dimarts, 17 de juny del 2014

9 fitxatges per somiar; 10 jugadors no seguiran



Sergio, Oriol Dot, Pastells, Putxi, Nils, Padilla, Poves, Ignacio Rosillo i Joan Vives, nous fitxatges
(FOTOMUNTATGE: 'Vamos, escapulados!')

9 fitxatges, 10 marxes i 11 renovacions. Com explicàvem la passada setmana, la revolució a la plantilla de l'Europa per lluitar per lliga, playoff i ascens és profunda, i respon a la voluntat dels tècnics de renovar dinàmiques i buscar noves competències que augmentin el potencial de l'equip i el suc a treure-li als jugadors que renoven. Tot plegat té molts noms propis, així que anem per parts: els fitxatges són el porter de la Grama Sergio Fernández; els laterals del Terrassa Oriol Dot i el del Castelldefels Sergi Pastells; els migcampistes Gerard Puigoriol 'Putxi' (Manlleu), Joan Vives (Vilassar de Mar) i Alberto Padilla (Montañesa); i dos atacants més de la Monta, Nils i Poves, a més del jugador del Prat Ignacio Rosillo. Si no hi ha canvis de darrera hora, tots ells seran presentats dijous a les 19:30h al Nou Sardenya.

De les 10 baixes, 3 responen a voluntat de jugadors de tenir més minuts (Eloi, Vivó i Diego) i les altres 7 les han decidit els tècnics per qüestions esportives (Guille Ramón, León, Cuadras, Marc Esteban, Charly Ruiz, Aitor i Cebri). I els 11 que continuen són Rafa Leva, Alegre, Cano, Víctor Durán, Alberto, Javi Lara, Guzmán, Valderas, Javi Sánchez, Rovira i Camacho.

LES ALTES:

Repassem breument qui són els nous fitxatges, i als pròxims dies ja tindrem temps de parlar amb ells i aprofundir sobre ells amb la complicitat de gent que els coneix millor. Totes les estadístiques de la temporada estan extretes de Golcat:

SERGIO FERNÁNDEZ 
Aquest jove porter de 20 anys de la Grama respon al perfil de porter sub-23 que buscaven els tècnics per suplir l'absència d'Eloi en el rol de suplent de Rafa Leva que pugui donar la talla quan li toqui jugar. De fet, a la Grama ja ha jugat aquest paper com a suplent de Juanmi: en total, ha disputat 8 partits (7 de titular) i 638 minuts, ha vist i una vermella i ha encaixat 12 gols. Curiosament, 7 d'aquests 12 gols van ser en l'històric 1-7 d'aquesta darrera temporada, la major golejada a domicili de la història de l'Europa.

ORIOL DOT
Lateral dret de gran recorregut i polivalència (en la seva carrera també ha jugat d'extrem o de davanter), Oriol Dot és un dels millors defensors de banda de Tercera. No és estrany que l'any passat fos escollit en l'onze ideal de 'Tercera.cat'. Amb 26 anys, i amb experiència a Tercera a Rubí o Terrassa (amb qui enguany ha jugat play-off), cobrirà la marxa de Guille Ramon. A la darrera campanya ha jugat 32 partits (31 de titular), i ha sumat 2.778 minuts de lliga, 9 targetes grogues, 2 vermelles, i ha marcat un gol; curiosament, el que va valer el triomf 1-0 sobre l'Europa que deixava gairebé sense opcions de títol de lliga als escapulats, en la penúltima jornada (també ell va cometre el clar penal sobre Rovira que l'àrbitre no va xiular).

SERGI PASTELLS
Un dels diversos fitxatges de l'Europa amb passat escapulat (en categories inferiors). Sergi Pastells també és un jugador molt polivalent: fitxat en principi com a lateral, aquest jove de 21 anys també pot ocupar posicions atacants, gràcies al seu talent. En etapes formatives havia passat per Espanyol, Cornellà i Europa, i com a amateur ha jugat a la Grama i al Castelldefels. En el seu any als Canyars, ha estat el setè jugador més utilitzat, amb 33 partits (27 de titular), 2.466 minuts, 6 targetes grogues, i 5 gols.


