divendres, 25 d’abril del 2014

Prèvia Palamós - Europa; diumenge de transistors

Després de l'increïble 0-1 de l'anada, l'Europa vol guanyar el degà i optar al lideratge de Tercera
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Guanyar i esperar. Aquest seria el guió ideal per a una tarda de diumenge que es presenta apassionant a Tercera, només com a preludi d'un final de lliga d'infart. En primer lloc, visita al degà del futbol català amb una complicada missió: guanyar davant un rival que s'aferra a les últimes opcions de lluitar pel play-off, tot i que el té a 6 punts quan en queden 12 en joc, i amb 2 rivals més que també hi aspiren (un d'ells, el Rubí, rep l'Ascó al migdia, en un altre emocionant partit de cinquè contra quart que influirà, passi el que passi, en els interessos escapulats). I, d'altra banda, l'Europa haurà d'esperar l'enfrontament directe entre el líder Montañesa (1 punt més que l'Europa) i el tercer Cornellà (empatat a punts amb els graciencs), que juguen 1 hora i mitja més tard que els escapulats. Si els homes de Pedro Dólera guanyen a Palamós i la Monta no derrota els del Baix Llobregat, recuperarien el lideratge de Tercera a només 3 jornades per acabar la lliga. Uf, només de pensar-hi...

L'equip arriba al partit de diumenge reforçat de moral, després del segon triomf consecutiu, i una ratxa notable que ha aixecat el mal inici d'any: en els últims 8 partits, l'Europa n'ha guanyat 5, ha empatat 2, i només va caure en la represa a Cerdanyola. O el que és el mateix, els graciencs han sumat 17 punts dels últims 24 en joc. Tot i tenir només 3 dies de descans des de l'últim partit (pels 9 que haurà tingut el Palamós), l'Europa visita al degà amb l'única idea de sumar 3 punts més que l'apropin a un triple objectiu: assegurar quan abans millor el play-off, lluitar pel primer títol de lliga dels últims 51 anys, i superar el récord històric del club dels 75 punts (per fer-ho, ha de guanyar sí o sí els 4 partits que resten).

Víctor Durán, parlant dimecres amb Delmàs, torna després de sanció
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Pedro Dólera continua sense poder comptar amb els lesionats Alegre, Camacho i Charly Ruiz (que podria tornar dijous davant la Rapitenca). La bona notícia és el retorn de Víctor Durán a l'eix de la defensa, després de complir sanció contra el Vilafranca. Els apercebuts continuen sent els mateixos que en el partit anterior: Alberto, Marc Esteban, Valderas, Guzmán i Vivó


EL RIVAL:

FOTO: fanspalamoscf.com (Sergi Cortés)

Vuitè amb 58 punts, el Palamós apura les darreres opcions de lluitar pel play-off fins al final. L'equip empordanès és el quart millor de la 2ª volta (26 punts, empatat amb Rubí i Ascó), i això li ha permès tenir encara alguna aspiració d'entrar a la zona noble de la classificació (tot i que hauria de fer gairebé un ple de 12 punts i esperar les punxades de, com a mínim, 3 rivals). Una de les claus de l'equip gironí, el potencial ofensiu: i és que, amb 59 dianes, és l'equip més golejador del grup català de Tercera. El contrapunt és la feblesa defensiva, que l'ha fet recollir la pilota de dins de la porteria pròpia en 47 ocasions (el sisè pitjor equip de la lliga en aquest sentit, amb 21 gols encaixats més que l'Europa, que és el millor en aquest apartat). 

Un altre punt feble dels palamosins aqusta temporada estan sent, precisament, els partits com a local: i és que només ha estat capaç de guanyar 7 dels 17 partits al Nou Municipal, i ha sumat més punts a fora (31) que a casa (27). De fet, ja fa 2 mesos que no guanya a casa, des del 23 de febrer davant el Vilafranca (3-2). Una dada que pot ser significativa: de tots els equips de la part alta que han passat per terres empordaneses, el Palamós només va poder derrotar al Rubí (1-0), va empatar amb Montañesa (2-2), Ascó (1-1) i Terrassa (0-0), i va caure amb el Cornellà (1-2).

La principal novetat del Palamós respecte al partit d'anada és a la banqueta: i és que Jordi Guerrero va deixar el club empordanès a la jornada 17 per marxar a l'staff tècnic del Girona, i va ser substituït per Alfons Garcia. Pel que fa a la plantilla, al mercat d'hivern va arribar el jove defensa Marc Guilana, procedent del Messina.

L'ex-Europa Dani Romero, dubte per a diumenge
 (FOTO: fanspalamoscf.com / Sergi Cortés)

De cara a aquest partit, Alfons Garcia no pot comptar amb els lesionats Venzal (creuats) i Dani Fernández (trencament fibrilar al quàdriceps). L'ex-escapulat Dani Romero és dubte per una sobrecàrrega muscular, mentre torna a l'equip palamosí Sergi Arimany després de sanció. 


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme

Mirant al CD oficial d'Història i Estadística de l'Europa, trobem 34 precedents oficials contra el Palamós, amb un balanç força igualat: 11 victòries, 13 empats i 10 derrotes, amb 48 gols marcats i 45 d'encaixats. A Tercera, els partits entre els dos equips són 27, amb 7 triomfs, 11 empats i 9 desfetes, i 35 gols a favor i en contra. I d'aquests, els 13 precedents a Palamós s'han saldat amb només 3 victòries per als graciencs, 7 empats, però només també 3 derrotes (ja fa 6 anys de l'última desfeta al camp del degà). L'any passat, l'Europa va guanyar per 1-3 en un partit notable dels homes de Pedro Dólera, amb doblet golejador d'Óscar Muñoz el dia del seu debut:

FONT: BTV Esports

17 de març de 1996, el primer triomf a Tercera al camp del degà
 (FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

En un partit increïble, l'Europa va ser molt superior al Palamós i va estavellar 4 pilotes als pals... però va acabar perdent 0-1 amb gol de Chicho:

FONT: BTV Esports

ESTADI:

NOU MUNICIPAL (C/ Narcís Pagès i Prats, Palamós)
Diumenge, 17h

10 euros, general
5 euros, socis Palamós CF (Jornada econòmica)

FONT: PalamósCF


Mostra Nou Estadi Municipal Palamós en un mapa més gran
FONT: Google Maps

FONT: twitter PalamósCF

El bon moment de l'Europa, i la possibilitat de passar un dia de turisme, gastronomia i futbol, farà que molts aficionats escapulats pugin a terres empordaneses a donar suport a l'equip. Abans del partit, aficionats de la Penya Sport palamosina i dels Eskapulats faran un dinar de germanor. Aquest és el futbol que ens agrada!

Per cert, la Federació Catalana de Futbol ha decretat 1 minut de silenci a tots els camps del nostre futbol, en memòria de Francesc 'Tito' Vilanova.


PARTITS JORNADA 35:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:


-Diumenge 12h, Complex Esportiu Ciutat Meridiana-Torrent Bosc: UNIF. CIUTAT MERIDIANA - EUROPA B (30ª jornada Quarta Catalana, grup 17)

-Diumenge 12h, Mpal. San JorgePEÑA OSCENSES - EUROPA FEMENÍ (25ª jornada Segona Divisió femenina, grup 3)


FONT: CEEuropa.cat