dijous, 22 de maig del 2014

Sabies que...? La Mutilvera només ha sumat 4 resultats a casa que eliminarien l'Europa

Mutilnova, el camp del Valle d'Aranguren, pròxim objectiu escapulat
(FOTO: cdsanfernando.com)

Aquesta setmana ja explicàvem que l'Europa només ha perdut 2 partits a domicili en els 2 últims anys (d'un total de 41 partits a fora) per més d'un gol, únic resultat que eliminaria l'equip escapulat del play-off d'ascens a 2ª B a les primeres de canvi: va ser el 2-0 a Castelldefels del passat mes d'agost en Copa Catalunya, i el 2-0 a Aranda de Duero del play-off de l'any passat, en un molt mal partit dels graciencs. De fet, en tota la lliga, dels 19 partits lluny del Nou Sardenya, l'Europa ha tret 14 resultats que classificarien l'equip per a semifinals (totes les victòries i empats), i els altres 5 forçarien la pròrroga (i és que les 5 derrotes a domicili d'aquesta temporada han estat per 1-0: Montañesa, Manlleu, Cerdanyola, Pobla de Mafumet i Terrassa).

La pluja pot ser un altre element a tenir en compte diumenge a Mutilva
(FOTO: amigosdelagunak.com)

Repassant les xifres com a local de la Mutilvera, ens adonem que és un equip molt fiable al seu camp, i que presenta números molt similiars als de l'Europa a casa: 12 victòries, 5 empats, i 2 derrotes (curiosament, en els 3 darrers partits jugats a Mutilva). El cas, però, és que d'aquests 19 partits jugats al seu estadi, la Mutilvera només ha aconseguit 4 resultats que li servirien per passar ronda: 2-0 contra el Valle de Egüés, un 4-0 contra Eriberri, 2-0 davant el Txantrea, i un 4-1 contra el Lagun Artea. 6 victòries més van ser per 1-0 (resultat que forçaria la pròrroga), i els 9 restants classificarien l'Europa (els cinc empats, les dues derrotes, i dos triomfs per 2-1). 

Obviament, només són xifres orientatives i que no es poden aplicar al partit del pròxim diumenge com si fossin matemàtiques, però sí que poden ser útils per valorar de manera aproximada el potencial com a local del rival de l'Europa, i el del conjunt gracienc com a visitant. Sigui com sigui, diumenge no hi ha haurà estadístiques que valguin, i només comptarà la bona feina escapulada i el punt de sort necessari sempre en aquests casos.

ÀRBITRE DE LA RIOJA I PLA DE VIATGE DEFINIT

Cartes, llibres, revistes o música van amanir el viatge de l'any passat a Aranda de Duero
(FOTO: 'vamos, escapulados!')

A mida que s'apropen els dies del partit de tornada, es van concretant més aspectes del viatge i del partit. Per exemple, l'àrbitre del partit serà el col·legiat de La Rioja Juan Francisco Morato Cordera. (totes les designacions arbitrals dels partits de play-off, en aquest enllaç). A més, l'Europa ha publicat avui al seu lloc web el pla de viatge de l'equip, que sortirà dissabte a les 13:45h des del Nou Sardenya. L'arribada a terres navarreses està prevista per a un amica més enllà de les 8 del vespre, per tal de sopar, descansar o veure plegats la final de Lliga de Campions. Diumenge al matí, l'equip farà una suau sessió d'entrenament al camp de la Mutilvera. La tornada cap a la Vila de Gràcia es farà tot just acabi el partit, i confiem que sigui amb el bitllet a semifinals sota el braç. Tots els detalls del viatge, al web del club.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Per cert, el termini per reservar plaça als autocars d'aficionats que posa el club s'ha ampliat fins divendres a les 19h, per apurar les 12 places que queden disponibles (l'autocar és de 60 places). Recordeu que es pot reservar directament a oficines (c/ Secretari Coloma 140) o trucant al tf 93 210 25 51; se sortejaran dues noves samarretes del #P14YOFF entre tots els viatgers. I també fins demà divendres a les 19h, a oficines del club i al mateix tf., es pot reservar la nova samarreta, que es posa a la venda en una edició limitada, tal i com explicàvem a les darreres hores.