diumenge, 1 de juny del 2014

Europa 0 - Socuéllamos 0; empat a res

Molta brega i por a encaixar, i poc futbol; diumenge, a Socuéllamos, es resoldrà la semifinal
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa i el Socuéllamos han empatat sense gols en un dels pitjors partits que s'ha vist al Nou Sardenya aquesta temporada. L'equip manxec ha plantejat un partit molt conservador i l'Europa no ha sabut trencar la defensa rival; després d'una bona primera meitat però sense profunditat, a la segona ha pogut més la por a encaixar que l'ànsia de guanyar, i fins i tot san Rafa Leva ha hagut de salvar l'equip amb una doble intervenció en el temps afegit. El retorn sorpresa d'Albert Alegre més de 5 mesos després, la ratxa sense encaixar que ja arriba als 327 minuts, i l'ambientàs dels 3.250 espectadors en un Nou Sardenya preciós, les notes més positives d'un partit que deixa l'eliminatòria completament oberta.

Espectacular tifo de més de 20 metres dels Eskapulats
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El partit ha començat amb l'entrega d'una samarreta commemorativa dels 200 partits a Pedro Dólera, i amb una grata sorpresa: el retorn i titularitat al lateral esquerre d'Albert Alegre, després de poc més de 5 mesos del desafortunat accident domèstic que va patir just abans de l'aturada nadalenca. Alegre ha ocupat el lloc del lesionat León, mentre Vivó ho ha fet en la plaça que estava ocupant el també Marc Esteban als últims partits. De seguida s'ha vist que el Socuéllamos venia a plantar-se molt ferm en defensa i buscar alguna contra, davant un Europa que volia tenir la pilota i desequilibrar per bandes amb Rovira i Camacho. Els centrals Javi Díaz i Pablo Buendía lligaven en curt a Javi Sánchez, i el cert és que a l'equip li ha costat trobar vies d'aigua en la defensa manxega. Les poques opcions de gol han arribat en un llençament de falta amb rosca de Javi Lara que ha sortit desviat, i dues tímides rematades de cap de Camacho i Cano. El millor és que el Socuéllamos no donava gens de sensació de perill, i només ho ha provat en un parell de llençaments exteriors d'Alfonso

Prop d'un centenar d'aficionats del 'Socu' també han donat color i bon rotllo a la grada
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

A la segona meitat, el Socuéllamos ha donat un petit pas endavant, segurament esperonat per una primera part força tranquil·la per al seu porter. Amb tot, la primera (i gairebé única) ocasió clara ha estat per a l'Europa, en una prolongació que ha deixat sol Javi Lara a la frontal esquerra; el migcentre, però, s'ha precipitat en la rematada, i el xut ha marxat desviat. Pedro Dólera ha volgut moure fitxa buscant alternatives per trencar el partit, i ha fet entrar Cebri, Guzmán i Diego per Camacho, Valderas i Javi Sánchez, però això tampoc ha canviat massa el guió del partit. Segurament en l'inconscient col·lectiu de l'equip ha pesat més la voluntat d'assegurar el 0 a la porteria pròpia recordant el partit de l'Arandina de l'any passat. Els visitants tampoc tenien massa voluntat de molt més, però en la segona meitat han rondat més l'àrea escapulada, i han donat sensació de perill en córners i faltes. Precisament han estat dos llençaments directes als últims 5 minuts els més perillosos: al 85, Kike Domínguez ha tancat moltíssim una falta gairebé sense angle des de la dreta, i Rafa Leva ha hagut de desviar a córner. I ja al temps afegit, un altre cop Kike ha centrat, Javi Díaz ha rematat d'esquenes, i Leva ha volat per salvar el 0-1, llençant-se ràpidament després als peus de Santi Cabeza, per evitar també una segona rematada sol a l'àrea petita. Al final, un 0-0 que deixa igual de satisfets/insatisfets a uns i altres. Sigui com sigui, a l'Europa li valdria qualsevol empat amb gols o victòria a la tornada per passar a la final del play-off. Vamos, escapulados!!

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros) 

FONT: La Xarxa (Roger Sánchez) 




CANVIS: Cebri x Camacho ('58), Guzmán Valderas ('69), i Diego x Javi Sánchez ('74) // Santi Cabeza x Alfonso ('66), i López x Vílchez ('92)
GOLS: -
TARGETES: Grogues a Víctor Durán, i Javi Lara // i a Alfonso, Javi Díaz i Javi Bolo. També ha estat expulsat el tècnic visitant Ángel García Cosín.


Zona Mixta:

Al final del partit parlàvem amb un dels més incisius avui, Ramon Rovira, el feliçment retornat Albert Alegre, i el tècnic bicentenari Pedro Dólera:


FONT: 'Vamos, escapulados!'

Rovira també ha parlat amb David Fleta, en el post-partit de la retransmissió que ha fet La Xarxa per ràdio i TV:

FONT: La Xarxa


I això és el que recull el web oficial de l'Europa de les rodes de premsa dels dos tècnics.


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web UD Socuéllamos

-Golcat
-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-Passió Esportiva
-El Travesser
-Esport Catalunya
-La Segunda B
-El 9 Esportiu
-La Vanguàrdia

-L'Independent de Gràcia
-3div18.com
-Foro Socuéllamos
-En Castilla La Mancha
-Castilla La Mancha Deportes
-Mancha Información


Resta resultats catalans play-off:


FONT: Futbolme

Play-off a Segona:

FONT: Futbolme