dimecres, 2 d’abril del 2014

Cerdanyola 1 - Europa 0; desgràcia total


Pots de fum, insults, escopinades, objectes caiguts sobre els tècnics escapulats a la grada... en plena campanya del 'Joc Net'
 (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa salda la doble visita a Cerdanyola amb sentiment d'impotència i gran injustícia. Ara fa 45 dies, l'equip gracienc hi arribava com a líder, i ahir va marxar a 4 punts del primer lloc, amb un autogol, la lesió de Camacho, Rovira sense poder jugar i Pedro Dólera sense poder seure a la banqueta tot i que les respectives sancions no computaran fins diumenge (¡¿?!), i la sensació d'haver estat l'ase dels cops en temes que s'allunyen del que hauria de ser pròpiament un esport com el futbol. Ara que estan en plena campanya del 'Joc Net', la Federació Catalana podria reflexionar molt sobre tot el que ha passat a l'entorn d'aquest partit, i sobre la coherència entre els valors que pregona i els que tolera. Parlant pròpiament del partit, ahir l'equip no va saber adaptar-se a les circumstàncies, en un xoc molt físic, travat i tens, en què per acabar-ho d'adobar, la sort també li va girar l'esquena amb un autogol d'Alberto. Ara ja definitivament segon a 4 punts de la Montañesa, toca passar pàgina i centrar-se en el difícil partit de diumenge contra el Santfeliuenc.

Cordialitat inicial entre els jugadors, i hostilitat d'algun aficionat sobre Rafa Leva
 (FOTO: 'Vamos, escapulados!')


La represa es va iniciar al minut 39 de la 1ª part

 (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Aficionats de l'Europa van fer costat a l'equip
 (FOTO: 'Vamos, escapulados!')


La primera part va ser un vist i no vist que no hauria tingut gens de transcendència de no haver estat per la darrera acció: Camacho va rebre una pilota enganxat a la banda dreta i va rebre una forta trompada en la lluita amb 2 defensors del Cerdanyola. Sorprenentment, l'àrbitre Alfonso Oliva Bueno no va apreciar falta i va xiular el descans, però el jugador de l'Europa es va quedar estès al terra, i va haver de tornar cap als vestidors ajudat pels companys, amb gestos de dolor evident, i sense poder recolzar el peu a terra. Això va propiciar que Aitor Ramirez escalfés durant el descans, i entrés per substituir el seu company lesionat. 

Així van quedar el turmell i el dit de Camacho. L'acció no va tenir càstig
 (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

La segona meitat va començar amb un Europa que volia jugar per bandes amb Diego i Aitor Ramírez per aprofitar la superioritat numèrica, i un Cerdanyola ben plantat que no concedia espais per fer-ho. Diego ho va provar amb un xut al lateral de la xarxa als primers minuts, però amb un camp de dimensions reduïdes, l'equip no acabava de trobar la manera de fer notar que jugava amb un home més. Els locals també van tenir una bona ocasió en botes de Marc Garcia, que va rematar alt. El Cerdanyola va saber travar el partit i dur-lo a un terreny físic i de contacte, i això va provocar algunes picabaralles, com ara una acció en què es van enganxar Rafa Leva i el local Ivan Serrano. El partit semblava condemnat al 0-0 si no hi havia alguna acció individual o a pilota aturada que ho impedís... i la moneda va caure del cantó local al minut 72. Servei de banda molt potent de David López, Alberto intenta rebutjar, i ho fa amb tanta mala fortuna que introdueix la pilota a la pròpia porteria. Fatalitat rere fatalitat, el partit pintava molt malament per a l'equip gracienc. En la celebració del gol, un pot de fum va emboirar completament el camp, i el partit es va haver d'aturar uns instants per que escampés el núvol.

El partit es va aturar uns instants per un pot de fum
 (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Al tram final, l'Europa va intentar posar-li una marxa més, buscant el joc directe i les segones jugades, però sense encert ni clarividència als metres finals. Un xut de Diego des de la dreta, una acció embolicada a l'àrea ben resolta per l'exporter escapulat Coca, o una rematada alta de Javi Lara van ser el rèdit d'un Europa sense moltes idees. Als darrers instants, el Cerdanyola va saber jugar amb la picardia habitual de caigudes al terra, simulacions, rampes, etc. per trencar el ritme del partit. Just abans d'acabar, el local Suli va ser expulsat per una duríssima entrada sobre Aitor Ramírez, que va provocar una altra picabaralla, una falta que va acabar sense conseqüències i una enganxada entre les banquetes que va acabar amb les expulsions del segon entrenador local Iñigo Irisarri i el fisio visitant Juan León. Al final, alegria local per un triomf que els allunya del descens, i decepció escapulada per una bona oportunitat perduda per retallar distàncies sobre el líder Montañesa.

FONT: BTV Esports

FONT: Cerdanyola FC


FONT: FCF.cat



Així ho han vist: