les 4 promocions d'ascens a 2ª als anys 50 i 60, quan encara no existia la 2ª B ('56-'57, '57-'58, '61-'62 i '62-'63). Per tant, i sempre a partir de les dades del CD oficial d'Història i Estadística del CE Europa, fins ara l'Europa ha jugat 10 play-offs d'ascens des de 3ª divisióVa pujar en dues ocasions: 1963 (a 2ª divisió) i 1994 (a 2ª B).

*Seguint aquestes dades, el balanç en partits de play-off/promocions d'ascens seria el següent:

PARTITS JUGATS: 46
GUANYATS: 17
EMPATATS: 13
PERDUTS: 16
GOLS A FAVOR: 71
GOLS EN CONTRA: 59

MAJOR GOLEJADA EN PLAY-OFF: Mercantil 3 - Europa 8 ('56-'57) / Europa 5 - Olot 0 ('56-'57)
PITJOR DERROTA EN PLAY-OFF:  Alzira 4 - Europa 0  ('98-'99) i Alacant 4 - Europa 0 (2000-2001) / Europa 1 - Alzira 3 ('98-'99. Juntament amb el 0-1 contra l'Arandina de l'any passat, són les dues úniques derrotes a casa en play-off de la història escapulada)

ÚLTIM TRIOMF EN PLAY-OFF: Vilafranca Bonany 0 - Europa 1 (10 juny 2001)
ÚLTIM TRIOMF EN PLAY-OFF A GRÀCIA: Europa 4 - Lorca 0 (3 juny 2001)



VAMOS, ESCAPULADOS!!!