dissabte, 24 de maig del 2014

Prèvia Mutilvera - Europa; marcar pot ser la clau

Molt queda encara per lluitar per aribar a semifinals del play-off d'ascens a 2ªB
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa viatja a Navarra amb l'objectiu de rematar el passi a semifinals del play-of d'ascens a 2ª B. L'1-0 del partit d'anada i la 2ª part del partit al Nou Sardenya permeten ser optimista, però la 1ª part d'aquell matx també és prou avís com per que ningú s'adormi ni es cregui que ja tenim la feina feta. La tornada al camp de la Mutilvera serà probablement molt complicada, i caldrà saber patir en determinats moments, però com deia Pedro Dólera aquesta setmana, l'equip ha de sortir sabent que marcar un gol aproparia, i molt, l'objectiu de ser dilluns a les 17h al sorteig de les semifinals que es farà novament a Madrid. 

L'equip arriba al partit amb bones sensacions i l'autoestima recuperada, després de l'enorme feina col·lectiva que es va fer a l'anada. Aquesta via de feina, solidaritat, desgast i paciència ha de ser el camí en el partit a Navarra, en un camp de dimensions molt grans i on hi haurà molts espais: per tant, més complicat per defensar, però alhora, amb més opcions de fer mal al contraatac. Les sortides amb espais i les jugades a pilota aturada han de ser les principals armes per fer mal al rival, tal i com es va demostrar en el partit de diumenge passat a la Vila de Gràcia.

Rafa Leva es convertirà en centenari escapulat
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Pedro Dólera només té la baixa ja sabuda d'Albert Alegre. Després de l'exhibició del partit d'anada, Rafa Leva complirà 100 partits com a escapulat aquest diumenge. El porter de l'Europa té bons records de Navarra, i és que al camp del Tudelano va aconseguir l'ascens a 2ª B amb el Santboià l'any 2010, aturant un penal decisiu en la tanda definitiva que va resoldre l'eliminatòria.

Això és el que deia a BTV el tècnic escapulat Pedro Dólera sobre el partit de diumenge:

FONT: BTV Esports


L'Europa surt dissabte a les 13:45h des del Nou Sardenya cap a terres navarreses. Aquest serà el seu pla de viatge detallat, segons recull el web oficial del club. Un centenar d'aficionats acompanyarà l'equip en el partit de diumenge, entre la seixantena que va en l'autocar del club, els Eskapulats que viatjaran dissabte en tren, i cotxes particulars. Si hi aneu, emporteu-vos paraigües, roba de pluja i d'abric: les previsions parlen de pluja, una mica de vent, i temperatures entre els 11 i els 14 graus:

FONT: meteosat.com


EL RIVAL:

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Després del partit d'anada, de ben segur que la Mutilvera es voldrà treure l'espineta. Des de Navarra han insistit aquesta setmana que l'equip està capacitat per aixecar-li l'1-0 a l'Europa, i per fer-ho, s'aferren a les grans dimensions del seu camp, el suport del seu públic, i la bona imatge que van donar a la primera meitat del partit del Nou Sardenya. Com a local, el conjunt de Javier Moncayo és un equip molt fiable (12 triomfs, 5 empats i només dues derrotes), però cal remarcar que dels 19 partits a casa que ha jugat a la lliga, només n'ha guanyat 4 per més d'un gol. A més, només ha guanyat 1 partit dels últims 4 jugats com a local.

De cara a aquest partit, Moncayo recupera el pivot defensiu Cisneros, un home clau per donar equilibri al mig del camp que no va jugar a Gràcia per lesió. Continua de baixa el lesionat de llarga durada Andoni Ibáñez.


PRECEDENTS:

L'únic partit a la història entre Europa i Mutilvera va ser el de diumenge passat, amb 1-0 favorable als graciencs, amb paper destacat de Rafa Leva i Àlex Cano:

FONT: BTV Esports

Els altres 9 precedents contra equips navarresos corresponen a partits contra Osasuna (8 de lliga de Segona Divisió als anys '60, i el partit del centenari escapulat): el balanç és de 3 victòries, 1 empat i 5 derrotes, 10 gols marcats i 10 d'encaixats.

Una dada interessant és que en les dues últimes temporades, l'Europa només ha perdut 2 de 41 partits oficials a domicili per més d'un gol (resultat que eliminaria els escapulats): 2-0 a Castelldefels en Copa Catalunya el passat mes d'agost, i el 2-0 al camp de l'Arandina en el partit de play-off de l'any passat. Enguany, dels 19 partits a fora de casa en lliga, 14 resultats ens classificarien i 5 forçarien la pròrroga (les 5 derrotes a domicili, que han estat per 1-0: Montañesa, Manlleu, Cerdanyola, Pobla de Mafumet i Terrassa).

En el play-off d'ascens a 2ª B de l'any 2007, el Girona va caure 1-0 al camp de la Mutilvera, però com explicàvem ara fa una setmana, en la tornada va remuntar a Montilivi amb un contundent 4-0.


ESTADI:

MUTILNOVA - CAMPO MUNICIPAL VALLE DE ARANGUREN (Avda. Del Soto s/n - Mutilva)
Diumenge 25 maig, 18h

10 euros, general*
5 euros, socis UD Mutilvera
Gratis, jugados futbol base Mutilvera

FOTO: cdsanfernando.com

FONT: Google Maps

*Està previst que les taquilles del camp s'obrin a les 16:30h

Xiularà el partit el col·legiat de La Rioja Juan Francisco Morato Cordera.

La TV local oferirà el partit en directe per internet

Per cert, per a tots aquells que no viatgeu a Mutilva, la TV navarresa Navarra Deportiva ha anunciat que oferirà el partit en directe per internet. L'enllaç per seguir-lo en streaming és aquest.


RESTA PARTITS CATALANS PLAY-OFF







FONT: Futbolme



Ascens a Segona divisió:






FONT: Futbolme