diumenge, 4 de maig del 2014

Terrassa 1 - Europa 0; trista alegria

Dels 3 equips que avui han certificat play-off, l'Europa ha estat l'únic que no ho ha celebrat a la gespa
(FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CEEuropa)

El grau de les decepcions acostuma a ser inversament proporcional a la il·lusió que hi hagis posat, i suposo que per això, a aquesta hora de la nit, la decepció personal continua sent monumental. Derrota el dia que menys tocava, penal clamorós a Rovira que no et xiulen, lesions de Rafa Leva i Cano, gols dels rivals a última hora que ho capgiren tot, Javito perd la primera posició al pitxitxi... tot i el gran èxit que suposa la classificació matemàtica per al play-off d'ascens a 2ªB per segon any consecutiu, ara mateix un no pot evitar sentir un sabor molt amarg per cóm ha anat tot plegat. La desfeta per 1-0 a Terrassa, combinada amb les victòries de Cornellà i Montañesa, fan que l'Europa hagi caigut del lideratge a la tercera plaça en només uns minuts de sotregades classificatòries, i que ara depengui de 2 equips per complir el somni de ser campió de lliga 51 anys després. En aquesta lliga de bojos, tot és possible encara, i segurament amb el pas de les hores valorarem com es mereix la classificació per al play-off; però sincerament, només unes hores després de la derrota, aquest diumenge continua sent el dia de la mare... que em va parir.

L'afició de l'Europa, un altre cop espectacular!

L'Europa ha comptat amb el sensacional suport de desenes d'aficionats que per unes hores han convertit l'Olímpic de Terrassa en una mena de sucursal del Nou Sardenya. El matí, però, ha començat a girar-se ben aviat, quan al minut 13 (ves per on), Rafa Leva s'ha lesionat. Tot i que ha intentat continuar, el porter gracienc ha hagut de ser substituït per Eloi 4 minuts després. En un partit molt tancat, la primera ocasió clara no ha arribat fins a la mitja hora de joc, quan Cebri ha estat a punt de repetir el gol de falta que va fer la temporada anterior en aquest mateix escenari i porteria; el seu xut, però, l'ha rebutjat a córner Ortega. Cinc minuts després, cop dur, quan el Terrassa ha fet un gol 'made in Europa': falta al segon pal que posa Jaime, i que remata Oriol Dot lliure de marca. El golejador terrassenc ha tornat a ser protagonista només 4 minuts després, quan ha comès un penal clamorós sobre el gracienc Rovira que l'àrbitre (just davant de la jugada!) no ha xiulat de manera absolutament incomprensible. I en van...

Als 9 minuts de la represa, Pedro Dólera ha posat tota la carn a la graella, quan ha fet entrar Diego i el pitxitxi Javi Sánchez, que sorprenentment s'havia tornat a quedar a la banqueta com en els últims partits de visitant. Diego ha trigat només 3 minuts a posar la primera pilota d'or al cap de Cebri, però el davanter escapulat ha rematat per sobre el travesser. També Javito ho ha provat de cap, però Ortega ha aturat sense massa problemes. Sigui pels nervis graciencs, per la bona tasca defensiva terrassenca, o per l'infortuni que ha deixat Cano i Vivó jugant amb problemes físics amb els 3 canvis ja fets, l'Europa pràcticament no ha generat ocasions clares, i de fet ha estat el Terrassa qui ha pogut matar el partit a la contra, amb ocasions clares de Pedro Garcia i Montoro.

Tot i l'alegria momentània pel gol de l'empat del Gavà a Cornellà que tornava a posar líder l'Europa, els cops finals a un matí per oblidar han arribat quan la Montañesa ha marcat al minut 81 i el Cornellà al 88 dels respectius partits: el conjunt gracienc queia així a la tercera plaça, i amb la sensació d'haver deixat escapar una oportunitat històrica. Caldrà esperar, però, a un últim miracle en aquesta lliga d'emocions fortes: per ser campió, caldrà vèncer al Masnou a casa, i esperar que no guanyin ni el nou líder Cornellà a Castelldefels, ni la Monta a casa contra el Vilassar. El play-off ja és matemàtic, perquè l'Europa té el goal-average guanyat amb Rubí i Terrassa, i també un hipotètic cas de triple empat amb aquests dos equips. D'aquí a 8 dies tornarem a viure les emocions del sorteig del play-off, i aquesta és la gran alegria que ens deixa un diumenge per oblidar.

FONT: La Xarxa (Roger Sánchez)

Pel que fa a la resta de principals equips escapulats, les noies han posat fi a una temporada fabulosa amb un empat a 2 davant l'AEM, que les fa acabar quartes, en l'any del retorn a Segona divisió. L'Europa B ha guanyat 2-4 al camp de l'Alegria, i ja deixa l'Olympia 18 punts enrere, amb l'ascens a Tercera Catalana garantit de fa setmanes.