dimecres, 11 de juny del 2014

Cano entra al top-15 de partits disputats amb l'Europa


No ho va poder celebrar com hauria volgut, però el partit de diumenge a Socuéllamos va suposar una nova fita per al capità de l'Europa Àlex Cano. Lluint el braçal amb la senyera, Cano va capitanejar l'equip en terres manxegues en el que era el seu partit nº 165 amb la samarreta de l'Europa entre lliga i play-off (159 de lliga i 6 de play-off). Una xifra que potser no seria significativa si no fos per que això implica que ha atrapat Llibert Tomàs i s'ha situat entre els 15 jugadors amb més partits de la història escapulada des de la temporada 50-51 (període en què el club controla dades fidedignes). Consultant el CD oficial d'història i estadística de l'Europa, es pot veure que Cano es troba a només 4 partits d'atrapar un altre capità il·lustre que marca el Top-10 ara mateix, amb 169 partits: Miquel Carvajal. I, si tot va molt bé, Cano podria fins i tot situar-se en un parell de temporades en el Top-5, marcat per un altre dels grans capitans de la història escapulada: ni més ni menys que Àlex Delmàs, que amb 235 partits penjava les botes divendres farà un any. Un altre futbolista del vigent Europa que és a punt d'arribar als 165 partits que ja assoleix Cano és Dani Valderas, que ara mateix en suma 162.

Cano, diumenge a Socuélamos, entrant una mica més en la història escapulada
(FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CE Europa)

Basant-me en l'article de l'Agustí Tenllado quan Cano va complir 150 partits, i si les sumes i restes no m'han fallat, ara mateix el balanç de Cano en 5 temporades d'escapulat seria de 165 partits jugats (160 dels quals de titular!), 13.303 minuts, 27 gols, 34 targetes grogues i 5 expulsions. Moltes felicitats, Àlex, i que siguin molts més partits d'escapulat!

El Top-15 de partits disputats; les dades actualitzades de Delmàs sumen un total de 235 partits jugats
(FONT: CD oficial Història i Estadística CE Europa)


VÍDEOS I ARTICLES DE RESSACA POST-PLAY-OFF

Imatge per al record: la plantilla, amb la pancarta que es van trobar al vestidor del 'Paquito Jiménez'
(FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

El play-off i la temporada oficial ja han acabat per a l'Europa, però el viatge a Socuéllamos va donar molt de sí, i a les darreres hores hem pogut trobar moltes referències a la xarxa. Per exemple, els companys de BTV Roger Matamoros i Pablo Agudo ens han regalat aquest vídeo de 13 minuts rememorant tot el viatge, des de la sortida a Gràcia fins al retorn, amb imatges inèdites que permeten fer-nos una idea de cóm va viure la plantilla l'experiència per terres manxegues:

FOTO: BTV Esports (Roger Matamoros / Pablo Agudo)

Molts dels jugadors escapulats han expressat a les darreres hores en xarxes socials com twitter i facebook l'agraïment a afició i resta de la plantilla pel suport i la temporada. I un dels que ho ha fet de manera més extensa ha estat el lateral Guille Ramon, a través d'aquest article al seu blog. Encara ens traurà la feina...

I un altre article referit al viatge a Socuéllamos ha estat el que hem pogut llegir al web d'Arrels Europeistes, on l'Agustí Tenllado denuncia deixadesa cap als socis desplaçats al 'Paquito Jiménez' per part de la directiva escapulada.


EL COS TÈCNIC COMENÇA A DISSENYAR L'EUROPA 2014-2015

La plantilla ja descansa; al cos tècnic se li gira feina
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Un cop acabada la competició per al primer equip de l'Europa, la plantilla gaudeix ja de les merescudes vacances esportives. Amb tot, entre aquesta setmana i la vinent, l'entrenador Pedro Dólera i els seus ajudants Dani Contreras i Toni Ribas començaran a dissenyar el nou Europa 2014-2015, a partir de les idees que porten al cap de ja fa setmanes. El primer pas serà parlar un per un amb tots els jugadors de la vigent plantilla per concretar qui es queda i qui enceta noves aventures futbolístiques. Mantenir el bloc i fer els retocs necessaris per mantenir i augmentar la competència i competitivitat de l'equip és la idea de partida, i és per això que el cos tècnic ja té en ment noms de possibles reforços amb els que augmentar el potencial de l'equip. Després de 2 anys consecutius fent play-off i lluitant pel títol de lliga fins a l'última jornada, la 2014-2015 ha de ser una temporada de grans reptes esportius; i de ben segur que la plantilla del nou Europa estarà confeccionada per donar resposta a les exigències i expectatives amb les que l'equip començarà la temporada.


L'EUROPA TORNA AL PRESTIGIÓS TORNEIG DELS HISTÒRICS!

L'Europa campió dels Històrics 2010
(FOTO: CEEuropa.cat)

Quatre anys després del primer i únic triomf en aquesta prestigiosa competició, l'Europa tornarà a jugar enguany el Torneig dels Històrics. Després dels últims anys d'absència, l'equip gracienc jugarà aquest trofeu que es juga al Municipal del Guinardó com a primera gran cita de la pretemporada del futbol català. La 29ª edició dels Històrics es jugarà la setmana del 4 al 9 d'agost, i comptarà amb la participació de 12 equips que competiran en format de 4 grups de 3 conjunts, en partits de 45 minuts: a banda de l'Europa, també jugaran 3 equips de Segona B (Badalona, Sant Andreu i l'ascendit Cornellà), 6 més de Tercera (el descendit Prat, a més de Montañesa, Rubí, Santfeliuenc i els ascendits Peralada i l'amfitrió Martinenc), i també Júpiter i Sants. Un cartell de luxe, i que aquest dimecres a les 19h al Municipal del Guinardó veurà cóm se sorteja el quadre de competició. Més informació, al web dels Històrics.

FOTO: torneighistorics.cat

Per cert, parlant de títols, l'Europa juvenil B jugarà aquest dissabte a les 19:30 a Les Grases (Sant Feliu de Llobregat) la final de la Copa Catalunya de la categoria. El rival serà el Reus, i l'equip escapulat que dirigeix Óscar Sanchís pot fer història; i és que segons explica el web oficial del club, l'Europa opta a guanyar la 4ª Copa Catalunya de la història del club, i la 1ª en aquesta categoria. Molta sort, escapulats!!