dilluns, 28 d’abril del 2014

Palamós 0 - Europa 0; oportunitat perduda

L'Europa ha empatat sense gols a Palamós i ha deixat passar una magnífica oportunitat per recuperar el lideratge de Tercera a 3 jornades per acabar la lliga. Els homes de Pedro Dólera han generat nombroses ocasions per endur-se els 3 punts del camp del degà, però la manca de punteria els ha condemnat a l'empat; un resultat que en d'altres circumstàncies hauria estat bo, però que a aquestes alçades, pot resultar insuficient. Un mal menor, gràcies a l'empat entre Montañesa i Cornellà, però que et deixa el mal regust de pensar que, amb només 1 gol, ara seríem líders i dependríem de nosaltres mateixos per ser campions. Això sí, el resultat a Nou Barris assegura el goal-average per als escapulats en diversos casos de triple, quàdruple i quíntuple empat que repassarem a les pròximes hores en aquest blog.

FOTO: Passió Esportiva / Enric Barberà

El partit ha començat de manera insòlita, ja que els jugadors del Palamós s'han plantat durant els primers 40 segons mentre els escapulats es passaven la pilot al seu camp, en protesta pels impagaments del club empordanès als últims 2 mesos. Ja amb el partit en plena disputa, el Palamós ha donat un parell d'ensurts als primers minuts, salvats per Cano i Víctor Durán in extremis. A partir d'aquí, superioritat gracienca i un reguitzell d'ocacions desaprofitades: un xut de Diego atrapatat per Bartrina, una rosca de Rovira des de la frontal que ha passat fregant l'escaire, dos u contra u de Cebri (avui titular en detriment de Javito) resolts pel porter palamosí, un xut de Valderas a les mans del porter, o un possible penal a Rovira al minut 43 han estat prou rèdit com per que l'Europa hagués marxat amb avantatge al descans...

...a la segona meitat, el Palamós ha semblat espavilar una mica, i ha forçat 3 córners consecutius als primers instants. Amb tot, el pes ofensiu ha continuat sent de l'Europa: ho ha provat Guzmán dins de l'àrea desviat; Cano en dues rematades de cap molt perilloses, Diego amb un altre potent xut des de la frontal rebutjat de punys per Martí Bartrina, Javi Sánchez (que ha entrat als 66 minuts) en un xut molt alt... i també s'ha tornat a demanar penal, en unes mans involuntàries de Morales amb el braç completament estès. També els locals han reclamat pena màxima en una caiguda d'un jugador empordanès en una acció amb Vivó (sincerament, no em sembla que hi hagi res punible en aquesta jugada; Vivó, per cert, havia entrat per unes molèsties físiques de Víctor Duran). Un fort xut de David Malo fregant el pal, o un cop de cap de Javi Revert a l'àrea petita aturat per Rafa Leva han estat les principals accions d'atac del Palamós a la segona meitat. Cal destacar el gran ambient entre les dues aficions, amb nombrosa presència de seguidors de l'Europa al Nou Municipal de Palamós.

L'empat a zero deixa tot igual per la part alta, tot i que encara més apretat i amb la incorporació d'un cinquè equip que opta al títol: el Rubí, que ha golejat 3-0 l'Ascó. L'empat 1-1 entre Montañesa i Cornellà fa que ara els de Nou Barris continuïn líders amb 1 punt més que Europa i Cornellà, 3 més que Ascó, i 4 més que Rubí. Dijous, nova jornada intersetmanal, amb partit al Nou Sardenya a les 12h contra la Rapitenca.

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)



FONT: TV Costa Brava

FONT: FCF.cat


Adjunto també els vídeos que acostuma a penjar a Youtube Chechi Cortés amb les retransmissions de fragments dels partits del Palamós (vídeos on es pot constatar l'ambient a la grada de l'afició escapulada):



FONT: Youtube Chechi Cortés


Així ho han vist:


-Futbolcatalunya

Resultats Jornada 35:

FONT: FCF.cat

Aquest és el vídeoresum de la jornada de La Xarxa:

FONT: La Xarxa

Pel que fa a la resta de principals equips escapulats, doble golejada per 1-5 de l'Europa B al camp de la Unificació Meridiana, i del femení al camp del Peñas Oscenses. Amb tot, les noies s'han quedat matemàticament sense opcions d'ascens, ja que Lleida i L'Estartit femení també han guanyat els seus partits, i queden 3 punts per sobre a 1 jornada del final, amb el goal-average desfavorable per a les gracienques. Malgrat tot, enorme temporada en el primer any després de pujar a Segona. Felicitats, escapulades!!