dimarts, 1 d’abril del 2014

Prèvia Cerdanyola - Europa (represa); un petit pas cap al títol, un gran pas cap als play-off

51 minuts per completar el partit més llarg de la temporada
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


I 45 dies després, finalment es reprendrà el partit més llarg de tota aquesta lliga. Com recordareu perfectament, el Cerdanyola-Europa del passat 16 de febrer es va suspendre de manera insòlita al minut 39, i dimecres es jugaran per fi els 51 minuts restants, per tal que ambdós equips recuperin la normalitat classificatòria i quedin amb el mateix nombre de partits jugats que la resta de rivals del campionat. En el cas de l'Europa, els 3 punts en joc a La Bòbila li podrien permetre situar-se a només 1 punt del líder Muntanyesa, i deixar al cinquè (Terrassa) a 8 punts. O el que és el mateix, donar un petit pas més per optar al títol, i un pas de gegant per començar a encarrilar definitivament una plaça per als play-off d'ascens a 2ª B.

L'Europa arriba en bon moment al partit, després d'haver sumat 10 dels últims 12 punts. A més, l'equip de Pedro Dólera ha deixat la porteria a zero en els dos últims partits, i ja acumula 232 minuts sense encaixar. Si aguanta 16 minuts, igualaria la seva millor ratxa defensiva d'aquesta temporada (248 minuts sense rebre cap gol). Un partit en un camp de dimensions reduïdes on serà clau mantenir un alt grau de concentració, fer una feina defensiva molt seriosa, i aprofitar les ocasions al davant.

Com ja vam explicar en el seu dia, el partit es reprendrà al minut 39 amb una falta a l'àrea pròpia favorable a l'Europa. El Cerdanyola jugarà amb només 10 homes per la vermella a Ramón que va originar tota la pol·lèmica, i el tècnic Toni Carrillo no podrà seure a la banqueta, també per culpa de l'expulsió que va patir. Curiosament, tampoc podrà seure a la banqueta el tècnic Pedro Dólera, per l'expulsió de diumenge a Vilassar. També Rovira serà baixa per la doble groga que va veure al Xevi Ramon. Un altre absent respecte a l'inici del partit del 16 de febrer serà un dels suplents escapulats aquell dia, Charly Ruiz, que està lesionat. En el seu lloc, l'Europa pot convocar substituts, d'entre tots els jugadors que tinguessin fitxa federativa en aquella data i no estiguessin sancionats. Cal recordar també que no és obligatori que els jugadors que iniciïn aquesta represa siguin els 21 que hi havia sobre el camp en el moment de la suspensió. De fet, un dels titulars aquell dia, Cebri, és dubte per dimecres, pels 4 punts de sutura a les celles, producte de les topades del passat diumenge a Vilassar (per cert, el davanter gracienc protagonitza un dels relats ficció de 'Les 10 Vides de la Tercera' de Roger Sánchez a Golcat).

Un altre factor a tenir en compte són els jugadors que van veure targetes grogues en aquells primers 39 minuts: els locals Coca, Edu Soler i Oriol Molins, i els escapulats Alberto i Javi Lara. Curiosament, aquests dos últims van ser castigats amb 1 partit de suspensió perquè aquelles targetes eren les cinquenes de cicle, i si veuen una altra targeta serien expulsats i es perdrien el partit de diumenge contra el Santfeliuenc per la mateixa targeta que ja els va provocar una suspensió. Una situació surrealista i completament perjudicial per als interessos escapulats, i que pot condicionar l'onze gracienc a La Bòbila. També estan apercebuts de sanció Valderas, Marc Esteban, Cuadras, Diego i Guzmán, i en cas de veure una groga a Cerdanyola, es perdrien la visita del Santfe de diumenge.


EL RIVAL:

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

El Cerdanyola arriba al partit també en bon moment, després del meritori triomf a Rubí per 0-2 d'aquest passat diumenge. Ara els de Toni Carrillo són setzens amb 34 punts, amb 6 de marge sobre el descens i amb 4 sobre el quart per la cua, el Gavà; depèn de cóm vagin els ascensos i descensos compensats, aquesta pot ser una plaça perillosa, i és per això que els vallesans volen 3 punts que els permetrien agafar més distància d'aquesta zona baixa. El 'Sarda' és l'equip que més empata a la lliga (13 partits), i precisament l'empat és el resultat més habitual en els seus partits com a local: i és que de 14 partits a La Bòbila, només n'ha guanyat 3, ha empatat 8, i n'ha perdut també només 3 (Rapitenca 2-3, Cornellà 1-2, i Pobla de Mafumet 0-4). La majoria d'equips de zona mitja-alta, però, no han pogut passar de l'empat en les respectives visites al camp del Cerdanyola (Montañesa, Ascó, Rubí, Santfe...).

De cara a aquest partit, Toni Carrillo només tindrà la baixa de Ramon, per la vermella que va originar la suspensió. Com dèiem abans, tampoc el tècnic podrà seure a la banqueta per la seva expulsió.

El club del Vallès ha preparat un vídeo promocional del partit, per esperonar els seus:

FONT: FCF.cat


PRECEDENTS:



L'únic precedent en partit oficial és del partit d'anada, amb triomf del Cerdanyola per 1-3. El partit suspès era el primer enfrontament a la història entre vallesans i graciencs a La Bòbila.


A LA 1ª VOLTA:

Els Europa-Cerdanyola semblen condemnats a estar envoltats d'actuacions arbitrals surrealistes. A banda de la suspensió amb Rubén Mancera Antón, també va passar en el partit d'anada amb Ana Zardaín López, que va anul·lar un gol legal a Víctor Durán amb 0-1 al marcador, i va expulsar 2 jugadors (un d'ells el capi Cano per dir-li educadament que el rival perdia temps), i també al tècnic Pedro Dólera. El 'Sarda' es va endur un històric triomf del Nou Sardenya, en la seva estrena a l'estadi gracienc:

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


ESTADI:

LA BÒBILA (C/ Galícia s/n - Cerdanyola del Vallès)
Dimecres 2 d'abril, 20h

12 euros General
8 euros Dones i jubilats
5 euros Socis CE Europa, pares i mares Cerdanyola FC
Gratis socis Cerdanyola, i qualsevol posseïdor de l'entrada del dia 16 de febrer

FOTO: Cerdanyola.cat

FONT: Google Maps

Si vau assistir als primers 39 minuts de partit i conserveu l'entrada, l'accés serà gratuït presentant-la a l'entrada del camp. Recordeu que el Cerdanyola és un dels clubs amb els que l'Europa té l'acord de col·laboració; així, si no hi vau anar el 16 de febrer però dimecres sí que us apropeu a La Bòbila amb el vostre carnet de soci escapulat, l'entrada us costarà 5 euros.

Per cert, la Federació ha designat un àrbitre diferent de cara a la represa de dimecres: Alfonso Oliva Bueno. Enguany ha xiulat un partit a cada equip, i tots dos van guanyar: Castelldefels 0 - Europa 2, i Gramenet 0 - Cerdanyola 1. L'Europa no ha perdut mai en 6 precedents amb el col·legiat de Vilafranca: 3 victòries (0-2 a Castelldefels aquesta lliga, i la temporada 2010-11, 0-3 també als Canyars, i 3-1 a casa contra el Prat) i 3 empats a zero (la temporada passada, a La Pobla de Mafumet i a casa contra el Palamós; i la 2011-12, al Nou Sardenya davant el Castelldefels). Confiem que tothom li posi la feina fàcil i que en acabar el partit només parlem de l'espectacle futbolístic viscut sobre la gespa.