dimarts, 24 de juny del 2014

Nous fitxatges (1): Nils Puchades, vist per David Ferrús

Nils torna a vestir d'escapulat 2 anys després
(FOTOS: 'Vamos, escapulados!')

Com ja vam fer l'estiu passat, comencem avui a repassar els nous fitxatges de l'Europa 2014-2015. En aquesta primera entrega, ens fixem en un dels retorns sonats: Nils Puchades. En aquest cas, és el periodista que segueix la Montañesa a BTV, David Ferrús, qui ens apropa el perfil del nou davanter escapulat, i també ho farà amb els altres dos jugadors provinents de l'equip de Nou Barris, Poves i Padilla. En cada capítol, repassem la figura esportiva i humana del jugador en qüestió amb un periodista del futbol català que l'ha conegut de ben a prop. A més, també afegim l'entrevista que vam compartir amb ells el dia de la presentació. Moltes gràcies a tots els companys que s'han prestat amb total predisposició a donar un cop de mà per poder conèixer millor als nous futbolistes escapulats, i molta sort per a tots els jugadors nouvinguts en aquest etapa al Nou Sardenya. Vamos, escapulados!!

Nils Puchades, buscant la Gran Onada del Nou Sardenya


El futbol i el surf tenen alguns paral·lelismes. La primera vegada que et plantes amb la taula davant el mar, no pots evitar sentir aquell pessigolleig a l'estòmac i un petit nus a la gola que no t'acaben de deixar comprovar el teu potencial real, garrativat com estàs. I en certa manera això mateix és el que et pot passar quan debutes amb un equip de primer nivell sense haver sortit del tot de l'ou futbolístic. Afortunadament, però, la vida a vegades et dóna segones oportunitats...

En Nils Puchades va néixer a Sant Pol de Mar una revetlla de Nadal de l'any 89. Així que, en certa manera, estava predestinat a una vida on el mar tingués protagonisme. A ell li va donar pel surf, com deixa entreveure moltes vegades amb la seva roba. I quan tocava de peus a terra, es deixava anar amb la seva altra gran passió: el futbol. Va començar a donar puntades a la pilota a les categories inferiors del Sant Pol, i amb el pas del temps, la vida el va portar cap a Barcelona. Llicenciat en INEFC, i coordinador d'activitats extraescolars, ha passat ja per diversos equips de la capital catalana, com Horta, Montañesa o Europa. La seva primera etapa al Nou Sardenya, ara fa 2 anys, el va agafar massa jove, massa inexpert, amb massa 'timidesa' futbolística. Però el pas per la Bombonera de Nou Barris l'ha canviat i l'ha fet créixer com a jugador. S'ha deixat anar, ha crescut en autoestima futbolística, i ha demostrat a tothom del què és capaç. Les xifres parlen per sí soles: 14 gols no els marca qualsevol, i l'Europa mateix ha pogut tastar enguany cóm se les gasta aquest davanter de mare sueca que no aixeca la veu fora del camp, però que parla a crits amb la pilota als peus per les bandes dels camps del futbol català. Veí de la gracienca Plaça Lesseps, te'l pots trobar qualsevol dia prenent alguna cosa a la fresca en les places de la Vila. I ara s'ha tornat a plantar davant el mar de gespa del carrer Camèlies, amb la seva taula de surf amb forma de botes de futbol, disposat a afrontar el repte que cerquen tots els surfistes: buscar la Gran Onada del Nou Sardenya.


NILS: "ARA SÓC UN JUGADOR AMB MÉS CONFIANÇA, EXPERIÈNCIA I ARRIBADA; TINC GANES DE FER UN BON PAPER A L'EUROPA"

FOTO: 'Vamos, escapulados!'


FONT: 'Vamos, escapulados!'


I aquest és el vídeo que van fer els companys de BTV amb 'els 3 mosqueters de la Montañesa', Padilla, Nils i Poves:


FONT: BTV Esports