diumenge, 2 de juny del 2013

Arandina 2 - Europa 0; punt final a una gran temporada

Preciosa imatge del capi Àlex Delmàs, dolgut i emocionat per l'eliminació (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

No ha pogut ser. L'Europa ho ha intentat de totes les maneres possibles, però no ha pogut remuntar davant una Arandina amb molt més ofici, que s'ha tornat a imposar amb solvència, per 2-0. La major inexperiència de l'equip escapulat, molt més tendre i imprecís que els castellans als 180 minuts de l'eliminatòria, ha estat decisiva; el partit de tornada ha estat marcat també pel fort vent (que ha tornat a provocar un primer gol encaixat només començar), per un penal clamorós no assenyalat al minut 17 que hauria pogut significar l'1-1, i per les lesions de Diego, Guzmán i Camacho, que tornava després de 3 setmanes de baixa. L'equip tornarà a la feina dijous, en un final de temporada que estarà marcat per les renovacions pendents de tècnics i jugadors, i per la convocatòria de diversos jugadors escapulats amb la selecció catalana amateur, de cara a la fase final de la Copa de les Regions UEFA.

Nervis escapulats + ofici arandí = joc travat, accions dures i algunes tanganes (FOTO: Burgosdeporte.com / 'Jarcha')

Com ja va passar al Nou Sardenya, l'Europa ha jugat a la 1ª part amb vent en contra, metafòric i literal: fruit d'aquesta circumstància meteorològica, una falta lateral ha estat a punt de propiciar un gol de Gustavo al segon pal només començar. Al minut 7, innocent pèrdua de pilota escapulada al mig del camp, ningú atura la contra local, i després d'una sèrie de rebots i mals rebutjos, Niche engalta un xut creuat des de la frontal que inaugura el marcador al minut 7. Tot i ser un equip desdibuixat i lluny del potencial demostrat tota la temporada, l'Europa hauria pogut enganxar-se a l'eliminatòria al minut 17, quan un còrner des de l'esquerra llençat per Diego el rebutja defectuosament un defensa de l'Arandina i la pilota li colpeja de manera clamorosa al seu braç completament estès: penal claríssim que l'àrbitre no xiula, tot i que minuts després li ha assenyalat una falta a Guzmán al mig del camp per una jugada absolutament idèntica. A Gràcia d'això se li diu falta de personalitat. A mida que avançaven els minuts, l'Europa ha començat a trenar un joc més elaborat, combinant bé però sense profunditat ni rematades perilloses, més enllà d'algun xut alt de Javi Lara o Guzmán. Malauradament, però, les errades pròpies han tornat a condemnar el conjunt escapulat abans del descans: al minut 38, Valderas va per terra en una pilota dividida a l'aire, el xut defectuós d'Ayrton va a parar als peus de Gustavo, qui absolutament sol a la frontal de l'àrea fa el 2-0 en xut ajustat al pal. Un cop molt dur, i gairebé definitiu.

Espectacular imatge del xoc entre Rafa Leva i Ayrton (FOTO: Burgosdeporte.com / 'Jarcha')

Al poc de començar la 2ª part, Pedro Dólera ha intentat buscar algun revulsiu a la banqueta, amb la incorporació d'Óscar Muñoz i Camacho per Xavi León i pel lesionat Diego. Tot i jugar amb defensa de 3 i buscant el joc directe aprofitant el vent a favor, el cert és que l'Europa no generava sensació de perill davant una Arandina molt sòlida al darrere i sense necessitat d'exposar massa ofensivament. Amb tot, l'ocasió más clara de la 2ª part ha estat per als locals, en una rematada alta de volea de David Marcos. Dólera ha jugat la seva darrera carta buscant els galons del capi Àlex Delmàs, que ha substituït a un Guzmán que també ha acabat lesionat. Per completar una tarda per oblidar, amb els 3 canvis fets, Camacho ha recaigut de la seva lesió, i l'Europa ha acabat jugant amb 10 als darrers minuts del partit. Utilitzant la metàfora del tècnic escapulat i barrejant-la amb la realitat literal, els pares han anat en autocar de luxe en aquesta eliminatòria, mentre els fills s'han hagut de conformar amb un minibus...

Punt i final a la temporada d'un nou idili entre equip i afició escapulats (FOTO: Burgosdeporte.com / 'Jarcha')

Al final del partit, salutació i agraïment dels jugadors de l'Europa cap a la cinquantena de seguidors escapulats desplaçats fins a Aranda de Duero, i emotives llàgrimes de jugadors com Delmàs, després d'aquesta eliminació. Personalment, crec que el primer play-off de l'equip en 12 anys s'ha de llegir com una experiència per aprendre en el futur pròxim, i el premi a una temporada notable. Ara, cal mantenir el bloc (jugadors i cos tècnic), per donar continuïtat a la feina d'un conjunt amb molta joventut, projecció i marge de millora als pròxims anys. L'objectiu immediat: tornar l'any vinent als play-off, ja amb la lliçó ben apresa.


  FONT: BTV Esports (Roger Matamoros / David Ferrús)

Al marge de l'habitual resum del partit, durant tot el cap de setmana BTV ha fet un seguiment puntual de tot el que ha donat de sí el cap de setmana de play-off a Aranda de Duero, i també a l'Orfeó Gracienc, on es van aplegar una cinquantena d'escapulats per veure el partit per TV:


FONT: BTV Esports 


FONT: BTV Esports (Roger Matamoros / David Ferrús)


I deixo també el vídeoresum del partit que han fet a la TV autonòmica de Castella i Lleó:


FONT: RTVCYL.es



ARANDINA CF: Juanjo, Cristian, Dela, Peralta, Yeyo, Gustavo (David Marcos '64), Dur´ntez, Ayrton, Niche (Lobera '77), Gabi i Mato (Adri '87).

CE EUROPARafa Leva, Alberto, Víctor Duran, Cano, León (Óscar Muñoz '51), Valderas, Javi Lara, Guzmán (Delmàs '75), Diego (Camacho '62), Epitié i Rovira.


ÀRBITRE: Francisco Javier Acedo Martínez (Navarra), assistit a les bandes per Baiano i Montoya. Ha amonestat amb targeta groga al local Niche i als visitants Rafa Leva i Alberto.

GOLS: (1-0) Niche '7; (2-0) Gustavo '38


Zona Mixta:

En el post-partit de la retransmissió del partit que vam fer a La Xarxa, vam parlar amb el tècnic Pedro Dólera, per fer un primer balanç de l'eliminatòria, la temporada i un futur encara amb moltes incògnites per definir a banqueta i vestidor (minut 48'30"):


També en declaracions a La Xarxa, el capi Àlex Delmàs ha passat balanç a eliminatòria i temporada (minut 14'10"):
-----------------------------------------------------

L'EUROPA B ES QUEDA FINALMENT SENSE ASCENS A 3ª CATALANA

FOTO: CEEuropa.cat

Per cert, el filial de l'Europa tampoc ha pogut culminar la remuntada per pujar a 3ª Catalana, en empatar a 2 davant el Castellbisbal. La millor notícia, la presència de mig miler d'aficionats al Nou Sardenya, una xifra que ja voldrien molts equips de 3ª divisió. Molts ànims i felicitats per la gran temporada als nois de Casimiro Arellano!!