dissabte, 29 de juny del 2013

Nous fitxatges (6): Guille Ramon (per Marcos Moreno)

FOTO: TotGramanet.cat

Ara fa uns dies començàvem a repassar els nous fitxatges de l'Europa vistos per gent que els coneix de prop; després de les 5 entregues anteriors, avui tanquem aquest capítol amb el lateral dret GUILLE RAMONL'encarregat de fer-ho és el periodista colomenc i home-Grama de La Xarxa Marcos Moreno:


Sempre que se'l felicita per la feina ben feta, contesta: “S'ha de seguir així”. No cau en l'autocomplaença i això és nota dins i fora del camp. Quan un veu Guillem Ramon (21/05/92) als entrenaments o als escalfaments previs al partit, té la sensació -potser equivocada- que ha hagut de ser un nen entremaliat. Si més no, mogut. D'aquells que no eren dolents però que costava controlar. Abans del matx, sempre busca a la banda alguna eina especifica per exercitar o provar aquella part del cos que li ha fet mal, per guanyar elasticitat o, simplement, per no estar-se quiet. Si no n'hi ha música durant l'escalfament, la demana. No és amant del silenci. Vol acció.

A la banda, igual. Sense acció en defensa, puja a l'atac com una exhalació. Si l'acció és al darrere, correrà a gran velocitat fins que talli el perill. Si t'ho mires com a espectador, se t'acut pensar que els partits tranquils i còmodes li deuen avorrir. Tot plegat ho fa amb seny i amb una gota de suor que sembla que mai no acabi de caure de la seva templa. Els companys es beneficien de la seva força, el seu estat de forma i les seves centrades més que correctes. No comet errades greus ni perd els papers. La seva potència, però, no s'ha pogut apreciar al final de la temporada anterior, perquè s'ha passat lesionat quasi tota la segona volta a causa de la seva lesió de Lisfranc. Això li va costar veure's superat en algunes curses, un fet al qual el lateral dret no té acostumada a l'afició de la Grama, que l'ha vist debutar a Segona B amb Ramon Moya, quan tot just feia la majoria d'edat.

Es tracta doncs, d'un jugador que aporta molt en atac i en defensa, potent i amb personalitat. Més que destacable és la seva projecció, però un noi que ha lluït capitania a la Grama als 20 anys, demostra un carisma que assegura un bon present.