dissabte, 7 de juny del 2014

Prèvia Socuéllamos - Europa; buscant la gran final

L'Europa vol tornar a donar-li el protagonisme perdut a la pilota per buscar la final del play-off
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Empatar o guanyar. Un resultat que l'Europa ha aconseguit en 15 dels 20 partits a domicili d'aquesta temporada (19 de lliga regular i el de Mutilva), i que serviria per classificar-se per a la gran final del play-off d'ascens a 2ª B, o en el pitjor dels casos (els empats 0-0 a Figueres, Palamós i Mutilva), per forçar la pròrroga. Un objectiu complicat per la competitivitat del rival i el factor camp, però també completament assolible, si mirem la solidesa i la tensió amb la que està competint l'Europa en aquest play-off. Serà clau mantenir aquesta seriositat i solidaritat que ha permès deixar la porteria a zero en els últims 327 minuts disputats, perquè aquesta serà la base per fer la feina. I caldrà saber jugar també amb el factor psicològic, que està del cantó escapulat: per cada gol que marquis, ells te n'hauran de fer dos, i en aquest sentit, la por l'ha de sentir el Socuéllamos. I és que, fins i tot encaixant un gol l'objectiu seria exactament el mateix: marcar-ne un. I no oblidem tampoc un altre factor estadístic: quan Javi Sánchez ha marcat, l'equip no ha perdut mai, i ara el fusell acumula 736 minuts sense descarregar-se (des del hat trick a Santa Coloma); per tant, per cada dia que passa, més a prop és d'acabar-se la pitjor ratxa de Javito com a escapulat. Quin millor lloc per fer-ho que a l'estadi 'Paquito Jiménez'?


El fusell de Javito pot tornar a ser clau com durant la temporada
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'equip arriba al partit amb la tranquil·litat de la bona feina, i amb l'enorme motivació de poder tornar a viure un altre partit al Nou Sardenya amb l'ambientàs del passat diumenge. No cada dia hi ha opcions de poder lluitar per pujar a Segona B, i l'Europa és a només 90 minuts de guanyar-se el dret a disputar aquesta fita, 20 anys després. Després de la gran notícia del retorn d'Albert Alegre, ara a l'infermeria ja només queden Marc Esteban i Xavi León, que treballen per estar a punt per a una hipotètica final. Pel que fa a apercebuts, ara mateix Javi Lara i el lesionat Marc Esteban són els dos jugadors de l'Europa amenaçats, i que es perdrien un hipotètic partit de la final si veuen una altra groga.

Aquesta és la valoració que fa del partit Pedro Dólera, en l'entrevista que li ha fet David Amador a La Xarxa:

FONT: La Xarxa

Dólera, per cert, ha guanyat per 3ª vegada de 6 edicions el premi al millor entrenador de tercera que concedeix el web Portal 7:

FONT: twitter Portal 7

I aquestes són les prèvies que han preparat Roger Sánchez també a La Xarxa i Marcos Arizmendi a BTV:

FONT: La Xarxa

FONT: BTV

I a Golcat, Carles Garcia li ha fet aquesta entrevista prèvia al partit al migcampista escapulat Dani Valderas.

FOTOS: 'Àngel Garreta / CEEuropa

L'Europa ha arribat sobre quarts de vuit a Belmonte (a una mitja horeta de Socuéllamos), on fa nit. Aquest és el vídeo del viatge que ha fet BTV, amb declaracions de Dólera, Alberto i Cebri:

FONT: BTV


EL RIVAL:

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

A Socuéllamos han qualificat tota la setmana la cita de diumenge com "el partit més important de la història" del club; i és que, en la seva anterior i única participació a un play-off d'ascens a Segona B no havien arribat a semifinals. Això s'ha traduït en una gran expectació i ganes en la plantilla i l'afició manxega, i caldrà veure si això es manifesta en forma d'ultramotivació o d'excés de pressió, nervis i angoixa. A l'anada, l'equip d'Ángel García Cosín ja va demostrar ser un equip molt sòlid defensivament i perillós en jugades a pilota aturada (serveis de banda inclosos), però en 4rts de final el Praviano ja va ser capaç de posar-se per davant al 'Paquito Jiménez', i l'Europa el va deixar sense marcar per primer cop en tot el play-off. Per tant, la prudència i l'autoestima no han de ser incompatibles en les files escapulades.

FOTO: 'castillalamanchadeportes.es

El gran misteri amb el que ha jugat tota la setmana el conjunt manxec és la presència o no de Mensha. Abans del partit d'anada, el davanter nigerià havia estat descartat per a tot el play-off per una fractura al dit del peu, però aquests darrers dies tots els missatges de tècnic i jugadors del Socuéllamos en premsa insinuaven la possibilitat que Mensha es recuperi per a diumenge. De fet, des del club manxec ens explicaven divendres que ha participat en algun entrenament aquesta setmana, però en una entrevista publicada dissabte a 'El Digital Castilla La Mancha'Ángel García Cosín assegura que ha descartat definitivament al davanter per rebre l'Europa. En aquesta mateixa entrevista, el tècnic assegura que "l'Europa haurà de suar sang si pretén eliminar-nos".

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Precisament, García Cosín no podrà seure a la banqueta, ja que va ser expulsat al Nou Sardenya per primera vegada en 7 anys de carrera, i haurà de complir 1 partitr de sanció des de la grada. Sembla que el club manxec tornarà a instal·lar grada supletòria, i les previsions parlen d'uns 2.000 espectadors, en un estadi amb pista d'atletisme.  

A Radio Azul Cadena Ser de Ciudad Real han parlat amb el tècnic Ángel García Cosín, el capità Jacinto, i el lateral Carlos García:




FONT: Radio Azul Cadena SER


ESTADI:

PAQUITO JIMÉNEZ (c/ Deportes nº5, Socuéllamos)
Diumenge 8 de juny, 19h


10 euros, general anticipada a oficines CE Europa (fins divendres)
8 euros, dones i joves entre 14 i 21 anys anticipada a oficines CE Europa (fins divendres)

15 euros, general (a Socuéllamos)
10 euros, dones i joves entre 14 i 21 anys (a Socuéllamos)
3 euros, menors 14 anys (a Socuéllamos)


FOTO: udsocuellamos.es


FONT: Google Maps

Finalment, l'autocar de l'Europa comptarà amb 28 aficionats. El club calcula que, amb els cotxes particulars que viatjaran des de Catalunya, al voltant d'una seixantena d'escapulats donaran suport a l'equip gracienc a les grades del 'Paquito Jiménez'.

Així com a Mutilva, la pluja va condicionar molt el desenvolupament del partit, a Socuéllamos el factor climàtic que el pot marcar és la forta calor. Les previsions del Meteosat apunten a temperatures molt altes a l'hora del partit, rondant els 30 graus.

FONT: meteosat.com


En principi, no està previst que cap TV ni web faci el partit per internet. 


RESTA PARTITS CATALANS PLAY-OFF:

FONT: futbolme

Ascens a Segona:

FONT: futbolme

I acabo amb el vídeo que hem preparat dissabte a La Xarxa, amb la prèvia dels partits de Munta i Europa:

FONT: La Xarxa