dimecres, 30 d’abril del 2014

Prèvia Europa - Rapitenca; per 1000 motius...

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Per assegurar el segon play-off consecutiu; per guanyar la lliga 51 anys després; pel primer Pitxitxi de Javi Sánchez; pel segon Zamora consecutiu per a Rafa Leva; per tornar a ser l'equip menys golejat; per igualar el récord històric escapulat dels 75 punts; per superar el récord de victòries de l'era Dólera; per regalar-li el títol a una afició que està acompanyant l'equip allà on vagi... l'Europa té un munt de raons per buscar la victòria amb ungles i dents aquest dijous contra la Rapitenca. L'equip gracienc té la primera oportunitat d'assegurar el play-off, que aconseguiria ja matemàticament si guanya, el Rubí perd, i el Terrassa no suma els 3 punts a Castelldefels. Curiosament, però, necessita que no es doni un d'aquests condicionants per optar a recuperar el lideratge: i és que, per recuperar la primera plaça, ha de guanyar i que la Montañesa no ho faci a Rubí. El que és segur és que l'equip continuarà en zona de play-off en acabar la jornada. Sigui com sigui, i passi el que passi a altres camps, el precepte indispensable és un: guanyar o guanyar. L'1 de Maig, que no falti la feina ben feta!

Després del 0-0 a Palamós, la idea bàsica de l'equip va en doble direcció: una, mantenir la bona tasca defensiva que ha portat l'Europa a sumar ja 185 minuts sense encaixar cap gol, i a Rafa Leva a situar-se ja a tocar del Zamora que encapçala el porter de la Monta Tato Burgada (0'76 gols rebuts l'escapulat, 0'75 el groc-i-negre). I dues, continuar la bona projecció ofensiva i generació d'ocasions de gol, però recuperant la punteria i encert de cara a la porteria rival.

Camacho, una altra arma ofensiva a la disposició de Dólera (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

I precisament un dels principals arguments ofensius dels graciencs torna a l'equip: 1 mes després de caure lesionat a Cerdanyola en una acció que ni tan sols va ser castigada com a falta, Roberto Camacho tornarà a estar a la disposició del tècnic escapulat. Pedro Dólera, però, perd Victor Durán a la defensa per una lesió a l'abductor que es va fer a Palamós. Així, ja només queda lesionat Alegre, després que Charly Ruiz ja segués a la banqueta el passat diumenge. Els apercebuts, també els mateixos dels últims partits: Alberto, Marc Esteban, Vivó, Guzmán i Valderas

Serà el tercer partit de l'Europa en només 8 dies, i el cinquè en 13 dies per als campions UEFA amb Catalunya, CanoDiego i Guzmán. Un calendari molt carregat per a una categoria no professional que ha provocat les queixes del tècnic als últims dies. També s'hi va referir Javito, en el decurs d'una entrevista a Ràdio Gràcia on també parla del partit de dijous i dels objectius per al final de lliga:



EL RIVAL:

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Per a la Rapitenca, el partit del Nou Sardenya és un matx-ball. I és que, fins i tot guanyant a Gràcia, l'equip de les Terres de l'Ebre podria certificar el descens a Primera Catalana. Ara mateix, l'equip de Toni Teixidó és penúltim a 7 punts de la salvació, i per seguir amb alguna opció de mantenir la categoria ha de guanyar i que Masnou, Vilassar o Santboià punxin. Una situació que no ens ha d'estranyar, després d'una temporada difícil en què l'equip ha perdut molts jugadors i s'ha vist abocat a la zona baixa. Amb tot, el conjunt rapitenc ve de guanyar 1-0 al Castelldefels, i de ben segur que serà un equip dur i difícil de guanyar.

Una altra de les claus de la mala classificació dels de Sant Carles de La Ràpita és precisament el seu paper com a visitant: es tracta del tercer pitjor de la lliga (només superat per Vilafranca i Grama), amb només 2 triomfs lluny de La Devesa, i 12 punts de 51 disputats com a visitant. De fet, ha perdut els 7 últims partits a fora, no puntua com a visitant des del 18 de gener a Figueres, i no guanya des del 22 de desembre a Cerdanyola. I des que va començar 2014, ha perdut 13 dels 17 partits que ha jugat tant de local com de visitant. A més, la Rapitenca és el segon equip més golejat (63 gols rebuts) i el segon menys golejador (31 dianes a favor).

Com dèiem, un dels principals handicaps per a la Rapitenca ha estat la sangria de baixes que ha anat patint durant la temporada: fins a 16 jugadors han anat marxant amb la lliga ja començada, quedant-ne només Yélamos, Barru i Alexis dels que estaven l'any passat: d'entre els que han marxat amb la lliga ja començada, homes importants com el porter Raul Jimenez, Raül Teixidó, Callarisa, David López o el golejador Javi Ramos

De cara a aquest partit, Toni Teixidó no pot comptar amb els sancionats Ivan Páez i Martí Panisello. A falta de l'entrenament de dimecres en què el tècnic podrà comprovar l'evolució de diversos jugadors amb molèsties físiques, el que és segur és que a la convocatòria hi haurà un mínim de 6 juvenils, degut a les marxes abans esmentades.


PRECEDENTS:


FONT: Futbolme

De 21 enfrontaments en partits oficials, l'Europa ha derrotat la Rapitenca en 10 ocasions, ha empatat 5, i ha caigut 6 vegades, amb un balanç de 33 gols marcats i 18 d'encaixats. Amb tot, des que l'equip tarragoní va tornar a Tercera la temporada passada, els graciencs no han aconseguit guanyar, acabant la ratxa prèvia de 5 victòries consecutives:




14 de març de 2010, l'últim triomf contra la Rapitenca
(FOTO: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA: 

L'Europa es va avançar amb gol de Guzmán només començar la 2ª part, però la Rapitenca va reaccionar 2 minuts després mitjançant Teixidó, en un partit en què els graciencs van lluir braçals negres en homenatge al directiu Josep Maria Romero:

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


ESTADI:

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Dijous 1 de maig, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, i socis Manlleu, Montañesa, Cerdanyola i Santfeliuenc
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, carnets federatius, i tots els Jordi*


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

A les darreres hores, la penya Eskapulats ha fet un comunicat on anuncien que no assistiran a la primera meitat del partit, en protesta per que la Federació Catalana de Futbol hagi convocat aquesta jornada l'1 de maig, Dia del Treballador:

FONT: facebook Eskapulats


PARTITS JORNADA 36:

FONT: FCF.cat


AUTOCAR GRATIS PER ALS SOCIS DIUMENGE A TERRASSA


L'autocar que va portar l'Europa a Aranda de Duero (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El club ha anunciat a través del seu lloc web que posa un autocar de 60 places per a tots els aficionats que vulguin acompanyar l'equip diumenge en el transcendental partit a Terrassa, un dels camps més complicats de la categoria. L'autocar serà gratuït per als socis de l'Europa, costarà només 5 euros per als no socis, i sortirà del Nou Sardenya a les 10:15h del matí (el partit és a les 12h). Si no hi ha cap canvi de darrera hora, l'entrada a l'Olímpic egarenc serà el preu únic habitual: 15 euros (si coneixeu algun soci del Terrassa, disposen de dues invitacions gratuïtes per a aquest partit). Les reserves per a l'autocar es poden fer fins divendres a les 18h, trucant al 93 210 25 51, o enviant un correu electrònic a l'adreça administracio@ceeuropa.cat. Diumenge, tots amb l'Europa! Vamos, escapulados!