dilluns, 12 de maig del 2014

Europa 0 - Masnou 2; tercers, i amb dubtes

Tímida celebració de l'Europa pel play-off i eufòria del Masnou per la salvació
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

"Les últimes derrotes no m'han deixat celebrar ni valorar el major èxit de la meva carrera esportiva!". El tuit de Javi Sánchez després del partit d'avui resumeix a la perfecció l'estat anímic amb que l'Europa acaba la lliga: un gran èxit com és jugar un play-off per segon any consecutiu després de 12 anys sense fer-ho queda enterbolit per dues derrotes consecutives que t'han fet perdre un títol de lliga que depenia de tu mateix, i t'han deixat males sensacions per afrontar el repte de l'ascens. Avui, una pèssima primera part t'ha condemnat, tot i la gran reacció de la 2ª meitat en què només els pals i el porter del Masnou han evitat la remuntada. Una bona lliçó de cara als play-off: o surts endollat des del primer minut, o et pinten la cara. Tot i les darreres decepcions, arriba el moment de fer tàbula rasa i gaudir de l'experiència del play-off com s'ho mereix, que ja tindrem temps d'aquí a unes setmanes de fer balanços de temporada. També gaudiran del play-off Terrassa, Montañesa i Cornellà, que ha estat finalment el merescut campió de lliga. Felicitats als de l'ex-escapulat Jordi Roger!

El 'tifo' dels Eskapulats, escalfant motors per al play-off
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa ha semblat sortir a fer la feina ben aviat, i ja al primer minut, Cebri ha tingut una bona ocasió en un xut creuat que ha sortit a prop del pal dret de la porteria del Masnou. Els del Maresme, però, han anat guanyant terreny a mida que avançaven els minuts, demostrant que la necessitat de supervivència podia més que el desig de títol escapulat. Després d'un parell d'avisos, l'ex-Europa Èric Blasco ha fet un dels gols de la temporada, en una espectacular xilena al minut 24, davant la qual Eloi no ha pogut fer res. Gairebé sense temps per a la reacció, 9 minuts després, Guille ha comès un penal innocent que ha transformat un altre ex-escapulat, Aitor González. Amb un Europa completament desdibuixat, Èric Blasco ha pogut sentenciar el partit en una contra a 5 minuts del descans, però ha rematat massa alt. Just abans de marxar cap a vestidors, una bona triangulació dins l'àrea ha provocat l'ocasió més clara de l'Europa a la primera meitat, en un mà a mà que Charly Ruiz, amb la dreta (cama dolenta), no ha pogut resoldre. Ha estat només la primera gran aturada d'un David Pociello que s'ha convertit en un malson per als graciencs a la segona part...

...i és que a Pedro Dólera no li ha agradat gens la primera meitat dels seus homes i ha buscat la reacció de manera dràstica, amb un triple canvi en temps de descans: han entrat Camacho, Marc Esteban i Rovira (que ha jugat de lateral esquerre), i han marxat Cuadras, Guzmán i Charly. Uns canvis que han tingut un efecte imminent: en nomes 5 minuts de la represa, l'Europa ha tingut tres ocasions, amb una rematada fora de Rovira, una altra de Javi Lara que ha rebutjat Pociello, i una volea de Javi Sánchez a la sortida d'un córner que s'ha estavellat al travesser. El setge escapulat ha continuat en botes de Camacho, però primer una intervenció espectacular del porter masnoví, i 9 minuts després el pal i l'esquena de Pociello (que ha evitat el gol a boca de canó de Javito en el rebuig) han impedit que l'equip de la Vila de Gràcia retallés diferències. Dues rematades altes de Cebri, i dues més d'un Javi Sánchez que buscava el pitxitxi aturades per Pociello, tampoc han estat suficients per que l'equip aconseguís reaccionar. Al final, un 0-2 que ha provocat l'eufòria masnovina i una nova decepció per a un Europa que ha celebrat de manera tímida el play-off, conscient de la oportunitat perduda en les dues últimes setmanes.

 La pinya de jugadors i afició per celebrar el play-off
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Javi Sánchez, premi al Jugador amb Més Caliu, i Rafa Leva, premi al millor de l'any per a la Torcida
(FOTOS: 'Vamos, escapulados!')


Aquest dilluns a les 17h a Madrid, tindrà lloc el sorteig de la 1ª ronda dels play-off d'ascens a 2ª B (mitja hora abans, es farà el sorteig dels equips de 2ª B que opten a pujar a 2ª, amb 4 catalans: Llagostera, L'Hospitalet, Lleida i Nàstic). Tal i com va passar l'any passat, en ser tercer, l'Europa s'haurà d'enfrontar contra un altre tercer de grup, i el factor camp també s'haurà de sortejar. El president escapulat Guillaume De Bode i el delegat Albert Benet representaran l'Europa en el sorteig. Els possibles rivals són aquests 17 (i sí, entre ells, torna a haver-hi l'Arandina...):

El hashtag #P14YOFF, l'etiqueta oficial del play-off escapulat 2014 a les xarxes socials
(FONT: twitter CE Europa)



FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

Al final del partit, parlàvem amb el tècnic i el capità de l'Europa,  Pedro Dólera i Alberto González, i també amb el protagonista de la segona meitat, el porter del Masnou David Pociello, que amb les seves aturades ha evitat la remuntada escapulada:



Així ho han vist:


-Futbolcatalunya



Resultats Jornada 38:

 FONT: FCF.cat


Aquest és l'habitual videoresum dels diumenges que fa en Roger Sánchez a La Xarxa:

 FONT: La Xarxa