dimarts, 15 d’abril del 2014

Porra-concurs final lliga: torna el Pitoniso #3div5!!



Per segona temporada de vida de 'Vamos, escapulados!', volem que l'apassionant final de lliga del grup 5è de Tercera Divisió sigui doblement emocionant. Per això, tornem a organitzar una porra-concurs per que demostreu els vostres coneixements #futbolcat, la vostra intuició o, directament, la vostra potra endevinatòria. La temporada passada, la lliga era cosa de 3, i això ens va permetre apostar seguint el model del Pitoniso Pito, a 10 jornades per al final, i basant-nos en el signe dels partits. Enguany, el títol i els play-off estan força més oberts, així que he optat per un canvi de format, molt similar al que fa servir en Roger Sánchez a les lligues que organitza al seu blog Tercera.cat: el primer canvi, jugarem amb els 7 primers classificats, que a priori són els que mantenen opcions raonables de lluitar per assolir les 4 primeres places de la lliga (com que el Palamós ha avançat a aquest dijous el partit de la 34ª jornada, aquest queda fora de l'aposta); ho fem en les 5 darreres jornades de lliga, per tal que el nº de partits sigui gairebé idèntic al de l'any passat. I a més, apostarem a resultat exacte. Com a punts extres que ajudin a decantar la balança, dues variants més: encertar els 4 equips que faran play-off, i un golejador de cada partit que jugui l'Europa. 


NORMES:

-Aquest és el formulari que heu d'omplir per participar:


Quan el descarregueu, se us obrirà un document d'Excel així:



1) Heu de posar el vostre nom i cognom, i si en teniu, compte de twitter (sense la @)

2) Aposteu pel resultat exacte de tots els partits de la llista, que corresponen als 7 primers classificats actuals del grup 5 de Tercera (menys el Castelldefels-Palamós, que es juga avançat). En cas de clavar el resultat, sumareu 3 punts. Si encerteu el signe del partit, 1 punt.

3) En els 5 partits de l'Europa, aposteu per un golejador escapulat. Això sí, no podeu repetir-lo en 2 partits diferents (ex: si poseu Javi Sánchez en un partit, ja no el podreu repetir en cap altre). Sumareu 1 punt extra per cada gol que marqui aquell jugador en aquest partit concret.

4) Un cop completeu els pronòstics de tots els partits, ompliu la classificació dels 4 primers (els que faran play-off) i els punts que sumaran en acabar el campionat a la part superior del formulari. Per cada equip encertat entre els 4 primers però no en la posició exacta, sumareu 1 punt; per cada equip clavat en la posició correcta, 3 punts; i si claveu els punts exactes d'un equip, 3 punts extres.

Si un participant clavés el pronòstic dels 28 partits, sumaria 84 punts. A això se li podrien sumar els punts aconseguits encertant el golejador de l'Europa pel que aposti en cada partit. I, en darrera instància, clavant les 4 primeres posicions i els punts dels 4 equips de play-off, se sumarien 24 punts més.


DESEMPATS:

En cas d'empat final a punts, els criteris per desempatar i proclamar el guanyador seran:

1) Major nº de resultats exactes clavats

2) Si segueix l'empat, encertar el campió.

3) Si segueix l'empat, encertar els punts del campió.

4) Si segueix l'empat, encertar el segon.

...i així, consecutivament, fins al quart.

5) Major nº de punts sumats amb els golejadors

Si després de tot això persisteix l'empat, aneu a compartir unes cerveses i us ho jugueu a la brisca, perquè ja seria casualitat infinita...


MATERIAL DE SUPORT:

1) Classificació actual:


2) Golejadors actuals CE Europa:


Encara no s'han estrenat aquesta temporada León, Cuadras, Alegre, Marc Esteban, Charly Ruiz, Aitor Ramírez, Diego, ni els porters Rafa Leva i Eloi.

3) Quadre de goal-average directe:




APOSTES I TERMINIS:

Un cop us descarregueu i ompliu amb el vostre pronòstic el document d'Excel abans adjunt, me l'heu d'enviar al mail traperinho@gmail.com. Els primers partits que entren a la porra són el dimecres 23 d'abril, així que, per tal que pugui compilar i enviar-vos totes les apostes de tots els participants per que aneu seguint el concurs, el termini màxim per enviar la vostra aposta serà el pròxim DIMARTS 22 D'ABRIL A LES 12h DEL MIGDIA. Al final de cada jornada, aniré publicant en el blog la classificació del concurs.


PREMIS:

Als pròxims dies, us anunciaré el premi per al guanyador, molt lligat a la Tercera Divisió, i al Club Esportiu Europa.

Seguidors del #futbolcat, periodistes, jugadors, tècnics... esteu tots convidats a participar. Que guanyi el millor! I a la lliga, que sigui l'Europa!