dijous, 1 de maig del 2014

Actualització de possibles empats múltiples: l'Europa només perd 2 casos de 15!


El triomf d'aquest migdia apropa encara més l'Europa cap al primer títol de lliga en 51 anys!
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El triomf d'aquest dijous sobre la Rapitenca ha situat l'Europa líder de Tercera 74 dies després, gràcies a la derrota de la Montañesa a Rubí. Com que aquest últim era el darrer enfrontament directe entre els 5 aspirants al títol de lliga, actualitzo la taula de goal-average directe i possibles empats múltiples que vaig publicar dies enrere. Com a dades destacades, l'Europa continua sent l'equip més beneficiat, amb 10 casos de 15 possibles al seu favor, 2 de perduts, i 3 pendents de diferència de gols general. El Rubí té 8 casos al seu favor, el Cornellà 3, i l'Ascó i la Montañesa només guanyarien un cas d'empat final a punts. Així es resoldrien les diferents combinacions d'empats entre 2, 3, 4 o fins i tot 5 equips, en cas d'igualtat final a punts (no cal dir que un és de lletres i, en aquest garbuix de xifres, puc haver tingut algun lapsus numèric; si en detecteu algun, m'ho dieu per que ho rectifiqui!)


CRITERIS DE DESEMPAT:

Recordem els criteris de desempat que estableix el reglament vigent, segons la circular nº6 enviada per la Federació Espanyola de Futbol el passat 8 d'agost:


FONT: RFEF

És a dir, en cas d'empat a punts entre 2 equips, es desempata amb el tradicional goal-average directe; si persisteix l'empat, es mira el goal-average general, i si també està empatat, el tercer criteri de desempat són els gols marcats. Fins aquí, res que no sabéssim...

...i per aclarir el tema dels empats múltiples entre 3 o més equips, el primer criteri, també és prou conegut: lligueta entre els equips implicats, i qui més punts ha sumat, guanya. En cas que persisteixi l'empat (cosa que passa en alguns casos d'aquesta lliga), s'ha de mirar la diferència de gols en aquesta lligueta entre els equips implicats; i si tot i així no es desempata, es mira goal-average general i, en cas necessari, els gols marcats en tota la lliga.


SITUACIÓ ACTUAL:

Un cop clarificat el reglament, repassem la situació actual pel que fa a classificació i enfrontaments directes entre els 5 aspirants al títol, que acabarien desfent una hipotètica igualtat a punts final en la ressolució del campionat:

FONT: FCF.cat

Cal dir que la diferència de gols actual dels 5 aspirants al títol és la següent: Montañesa +27; Europa +26; Cornellà +16; Ascó +14 i Rubí +19.

FONT: 'Vamos, escapulados!'


CASOS DE GOAL-AVERAGE DIRECTE:

Des del punt de vista de l'Europa, cal remarcar que només té perdut l'average amb la Montañesa, i guanyaria qualsevol empat a punts amb Cornellà, Ascó o Rubí. Aquest seria el quadre complet:

FONT: 'Vamos, escapulados!'



CASOS DE TRIPLES EMPATS:

Havent-hi 5 equips implicats, hi ha 10 combinacions diferents de triples empats, i cada equip hi és a 6 de diferents. Des del punt de vista escapulat, cal remarcar que de 6 possibles triples empats, l'Europa en guanya segur 4 casos, i 2 més es resoldrien per diferència de gols general. És a dir, ara mateix l'Europa no perd cap triple empat. Poso primer els 6 casos que afecten l'Europa, i acabo amb els 4 que no:

-En vermell, equips que ja guanyen de manera definitiva aquell triple empat; si els 3 equips surten en blau, aquell triple empat s'haurà de resoldre per diferència de gols general al final de la lliga


Casos amb l'Europa implicat:








Casos sense l'Europa implicat:






CASOS DE QUÀDRUPLES EMPATS:

Havent-hi 5 equips implicats, hi ha precisament 5 combinacions de possibles quàdruples empats, i cada equip hi és en 4 casos. L'Europa en té 3 de guanyats, i un de perdut amb el Rubí:

Casos amb l'Europa implicat:





Casos sense l'Europa implicat:



CAS DE QUÍNTUPLE EMPAT:

Lògicament, hi ha un únic cas de quíntuple empat entre els 5 equips implicats, que ara mateix afavoreix l'Europa, per 7 gols d'avantatge sobre el Rubí en la diferència de gols general:



CONCLUSIÓ:


El gol de Guzmán pot valer el seu pes en or!
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Des del punt de vista escapulat, cal destacar que dels 15 possibles empats amb 1, 2, 3, o 4 rivals, l'Europa ja en té assegurats 10 al seu favor; altres 3 es resoldrien amb el goal-average general final (l'Europa li ha de recuperar 1 gol a la Montañesa en 2 casos, i té 7 gols de marge sobre el Rubí en l'hipotètic quíntuple empat); i només 2 casos d'empat final a punts els té perdut l'equip gracienc (el goal-average directe amb la Montañesa, i el quàdruple empat amb Rubí, Montañesa i Asc´). Queda clar que l'Europa ha fet els deures en els enfrontaments contra els rivals directes de la zona alta.


PARTITS PENDENTS:

Acabo amb les 2 jornades que li queden a cadascun dels 5 equips implicats; en 10 dies tindrem campió. Confiem que sigui l'Europa! Vamos, escapulados!!
























FONT: FCF.cat