dimecres, 25 de juny del 2014

La solució a les obres del Nou Sardenya, entre dijous i divendres

FOTO: 'vamos, escapulados!'

Com explicàvem el passat dijous, la temporada 2014-2015 començarà accidentada per a l'Europa, amb l'inconvenient d'un 'exili' provisional les primeres jornades de lliga per uns obres al Nou Sardenya projectades per l'Ajuntament. Divendres passat, el club gracienc va començar les converses per trobar un camp alternatiu on jugar (i ja veurem si també entrenar) com a mínim fins al 20 de setembre, i el club té la intenció de tenir resolt aquest tema abans de divendres d'aquesta setmana. De fet, aquest dijous al vespre hi ha prevista una reunió de la junta directiva on s'acabarà de decidir cóm es resol aquest inconvenient per tal que el perjudici a l'equip sigui el mínim possible. Les alternatives: jugar a un altre camp, o bé demanar a la Federació Catalana de Futbol jugar com a visitant les primeres jornades de lliga en què les obres estiguin en marxa, i recuperar aquells partits com a local a l'inici de la 2ª volta. Precisament, la federació ja ha fet públic el calendari de Tercera de la pròxima temporada, i hi ha un factor a tenir en compte: els caps de setmana del 21 i el 28 de setembre no hi haurà lliga per la disputa d'una nova fase de la Copa de les Regions UEFA per part de la selecció catalana amateur. Com que la lliga comença el 24 d'agost, i l'11 de setembre i ha una jornada intersetmanal, si les obres compleixen els terminis previstos, l'Europa es veuria afectat les 5 primeres jornades de lliga per aquesta delicada situació. Confiem que quan es reprengui el campionat després de la Copa de les Regions, el cap de setmana del 4-5 d'octubre, les obres ja hagin acabat i tot torni a la normalitat.


CAN PEIXAUET, UNA DE LES ALTERNATIVES

L'estadi de la Grama té opcions d'acollir els partits de l'Europa durant les obres al Nou Sardenya
(FOTO: estadiosdeespana.blogspot.com)

Una de les opcions que contempla el club per solventar aquest inconvenient és l'estadi Municipal de Can Peixauet, on juga habitualment els seus partits com a local la U.D.A. Gramenet. Des de la passada temporada, les instal·lacions les gestiona la Fundació Esportiva Grama d'Antonio Morales, que les ha cedit també en la darrera temporada a l'històric club colomenc que jugava a Tercera. L'equip de Sta. Coloma jugava els seus partits diumenges a les 11:45h, però com que ha baixat a Primera Catalana, caldrà veure si aquest seguirà sent el seu horari habitual; en qualsevol cas, l'Europa acostuma a jugar els primers partits de temporada en horari de diumenges al vespre per fugir de la calor dels migdies, de manera que sembla que això no seria problema. En cas de que es confirmés com a estadi provisional per a l'Europa, fins i tot caldria veure si es pot demanar a la Federació Catalana la possibilitat de jugar com a local quan la Grama disputi els seus partits a fora, per no coincidir el mateix cap de setmana a les instal·lacions municipals colomenques.

Fa 2 mesos, l'Europa va sumar un històric 1-7 a Can Peixauet
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Can Peixauet és un estadi prou modern, inaugurat el 1994, i amb capacitat per a 5.000 espectadors. Un dels punts a favor des de la perspectiva escapulada seria que es tracta d'un camp de dimensions grans (105 x 65 mts), amb una tribuna coberta i cabines de premsa similars a les del Nou Sardenya, i de fàcil accés (just al costat de Ronda Litoral, i davant de la sortida del metro Can Peixauet, de la línia 9. Des de les parades de Diagonal o Verdaguer de la línia blava són uns 20-30 minuts de trajecte, amb transbord inclòs a Sagrera).

FONT: Google Maps

Caldrà esperar a la confirmació oficial i definitiva de quina és la solució adoptada pel club per resoldre aquesta cojuntura. Sigui com sigui, caldrà creuar els dits per que les obres al Nou Sardenya compleixin els terminis previstos i l'equip pugui recuperar la normalitat el més aviat possible, en una temporada plena de reptes i objectius esportius ben ambiciosos.


DILLUNS 21 DE JULIOL, PRESENTACIÓ DE L'EQUIP

Els nous fitxatges i els 11 renovats es presentaran al Nou Sardenya
(FOTO: 'vamos, escapulados!')

Els jugadors de l'Europa gaudeixen ja d'unes merescudes vacances futbolístiques, després d'una temporada intensa de 43 partits (38 de lliga, 4 de play-off i 1 de Copa Catalunya, amistosos a banda). Tots els futbolistes tenen ja un planning dietètic i físic dels tècnics per seguir durant les vacances, i estan citats al Nou Sardenya dilluns 21 de juliol per tornar a la feina. Serà aquell vespre quan es farà la presentació de l'equip davant els aficionats, amb les habituals fotos de grup i parlaments.


'L'ESCAPVLAT' ARRIBA ALS 50 NÚMEROS


El periòdic mensual del Club Esportiu Europa, 'L'Escapvlat', arriba aquest mes als 50 números. En poc més de 4 anys, la publicació que dirigeix el cap de premsa del club, Ángel Garreta, s'ha convertit en un dels principals mitjans per conèixer l'actualitat escapulada, i ha consolidat l'Europa com un dels clubs del futbol català més ben dotats a nivell comunicatiu, i amb més presència a les xarxes socials. Des d'aquí, felicitar a tots els que el fan possible, i ara a pel número 100!

Podeu llegir el darrer número en versió pdf en aquest enllaç. Si el voleu en paper, aquí teniu un llistat de punts de distribució repartits a entitats i comerços de la Vila de Gràcia.