dilluns, 14 d’abril del 2014

Gramenet 1 - Europa 7; set de play-off!

Cano ha obert la llauna d'un partit rodó i Javito ja és pitxitxi de Tercera!
 (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

En diumenge de Rams, l'Europa s'ha endut la palma. L'equip gracienc ha competit amb voracitat al camp d'un rival descendit de categoria, ha sumat la major golejada a domicili que s'ha vist a Tercera en les últimes temporades, i ha igualat la més gran de la història de l'Europa en partit de lliga com a visitant, 56 anys després d'un 1-7 al camp de l'Horta. Cano, Victor Durán, Rovira (que n'ha fet 2) i Javi Sánchez (que amb un hat trick ja és pitxitxi absolut de la lliga amb 20 dianes) han signat els gols d'un triomf de rècord (un altre més...). Una victòria que fa pujar l'equip de Pedro Dólera a la tercera plaça, a 4 punts del líder Montañesa, i ja amb 5 de marge respecte al cinquè.

Tothom tenia clar que estava prohibit refiar-se de la Grama tot i la delicada situació que ha viscut tota la temporada, i els jugadors ho han demostrat des del primer moment. Tant és així que l'equip només ha trigat 7 minuts en inaugurar el marcador, en una falta llençada per Javi Lara que ha rematat Cano (qui si no?) amb el cap (cóm, si no?) al fons de la xarxa. Cinquè gol del capi gracienc, que ha precedit a un altre gol de factura similar: al minut 21, després d'un córner i dues prolongacions de cap, Victor Durán feia el seu segon gol no anul·lat de la lliga, també rematant amb la testa. Després d'un intent de Cebri amb un potent xut llunyà rebutjat pel porter, Rovira ha sorprès Sergio amb un cacau per tot l'escaire (que ha recordat al que va fer l'any passat a Castelldefels). Amb 0-3 al descans, el partit semblava sentenciat, però a l'equip no se li havia acabat la fam...

...al 18 de la represa, triangulació Aitor-Rovira-Javi Sánchez, i el fusell escapulat se sumava a la festa amb el 0-4, rematant des de l'àrea petita. Un dels més destacats avui, Rovira, marcava el 0-5 només 2 minuts després, amb un xut ras; i només 3 minuts més tard, precisa centrada des de la dreta de l'ex-colomenc Guille al cap de Javito, que anotava amb el cap el 0-6. I 6 minuts després, clar penal sobre Rovira (un penal a favor 6 mesos i mig després! Miracle!), i quan ell mateix anava a llençar-lo, crit des de la grada de Pedro Dólera per que el llencés Javi. El killer escapulat ha aprofitat el premi enganyant el porter per situar el 0-7 al marcador, fent el seu primer hat trick a Tercera, i tal i com volia el tècnic, ja és el pitxitxi absolut de la lliga amb 20 dianes (xifra que no aconseguia un jugador de l'Europa des de feia 17 anys). Amb 2 gols més, igualarà els 22 de l'any passat, que es diu aviat... Ja a la recta final, penal per mans involuntàries de León, i el local Pau ha fet el gol de l'honor colomenc, a 6 minuts del final.

Amb la golejada, l'Europa avança l'Ascó i se situa tercer, a 2 punts del Cornellà i a 4 de la Montañesa. La bona notícia és que la cinquena plaça (primera que queda fora de la zona de play-off), ja és 5 punts per darrere. El pròxim partit ja no serà fins el dia de Sant Jordi (en principi a les 20h), a casa contra el Vilafranca. Un partit que es perdrà Víctor Durán, que avui ha vist la cinquena targeta groga del segon cicle. 5 finals, 5 opcions per seguir somiant...

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

FONT: FCF.cat

Així ho han vist:

Resultats Jornada 33:

Aquest és el videoresum de la jornada dels diumenges vespre a La Xarxa:

FONT: La Xarxa (Roger Sánchez)

El diumenge ens ha portat dues grans alegries per als altres equips principals escapulats: l'Europa B s'ha  proclamat campió del grup 17 de Quarta Catalana sense baixar de l'autocar; i és que, tot i que descansava, la derrota de l'Olympia 1-2 amb l'Alzamora, certifica el títol i l'ascens a Tercera Catalana del filñai gracienc. Moltes felicitats!

També cal felicitar el juvenil B, que s'ha proclamat campió de Preferent (tot i que el descens del juvenil A no li permet assolir l'ascens de categoria). Precisament, el juvenil A ha tancat la temporada a Divisió d'Honor amb una derrota i golejada per 1-5 amb el Cornellà. Molts ànims, i l'any vinent a intentar recuperar la categoria!

De la seva banda, l'Europa femení ha patit una cruel derrota al minut 93, 3-4 davant el Cerdanyola. A dues jornades per al final, les escapulades queden a 3 punts de Lleida i l'Estartit, i veuen reduïdes les opcions de play-off d'ascens. Sigui com sigui, magnífica temporada de les noies de Carlos Navas.