divendres, 4 d’abril del 2014

Prèvia Europa - Santfeliuenc; quantes més traves hi hagi, més gran serà la gesta

Un cop passat el malson de La Bòbila, toca passar pàgina i adaptar-se a la nova realitat de la minilliga final de 7 partits: pel camí han quedat 1 mes i mig de tensions extrafutbolístiques, lesions sense càstig, reglaments surrealistes i sancions desiguals que fan dubtar del concepte de 'justícia esportiva'; però ara l'Europa ha de saber evitar victimismes i conformismes, esborrar totes les energies negatives acumulades en aquest temps, i reconvertir-les en positiu, en un nou repte per a un equip acostumat darrerament a grans fites: ara segon a 4 punts del líder Montañesa, l'objectiu no pot ser un altre que lluitar fins al final per la primera plaça, i per tal que la pròpia inèrcia d'aquesta lluita acabi assegurant un primer objectiu de mínims: repetir el play-off de l'any passat.

I com que el camí ha estat, està i estarà ple de dificultats, diumenge toca superar unes quantes: començant per un rival que està fent un troç de temporada, i que al partit d'anada no li va posar les coses gens fàcils als homes de Pedro Dólera. Continuant per la lesió que va patir dimecres Roberto Camacho, que el tindrà entre 3 i 4 setmanes de baixa. I seguint per la incomprensible normativa, que va impedir que Rovira i Dólera participessin al partit de Cerdanyola, tot i que les respectives sancions per les expulsions de diumenge passat no els comptaran fins aquest pròxim diumenge. Les teòriques sancions d'1 partit del jugador i de 2 del tècnic s'han acabat convertint en desmesurats càstigs de 2 i 3 partits (tal i com li ha passat també al jugador del Cerdanyola Oriol Molins). De debò que, per molt que m'esforci, hi ha coses que escapen al sentit comú que mai podré entendre.

Dani Contreras dirigirà l'equip des de la banqueta 2 partits més (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

I com que les desgràcies mai venen soles, a banda de la lesió de Camacho i les sancions a Rovira i Dólera, l'equip escapulat tampoc podrà comptar amb els lesionats Alegre i Charly Ruiz. I a més, també és dubte Cebri (encara recuperant-se dels 8 punts de sutura rebuts a Vilassar; com en el trencament de turmell de Camacho, les accions que li van obrir les dues celles tampoc van ser castigades amb targetes per als rivals de l'Europa).

Aquesta és la valoració que feia el segon entrenador escapulat, Dani Contreras, del partit d'aquest diumenge:

FONT: BTV Esports (Carles Alcoyent)


EL RIVAL:


FOTO: santfeliuencfc.blogspot.com


Amb permís del líder Montañesa, segurament podem dir que el Santfeliuenc és l'altra revelació de la temporada. En el seu primer any a Tercera, ja té la feina feta amb escreix, gràcies a una tasca impecable i una temporada de nota. Vuitè amb 48 punts, fins fa ben poc tenia a tocar les places de play-off, i està per damunt d'equips cridats a fer coses grans com Pobla de Mafumet, Manlleu, Figueres o Santboià. I si bé a casa li està costant més treure els partits, és el millor visitant de la lliga empatat amb Palamós i Manlleu, havent sumat 27 punts de 45 possibles. Sense anar més lluny, ha guanyat a camps com el de la Montañesa o el Palamós, i ha empatat a d'altres com Pobla de Mafumet o Ascó. L'equip d'Andrés González arriba en bon moment al Nou Sardenya, després de 2 triomfs consecutius: 0-2 a Gavà, i un espectacular 5-3 dissabte passat contra el Castelldefels, amb hat trick de Carlos Cano (germà del capità escapulat).

De cara a aquest partit, Andrés González no pot comptar amb els lesionats Pere i el porter Carlos. Una bona notícia per als conjunt de Sant Feliu va ser la reaparició d'Iván Peralta, que va jugar els darrers minuts de l'últim partit després de 7 mesos lesionat.


PRECEDENTS:

FOTO: CD oficial Història i Estadística CE Europa


No deixa de ser curiós que, amb els 216 anys d'història que sumen els dos clubs, no s'haguessin trobat abans a Tercera Divisió. Fins aquesta temporada, tots els precedents oficials havien estat a Regional Preferent, i el partit jugat a Les Grases en la 1ª volta va ser el primer duel santfelieunco-gracienc a Tercera. En total, ara mateix el balanç global és de 7 enfrontaments oficials, amb 4 victòries escapulades, 1 empat i 2 derrotes, 12 gols marcats i 11 d'encaixats. Fins ara a Gràcia, 2 triomfs i 1 empat: 1-0 la temporada 86-87, 1-1, la 87-88, i 3-0 la 88-89. Ara fa uns mesos, al blog del Santfeliuenc van fer un excel·lent recull d'aquells precedents a Regional Preferent.

21 de desembre de 1986, el primer precedent a Gràcia, amb triomf 1-0 amb gol de Manolito 
(FOTO: santfeliuencfc.blogspot.com)


A LA 1ª VOLTA: 

Va ser un partit travat i poc vistós per a l'espectador, que semblava destinat a l'empat sense gols. Però als darrers instants, Diego va fer aparèixer el seu talent per banda esquerra per posar-li una pilota al cap al killer Javi Sánchez, que va donar 3 punts que van fer l'Europa líder durant unes hores. Al dia següent, la Monta va empatar 3-3 contra el Figueres, i tots dos equips van quedar empatats al capdamunt de la classificació:

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)



ESTADI:

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 6 d'abril, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, i socis Manlleu, Montañesa, Cerdanyola i Santfeliuenc
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Europa i Santfeliuenc tenen l'acord de col·laboració gràcies al qual els socis d'ambdós clubs poden presenciar els partits as casa de l'altre per només 5 euros. Per això, tractant-se de la primera visita a Tercera del Santfe, i tenint en compte la gran temporada de l'equip d'Andrés González, s'espera una bona presència de l'animosa afició blanc-i-blava, amb penyes com Sentiment Immortal.

Per cert, sembla que la climatologia diumenge serà bastant millor que en els últims partits:

FONT: twitter MeteoSAB


PARTITS JORNADA 32:

FONT: FCF.cat



ALTRES PARTITS CE EUROPA:


-Diumenge 16h, Nou SardenyaRODA - EUROPA JUVENIL (29ª jornada Divisió d'Honor Juvenil, grup 3)

-Diumenge 18h, Nou SardenyaBARCINO - EUROPA B (28ª jornada Quarta Catalana, grup 17)**

*El femení no juga aquesta setmana, ja que la lliga no es reprèn fins a la pròxima setmana.

**L'Europa B es proclamaria campió i pujaria directament a Tercera Catalana si guanya diumenge. Com explica el web del club, si no ho fa, tindrà més matx-balls les pròximes setmanes.


FONT: CEEuropa.cat