dilluns, 7 d’abril del 2014

Europa 1 - Santfeliuenc 1; punt de decepció

A vegades la línia recta no és el camí més fàcil, i avui l'Europa ho ha patit davant el Santfeliuenc. L'equip de Pedro Dólera (que ho ha vist des de la grada per sanció) ha fet un partit d'intensitat i actitud irreprotxables, però ha pecat de precipitació i abús del joc directe, i ha cedit un empat més a un Nou Sardenya on ja han volat 15 punts aquesta temporada. Cebri ha salvat 1 punt al minut 88, però el conjunt gracienc ha desaprofitat l'empat de la Montañesa per retallar diferències sobre el lideratge, i ara cau fins a la quarta plaça.

A la 1ª part, l'Europa ha agafat la iniciativa del joc, però com era d'esperar, s'ha trobat un Santfeliuenc molt ben plantat. Amb un Diego molt participatiu i incisiu, l'equip escapulat ha tingut una bona primera opció al minut 10, quan Javi Sánchez ha controlat dins de l'àrea, però un defensa se li ha creuat quan ja armava la cama per afusellar el porter visitant Santi. Tot i que els jugadors de Dólera volien, no acabaven de trobar la manera d'inquietar el Santfe, més enllà dels xuts exteriors. La pilota s'ha passat gran part d'aquest primer període més a prop del radiant sol que lluïa sobre la Vila de Gràcia que de la gespa, i la monotonia només s'ha trencat en una rematada creauda de Diego ben a prop del pal esquerre, i en una darrera acció de Carlos Cano que ha obligat a volar Rafa Leva per enviar-la a córner. Inexplicablement, l'àrbitre (que ha demostrat un criteri molt estrany durant tot el partit) no ha deixat fer el llençament de cantonada al Santfe i ha assenyalat el camí de vestidors.

Els lesionats Camacho i Charly Ruiz, a la mitja part (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Només començar la 2ª meitat, gerro d'aigua freda: al minut 2, Alberto perd una pilota en la sortida a camp propi davant la pressió de Carlos Cano, que cedeix a Josele, i aquest defineix amb molta elegància tot i la pressió de 2 defenses. La reacció immediata de l'equip ha estat molt bona, i en només 7 minuts ha posat a prova al porter visitant en 3 xuts llunyans de Cano, Diego i Javi Lara. Amb tot, l'Europa ha fet una mala lectura futbolística i emocional, renunciant massa aviat al joc elaborat, i deixant-se portar pels nervis i les protestes cap a l'àrbitre. Les pèrdues de pilota han propiciat alguna altra contra que ha generat més inquietud a la gespa i a la grada, i quan tot semblava abocat cap a una nova derrota, la fe escapulada ha tingut una mínima recompensa: pilota penjada per Cano, Javi Sánchez la prolonga amb el cap, i Cebri controla amb el pit per rematar mig caient al fons de la xarxa. Era el minut 88, i no hi ha hagut temps per gaire cosa més (en part també perquè l'àrbitre ha optat per allargar només 2 minuts, quan s'havien fet 6 canvis...), davant la decepció generalitzada: a l'Europa, perquè l'empat té regust a derrota, i al Santfeliuenc, perquè han estat a només 2 minuts de guanyar al Nou Sardenya.

El pendó de St. Medir ha presidit el partit; en l'amistós previ, Colles St. Medir 3 - Penyes CE Europa 3
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Com dèiem, l'Europa cau a la 4ª plaça, a 4 punts del líder Montañesa, a 2 del Cornellà i a 1 de l'Ascó, però ara amb només 3 punts de marge sobre el Palamós i el Terrassa. La setmana vinent, visita al camp de la Gramenet, que avui ha consumat el descens a Primera Catalana. Un partit que es perdran segur Diego i Cuadras, que avui han vist les cinquenes targetes dels respectius cicles.

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

En acabar el partit, parlàvem amb els tècnics i els golejadors del partit: Pedro Dólera i Cebri de la part gracienca, i Andrés González i Josele del costat santfeliuenc:

FONT: La Xarxa

Així ho han vist:

Resultats Jornada 32:

Aquí teniu el videoresum dels diumenges de La Xarxa de Comunicació Local:

FONT: La Xarxa (Roger Sánchez)

Jornada dolenta també per als altrs principals equips escapulats: l'Europa B no ha pogut certificar encara el títol de lliga i l'ascens a Tercera Catalana, ja que ha caigut al camp del Barcino per 2-1. Derrota també del juvenil, 3-0 al camp del Roda, que certifica el descens de l'equip gracienc.