divendres, 18 d’abril del 2014

Catalunya 2 - Múrcia 2; a la final als penals!

Passat i present escapulat celebrant el primer gol: Padilla i Guzmán (FOTO: Álvaro Montoliu / FCF.cat)

La selecció catalana amateur ha guanyat Múrcia als penals, i jugarà diumenge la final de la fase estatal de la Copa de les Regions UEFA davant Andalusia. Com ja va passar en la 1ª fase, els homes de Toni Almendros han hagut de patir de valent per endur-se el triomf, tot i avançar-se dues vegades en el marcador, i han hagut de salvar un matx-ball en la tanda de penals que ha acabat decidint el finalista.

Cano, Guzmán i Diego han estat titulars a Segòvia (FOTO: FCF.cat)

Els 3 jugadors de l'Europa convocats han estat titulars: Cano i Guzmán han jugat els 90 minuts, i Diego ho ha fet els primers 58 minuts, convertint-se en un dels jugadors més incisius de Catalunya. Precisament seva ha estat la jugada de l'1-0, al minut 8, marxant per banda i cedint la pilota a l'ex-escapulat Padilla, que ha confirmat el seu gran estat de forma marcant un altre gol (i ja en porta uns quants darrerament amb la Monta). Davant una selecció murciana molt dura, Catalunya ha arribat al descans amb avantatge mínim.

Els pares de Cano han vist el partit a Segòvia (FOTO: twitter EsportsenXarxa / Roger Sánchez)

A la segona part, Múrcia ha aconseguit empatar al minut 63, després d'una jugada embolicada a la sortida d'un córner que ha resolt Andrés. Els murcians han espabilat i han fet patir els homes de Toni Almendros, però en temps afegit, el talentós davanter del Santfeliuenc Josele (un altre home que darrerament està marcant bastant) ha fet el 2-1 que ha fet embogir la banqueta i aficionats catalans. Però encara tocava patir més, perquè a la següent jugada, Múrcia ha tornat a empatar gràcies a Agustín. Amb 2-2, el partit s'ha hagut de resoldre directament a la tanda de penals.

La selecció, instants abans de la tanda de penals (FOTO: Rubén Miró)

Als penals, el gran heroi ha estat el porter del Cornellà Íñigo, que n'ha aturat 3 (inclòs el darrer i definitiu). En els 5 primers llençaments, la tanda ha acabat 3-3, amb Cano fallant-ne un (la maledicció dels capitans de la catalana a les tandes de penals), i Guzmán marcant el del matx-ball que hagués eliminat Catalunya en cas de fallar-lo. En la mort súbita, David López (Cerdanyola) i David Jiménez (Gavà) han marcat els dos llençaments catalans, i el porter cornellanenc Íñigo ha acabat aturant-ne el setè i definitiu. Diumenge a les 12h, la final contra Andalusia.

FONT: La Xarxa

(Seguiment del partit via twitter, gràcies als periodistes catalans desplaçats Roger Sánchez, Rubén Miró, Toni Garcia Bernardo, Álvaro Montoliu i el compte oficial de la Federació Catalana de Futbol)

ELS JORDI ENTRARAN GRATIS A L'EUROPA - VILAFRANCA DE DIMECRES

L'any passat, l'Europa-Vilafranca també va coincidir amb la Setmana Santa (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Una de les conseqüències de la disputa de la fase final estatal de la Copa de les Regions UEFA ha estat que la 34ª jornada del grup català de Tercera que s'havia de disputar aquest cap de setmana s'hagi desplaçat en el calendari. Ahir ja es van jugar tres partits (la classificació de la columna dreta ja està actualitzada), i la resta de la jornada es disputarà entre dimecres i dijous de la pròxima setmana. L'Europa rebrà el Vilafranca dimecres de Sant Jordi a les 20h, i donada la dificultat de la data per atreure molta gent a la grada, el club ha decidit regalar l'entrada a tots els aficionats que es diguin Jordi. Per beneficiar-se d'aquesta promoció, només hauran d'ensenyar el seu DNI a l'entrada per aconseguir 1 invitació individual.

Resultats dels 3 partits jugats ahir dijous (FONT: FCF.cat)

D'altra banda, en els prolegòmens del partit Europa-Vilafranca de dimecres, el primer equip farà el passadís d'honor a l'Europa B i al juvenil B, campions de les respectives lligues en la darrera jornada disputada fins ara. En el cas del filial, el títol li dóna també l'ascens directe a Tercera Catalana, mentre el juvenil B no podrà tenir el merescut premi de l'ascens, ja que el juvenil A baixa de Divisió d'Honor i no podrien coincidir tots dos equips en una mateixa categoria. Sigui com sigui, felicitats als dos campions!