GERARD 'PUTXI'
Com dèiem divendres passat, 'Putxi' és un migcampista total: tot i tenir només 23 anys, en Gerard Puigoriol és un jugador experimentat i amb jerarquia, com ho demostra el fet que ha estat titular indiscutible als últims anys al Manlleu que ha jugat play-off i a la selecció catalana amateur dels èxits a la Copa de les Regions UEFA, on és un dels capitans. El de Calders és un jugador incansable i omnipresent, i el seu físic i capacitats tàctiques dotaran d'equilibri el mig del camp escapulat. Putxi ha estat el quart jugador amb més minuts del Manlleu (2.905), amb 33 partits (32 de titulars), i les seves xifres indiquen clarament el seu tarannà eminentment defensiu: cap gol, 20 targetes grogues i 3 expulsions.


JOAN VIVES
Contràriament a Putxi, Joan Vives és un migcampista de vocació ofensiva, tal i com demostren els 7 gols que ha marcat enguany amb un Vilassar que lluitava a la zona baixa de la classificació. Ha passat per l'escola del Barça, Premià, Horta, Mataró, Vilassar de Dalt (on va assolir dos ascensos, de 1ª Regional a 1ª Catalana), o el seu últim club, Vilassar de Mar, on aquesta darrera temporada ha causat una gran impressió en l'any de debut a Tercera, marcant diversos gols decisius. Titular indiscutible, ha jugat 33 partits (31 de sortida), sumant 2.546 minuts, 5 targetes grogues, i 7 gols. I compte, perquè és de capaç de marcar-ne de ben macos; i si no, que li diguin a l'Hospi, que va rebre un gol olímpic seu quan jugava al Vilassar de Dalt, en un partit de Copa Catalunya...


ALBERTO PADILLA
Un altre jugador amb passat escapulat, i en aquest cas, al primer equip: i és que com molts recordareu, Padilla va defensar la samarreta escapulada la temporada 2009-2010 (ja amb Dólera a la banqueta), jugant 26 partits (12 de titular), 1077 minuts, i marcant 3 gols (especialment recordats aquell en temps afegit al camp del Prat, o un golàs de vaselina en el torneig d'Històrics 2009). Cinc temporades després, Padilla torna al Nou Sardenya segurament en el millor moment de la seva carrera: enguany ha fet un troç de temporada amb la Montañesa, sent un dels puntals de l'equip de Manolo González subcampió de lliga i semifinalista de play-off, i a més ha estat campió de la fase estatal de la Copa de les Regions UEFA amb la selecció catalana, marcant gols decisius. Migcampista de gran recorregut i talent, jugant preferentment d'interior, és un gran llençador de faltes i té un potent xut exterior. Enguany ha jugat 34 partits (tots de titular), acumulant 2.944 minuts, 13 grogues i 1 expulsió, i 9 gols (alguns d'ells de faltes espectaculars).

NILS PUCHADES
Un altre ex-Montañesa que torna al Nou Sardenya anys després; en el seu cas, va jugar a l'Europa la temporada 2011-2012 (també amb Dólera), però només va jugar 19 partits (9 de titular), 928 minuts, i ni tan sols va conseguir marcar. Res a veure amb el troçde temporada que ha fet enguany a Nou Barris, on ha estat un altre dels gran 'culpables' de la gran temporada dels groc-i-negres: segon jugador amb més presència (35 partits, tots de titular), 3.002 minuts, 6 grogues i 1 expulsió (en el derbi d'anada contra l'Europa), i pitxitxi de l'equip amb 14 gols. Atacant per ambdues bandes d'habilitat, lluita i molta mobilitat, pot ajudar a potenciar la sequera golejadora escapulada que ha patit l'equip en diverses fases de la temporada.

