dimarts, 22 d’abril del 2014

Prèvia Europa - Vilafranca; rosa, llibre i futbol

FONT: CEEuropa

Per Sant Jordi, el drac amenaçador es vestirà amb les quatre barres. L'Europa rep el Vilafranca buscant donar un pas més cap als play-off i, si pot ser, cap a la primera plaça, en una jornada en què l'enfrontament directe entre el líder Montañesa i el quart Ascó podria ajudar a les aspiracions escapulades més ambicioses. Com cada setmana, tot passa per fer primer la feina pròpia; i en una jornada estranya, entre setmana i en una festa tan nostrada, caldrà estar més atents i intensos que mai, des de la gespa, però també des de la grada.

Després d'aconseguir la golejada a domicili més gran de la història escapulada, l'Europa ha tingut 10 dies de repòs abans d'afrontar el partit de dimecres. Amb tot, hi ha 3 jugadors que arribaran més cansats, però ben feliços: el capità Àlex Cano, Carlos Guzmán i Diego Fernández han guanyat aquest cap de setmana la fase estatal de la Copa de les Regions UEFA amb la selecció catalana amateur, i caldrà veure si aquest sobreesforç (amb 2 partits jugats en només 3 dies, i un d'ells, amb pròrroga inclosa) pot condicionar la seva participació davant el Vilafranca.

Al marge d'aquest factor, el tècnic Pedro Dólera no podrà comptar amb els lesionats de les darreres setmanes: Alegre, Camacho i Charly Ruiz. Una altra baixa segura és la del central Víctor Durán, per acumulació de targetes. Els que podrien tornar després de sanció són Diego i Cuadras. Els apercebuts de cara a l'important partit de diumenge a Palamós són Alberto, Valderas, Marc Esteban, Guzmán i Vivó.

Així valora el partit Pedro Dólera a BTV:

FONT: BTV Esports (Marcos Arizmendi)


EL RIVAL:
FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Tretzè amb 40 punts, amb 8 de marge sobre el descens directe, el Vilafranca es troba ben a prop d'assegurar-se matemàticament la permanència. Amb tot, i en espera de possibles descensos compensats, els penedesencs no volen confiar-se i sortiran al Nou Sardenya a per 3 punts que gairebé certificarien la tranquil·litat d'aquí a final de temporada. L'equip de Manel Delgado (renovat ara fa uns dies per a la pròxima temporada) arriba a Gràcia després de perdre a casa contra el Castelldefels per 1-2. L'últim triomf va ser el 30 de març davant el Santboià (1-0). Juntament amb la Grama, els quadribarrats són el pitjor visitant de la lliga (10 punts de 48), i només han guanyat a Santa Coloma i a Castelldefels, el 17 de novembre. Tot i que fa més de 5 mesos que no guanya a domicili, el Vilafranca va aconseguir recentment un meritori empat a Cornellà que indica del que és capaç l'equip de Delgado.

Precisament el tècnic és un dels molts canvis que ha viscut el Vilafranca durant la temporada (va arribar fa 15 jornades substituïnt Delfí Ferreres); amb la temporada començada, han anat marxant homes com Bacaicoa (just abans del partit d'anada), Oriol Molins (Cerdanyola), Antonio Domínguez (Rapitenca), Ruben Casanova (Guineueta), Josep Maria (Torredembarra) o Alex Domínguez. I a canvi, n'han arribat d'altres com Alberto Edjogo-Owono (Vista Alegre), Adri Ruiz (Sant Andreu), Eric (Grama), Mario (Tecnofutbol), Dani Medina (Ripollet) o l'ex-escapulat Iván Álvarez, que es va incorporar a mitja temporada procedent del Terrassa.

L'ex-escapulat Iván Álvarez es perd el retorn al Nou Sardenya per sanció
(FOTO: fcvilafranca.com)

I precisament Iván Álvarez serà una  de les baixes del Vilafranca per a aquest partit, per acumulació de targetes. Manel Delgado tampoc podrà comptar amb els lesionats Valerio i Èric Roca, mentre Eloi és dubte.

Si voleu saber més coses del Vilafranca, us recomano llegir els articles d'un referent del futbol català com Lluís Montaner al seu Blog de La Prèvia.

FONT: Twitter Lluís Montaner


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme (els 2 primers partits són de promoció d'ascens a Tercera)

Ho dèiem en la prèvia del partit d'anada i, per ara, es manté la ratxa: el Vilafranca és un dels equips que millor se li ha donat a l'Europa en els últims anys, amb un espectacular balanç de 14 victòries, 1 empat i 1 única derrota en els últims 16 precedents. A casa, i a Tercera Divisió, també xifres molt bones: 17 precedents, 13 triomfs, 2 empats i només 2 desfetes, amb 41 gols marcats i només 12 encaixats. I pel que fa a dades globals a casa i a fora en totes les competicions oficials, les xifres que revela el CD oficial d'Història i Estadística de l'Europa són: 57 enfrontaments, 29 triomfs, 6 empats, 22 derrotes, 96 gols a favor i 82 en contra.

14 de maig de 1951: l'Europa-Vilafranca de promoció d'ascens a Tercera, anunciat als diaris de l'època 
(FOTO: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA: 

L'Europa va guanyar per 1-2, després d'una molt bona primera part i una segona en què va tocar patir. Javito i Rovira van marcar els gols escapulats, i 'Màgic' Valerio el del Vilafranca, en un partit en què l'arbitratge no va deixar content a cap dels dos equips: els locals van demanar penal per unes mans involuntàries de Javi Lara, i els visitants van patir una injusta expulsió a Cebri per una topada forta però fortuïta, quan una acció més clara a la primera part només havia estat castigada amb groga per al local Font:

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


ESTADI:

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Dimecres 23 d'abril, 20h

10 euros General
5 euros pensionistes, i socis Manlleu, Montañesa, Cerdanyola i Santfeliuenc
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, carnets federatius, i tots els Jordi*


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

*Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, tots els Jordi tindran entrada gratuïta al Nou Sardenya, ensenyant el seu DNI

Abans del partit, es farà un homenatge a l'Europa B i al juvenil B, que en la darrera jornada ja es van assegurar el títol de campions de les respectives lligues.

Com cada setmana, la penya Eskapulats ha convocat una concentració futbolístico-reivindicativa, abans de desplaçar-se a l'estadi del carrer Camèlies. En aquesta ocasió, el punt de trobada serà el Banc Expropiat de Travessera de Gràcia amb Mare de Déu dels Desamparats (just per sota de Plaça Revolució), a les 7 de la tarda:

FOTO: twitter Eskapulats

I, com ja ha passat en d'altres ocasions, les càmeres de Jawoi TV seran al Nou Sardenya per poder ensenyar de manera gairebé instantània les millors jugades i gols del partit a través d'internet.


PARTITS JORNADA 34:

FONT: FCF.cat