dimecres, 14 de maig del 2014

Sabies que...? Mateu Lahoz va xiular l'últim triomf de l'Europa a play-off, ara fa 13 anys!

L'àrbitre preferit de Mourinho va xiular l'última victòria escapulada en play-off, ara fa 13 anys!
(FOTO: lapreferente.com)

L'any passat, l'Europa trencava amb 12 anys sense jugar un play-off, i l'aventura es va acabar ràpid, amb dues derrotes contra l'Arandina. Enguany, però, l'Europa repeteix presència en la lluita per pujar a 2ª B, i aspira a completar el camí cap al somni de l'ascens. El primer objectiu serà aconseguir una victòria en el partit d'anada contra el Mutilvera navarrès, aquest pròxim diumenge a les 18h al Nou Sardenya. I aquest fet, no es produeix des de fa 13 anys. Concretament, la darrera victòria escapulada en un partit de play-off va ser el diumenge 10 de juny de 2001, quan l'equip que llavors entrenava Juan Moscoso va derrotar el Vilafranca de Bonany balear per 0-1. El gol del triomf el va anotar Albert Serrano, al minut 23, i des del punt de penal. Un penal que havia xiulat, ni més ni menys, un joveníssim Mateu Lahoz; l'àrbitre valencià que ara a unes setmanes va dirigir la final de Copa entre Barça i Reial Madrid i dissabte xiularà el decisiu Barça-Atlètic de Madrid, i que en el seu dia es va fer famós quan el llavors entrenador madridista José Mourinho el va assenyalar com el seu preferit, perquè deixava jugar sense interrompre massa el joc.


10 de juny de 2001, l'últim triomf en play-off
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)

Amb tot, en aquella fase d'ascens (que encara es jugava en format lligueta), l'Europa només va aconseguir guanyar un altre partit (contra el Lorca 4-0, una setmana abans), i va acabar tercer del seu grup, per darrere els murcians i l'Alacant, que és qui va guanyar aquella fase d'ascens. Veurem si aquest cap de setmana l'Europa pot trencar amb els 13 anys sense triomfs en play-off. Per si de cas, ens fixarem en el nom de l'àrbitre, el canari Raul Martín González Francés, no fos cas que d'aquí a uns anys estigui també xiulant a l'elit...


CERCAVILA POPULAR I VÍDEO MOTIVACIONAL DELS ESKAPULATS

L'afició de l'Europa la vol fer grossa aquest play-off
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

 L'afició de l'Europa comença a viure amb intensitat els dies previs a l'inici dels play-off, i ja s'està començant a movilitzar per gaudir d'aquesta experiència tant o més que l'any passat. Si ara fa un any contra l'Arandina, 3.550 persones van venir al Nou Sardenya per donar suport a l'equip, enguany l'objectiu és superar aquella xifra, ja no només d'aficionats de l'Europa, sinó també de gent de tot el futbol català. Així, a les xarxes socials ja ha començat a rodar el hashtag #objectiu4000, per tal d'arribar o superar aquesta xifra en el partit de diumenge. 

A més, la penya Eskapulats ha publicat un parell d'iniciatives de suport per tal d'implicar tota la Vila de Gràcia amb l'Europa, ara que arriba l'hora de la veritat. Així, el diumenge, dues hores abans del partit, han convocat una cercavila popular que sortirà de la Plaça del Raspall a les 4 de la tarda, per fer camí fins al Nou Sardenya. Els Eskapulats també han preparat un vídeo motivacional, per tal que tothom vagi diumenge a l'estadi del carrer Camèlies, amb frases com "Som l'orgull de la Vila de Gràcia; no només pel futbol, fes-ho per la Vila, per la història, fes-ho per Gràcia" o "No repetirem la història, ara viurem la glòria". Si en veure el vídeo no tens ganes infinites que arribi diumenge, tens orxata a les venes!!

FONT: Youtube Eskapulats Gràcia


Per cert, precisament, "l'afició sorollosa que converteix el Nou Sardenya en una caldera" és un dels punts destacats en l'anàlisi de l'Europa que fa Periódico de la Tercera. Us trobareu curiosos canvis de nom o de posició d'alguns jugadors escapulats, però en la seva defensa, cal admetre que moltes vegades és complicat trobar informació fidedigna dels rivals de play-off en una categoria com Tercera divisió.