divendres, 11 d’abril del 2014

Prèvia Gramenet - Europa; a imposar la lògica

Rovira pot tornar a l'equip després de 2 partits absent per absurditats del reglament
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Ara fa just una volta, una golejada sobre la Grama situava l'Europa líder en solitari de Tercera per primer cop en 11 anys. 19 jornades després, a l'equip només li val una victòria per seguir aspirant a la primera plaça de la lliga, i aquesta ha de ser l'única idea en la visita a Can Peixauet, la primera de les 6 finals que li queden al conjunt gracienc. Amb un rival que diumenge passat va certificar matemàticament el descens a Primera Catalana, l'equip de Pedro Dólera ha de fer valer la fam futbolística des del primer minut de partit per demostrar a tothom que encara aspira a fer coses molt grans en aquest campionat. Amb serenor, però amb decisió. Sense precipitacions, però sense dubtes.

La jornada, a més, pot ser favorable per diversos motius: per començar, aquest dissabte l'Ascó ha empatat 1-1 amb el Figueres, i amb un triomf, l'Europa el superaria a la classificació. A més, no hem d'oblidar que diumenge hi ha un enfrontament directe entre l'immediat perseguidor dels graciencs, el Terrassa, i un dels equips que està per davant, el Cornellà. Per tant, endur-se la victòria de Can Peixauet asseguraria guanyar-li punts a, com a mínim, un dels dos equips (o fins i tot als dos, si empaten).

Guille Ramon i Marc Esteban tornen a Sta. Coloma (FOTOS: Vamos, escapulados!')

Segurament, la millor notícia de la setmana va ser la suspensió del partit que havia de jugar dimecres la selecció catalana, amb presència prevista de 5 jugadors escapulats (Cano, Alberto, Guzmán, Diego i Javi Lara); havent jugat 3 partits en només 7 dies (Vilassar, Cerdanyola i Santfeliuenc), haver-se estalviat aquest amistós pot alleugerir la càrrega física amb la que arribin a Can Peixauet molts dels titulars habituals del conjunt gracienc. L'altra bona notícia és poder recuperar Rovira, després de 2 partits absent tot i que la sanció per la doble groga a Vilassar era teòricament d'1 partit. Justament per targetes es perdran el partit Diego i Cuadras, que van veure la cinquena groga diumenge passat. Continuen absents els lesionats CamachoCharly Ruiz i Alegre. La llista d'apercebuts és tan llarga com de costum: Alberto, Victor Durán, Marc Esteban, Valderas, Vivó i Guzmán es perdrien el pròxim partit, a casa contra el Vilafranca, si veuen una groga diumenge a Sta. Coloma.

Per cert, segons explica L'Independent de Gràcia, el Nou Sardenya serà la seu d'un acte en favor pel Dret a Decidir durant la Festa Major del pròxim mes d'agost.


EL RIVAL:

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Tot un històric, en un moment molt complicat. Quan un pensa en la Grama, recorda les temporades a Segona B, les promocions d'ascens a Segona, o les eliminatòries de Copa guanyades contra el Barça. Però ara la realitat del club de Sta. Coloma és ben diferent, i el descens a Primera Catalana pot ser un cop molt i molt dur. El cert és que no és cap sorpresa, després d'una temporada complicadíssima en què la plantilla es va refer de zero, i en què la delicada situació económica ha anat provocant moltes anades i vingudes de jugadors que han fet del tot impossible una estabilitat dins i fora del camp. Ser el cuer amb només 12 punts de 96 possibles, 3 empats i 17 derrotes en els últims 20 partits, i només 2 triomfs en tota la lliga, són dades prou il·lustratives d'una trajectòria erràtica i molt limitada per les circumstàncies.

Curiosament, Can Peixauet no ha vist guanyar el seu equip encara aquesta temporada: els 2 únics triomfs de l'equip colomenc van ser a Gavà (0-1) i a Cornellà (1-3), i a casa només ha pogut treure 2 empats en 16 partits (Rapitenca 1-1 i Masnou 2-2) al principi de la temporada. De fet, l'últim punt aconseguit per la Grama com a local va ser el 13 d'octubre, just 6 mesos abans del partit d'aquest pròxim diumenge. I l'últim triomf a casa va ser en l'última jornada de la passada campanya, el 18 de maig de 2013, 2-0 davant el Castelldefels. 

De cara a aquest partit, el tècnic Toni Díaz Losquiño no pot comptar amb els lesionats Carlos, Corpas, Pol Ros i Montoya, ni tampoc amb un dels seus referents amb més trajectòria, Roberto Morales, que l'any passat va fer el gol de l'empat a Sta. Coloma, i que està sancionat. En canvi, l'entrenador de la Grama recupera després de sanció Mendoza i Víctor (que, amb 24 anys, serà el jugador més veterà dels colomencs contra l'Europa).


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme

Europa i Gramenet s'han enfrontat 35 cops en partit oficial, i 21 a la lliga de Tercera Divisió. I segon el CD oficial d'Història i Estadística de l'Europa, el balanç afavoreix lleugerament l'equip de Gràcia: a nivell global, 17 triomfs, 5 empats i 13 derrotes, 55 gols a favor i 50 en contra. I a Tercera, 10 victòries, 5 empats i 6 desfetes, amb 33 gols marcats i 22 d'encaixats. L'any passat, a Can Peixauet, empat 1-1. L'últim triomf es va aconseguir el 21 de març de 1991, ara fa més de 23 anys: 1-2, amb gols de Castillo i Martínez:

FONT: hemeroteca Mundo Deportivo


A LA 1ª VOLTA:

Com dèiem a l'inici, l'Europa va saber adaptar-se a un camp anegat per la pluja, i va clavar-li una maneta a la Grama, per posar-se líder en solitari de Tercera per primer cop en 11 anys:

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

ESTADI:

CAN PEIXAUET (Avgda. Can Peixauet, -08923- Sta. Coloma Gramenet)
Diumenge, 11:45h

10 euros, General
5 euros, jubilats i dones
Gratis, socis UDA Gramenet



FONT: Google Maps

La Penya Eskapulats ha proposat al seu facebook una jornada d'europeisme completa, que inclou veure el partit del primer equip, dinar popular, i partit del femení al Nou Sardenya per la tarda:

FONT: facebook @Eskapulats


PARTITS JORNADA 33:


FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:


-Diumenge 12h, Nou SardenyaEUROPA JUVENIL - CORNELLÀ (30ª jornada Divisió d'Honor Juvenil, grup 3)

-Diumenge 16:30h, Nou SardenyaEUROPA FEMENÍ - CERDANYOLA (24ª jornada Segona Divisió femenina, grup 3)

*L'Europa B no juga aquesta setmana, però podria ser matemàticament campió si l'Olympia perd.


FONT: CE Europa.cat