ALEX POVES
Format a les categories inferiors de la Damm, Álex Poves va passar 2 anys a Vic abans de tornar a Barcelona per jugar a la Montañesa. I, aprofitant la bona dinàmica de l'equip, Poves ha explotat en la segona meitat de la temporada, tot i el seu paper habitual de revulsiu: dels 24 partits disputats a la lliga, només 9 ho ha fet de titular, acumulant 951 minuts, i marcant 8 gols. Poves, a més, ha aparegut en moments decisius, com donen fe els seus 2 gols al play-off, on s'ha guanyat la titularitat als 4 partits jugats. Als seus 22 anys, el nou atacant escapulat arriba al Nou Sardenya amb la fam i l'experiència que ha aconseguit aquest any en què ha lluitat per reptes molt ambiciosos.


IGNACIO ROSILLO
I encara un últim fitxatge amb passat escapulat: Ignacio Rosillo havia jugat al juvenil de l'Europa entre els anys 2005 i 2007, tot i que no va aribar a debutar amb el primer equip en lliga. Després de passar per equips com Blanes o Masnou, va aterrar fa 4 temporades al Prat, on ha estat un dels fixes protagonistes dels darrers anys d'èxits de l'equip potablava, amb fites com el campionat i l'ascens a Segona B, o el Torneig d'Històrics de l'any passat, on va ser pitxitxi amb 3 gols. Aquesta temporada ha marcat 4 gols en lliga, i ha aportat el seu desequilibri per banda atacant, tot i que l'espectacular segona volta de l'equip pratenc es va quedar sense el premi de la permanència a darrera hora.



LES BAIXES:

Eloi, Guille, León, Vivó, Charly, Diego, Cebri, Aitor, Cuadras i Marc Esteban no seguiran a l'Europa
(FOTOS: 'Vamos, escapulados')


Dels 10 jugadors que no seguiran, 3 ho fan de manera voluntària, buscant titularitats i més minuts: el porter Eloi, el migcentre/central Vivó (que torna al Gavà), i l'extrem Diego. Les marxes dels altres 7 han estat decisions tècniques. 6 de les 10 baixes han estat només 1 temporada al Nou Sardenya: Cuadras, Aitor i Vivó no han acabat de trobar la presència i regularitat necessaris per fer-se un lloc a l'onze; tampoc han pogut fer-ho Marc Esteban i Charly Ruiz, que han patit lesions diverses. I potser el cas més singular és el de Guille Ramon, que va començar sent titular indiscutible al lateral dret, i va desaparèixer de l'onze a la segona part de la temporada. León i Diego s'han estat dues temporades al Nou Sardenya: en el cas del lateral, va ser titular indisctuble l'any passat i enguany va perdre protagonisme amb l'arribada d'Alegre; mentre l'extrem ha jugat predominantment el paper de revulsiu amb irregularitat: el seu gran talent i desequilibri no ha acabat de trobar l'equilibri amb l'efectivitat i el gol. Eloi ha estat 3 temporades el suplent de luxe de Rafa Leva a la porteria, assumint molt bé el seu paper i complint sobradament quan li ha tocat jugar per lesions o sancions del porter titular escapulat. L'equip que el fitxi, s'endú a un porter de projecció que pot créixer amb la continuïtat i la confiança que dónen els partits. I el cas segurament més significatiu de tots és el de Cebri, que després de 4 temporades de gols i lesions, marxa a contracor i amb ganes de reivindicar-se en un altre equip de Tercera.

FONT: 'Vamos, escapulados!'

Moltes gràcies a tots per l'esforç, temps i dedicació, i molta sort en el futur, escapulats!!


*Les dades corresponen només a partits de lliga i play-off; i en aquestes estadístiques (a partir de les dades oficials del club) no compto Copa Catalunya, Torneig d'Històrics o amistosos.